Lay-out / locatie winkel

DR GAMES bereiken is een makkie. Op de website staat een duidelijke routebeschrijving die precies klopt. Als je met het openbaar vervoer komt, stap je uit bij Utrecht Centraal station, pak je een bus en na tien minuten kan je er weer uit. Na vijftig meter lopen sta je voor Dr. Games en kan het consumeerfestijn beginnen.

Als je binnen komt, zal de ruimte die de winkel bezit je zeker opvallen. Wat een verademing! Er is erg veel ruimte tussen de verschillende schappen. Mensen met kinderwagens of breedgebouwde bezoekers kun je met gemak passeren. Er zijn twee plekken in de winkel waar games getest kunnen worden: de toevallige bezoeker op twee grote platte schermen, en de vaste bezoeker gaat in een knusse donkere hoek van de winkel op één van de banken zitten om daar bijvoorbeeld een potje Rock Band te spelen. De drankautomaat in de winkel zorgt ervoor dat je nooit dorst zal krijgen tijdens de langere bezoekjes.

Aanbod games

Ook het aanbod aan games roep bewondering bij ons op. Zo'n beetje alle nieuwe titels zijn er, maar een bezoek aan een gamestore is vaak ook voor games die zo moeilijk te vinden zijn, vaak oude games. Daarvoor zit je bij DR GAMES meer dan goed. De winkel staat propvol met tweedehands spellen van de NES en GameBoy tot de nieuwste PlayStation 3 en Xbox 360 games. Men maakt er bij DR GAMES echt een punt van dat ze een groot aanbod aan tweedehands games hebben en ze maken het zeker waar. Zie je iets niet in de schappen staan, dan heb je grote kans dat het nog in het overvolle magazijn ligt. Veel klassiekers die je niet zomaar tegenkomt in vele andere (game)winkels, liggen hier in meerdere getalen alsof het niets is. De originele Metal Gear games, A Link to the Past, Rez en Powerstone voor de Dreamcast. In plaats van een hoop troep voor de PlayStation en Nintendo 64, lagen er bij DR GAMES volop klassiekers voor deze consoles te koop. We keken onze ogen uit. De winkel houdt zich niet bezig met import. Ben je dus op zoek naar games buiten Europa, dan ben je bij DR GAMES aan het verkeerde adres.

Prijs

De prijs blijkt erg wisselvallig. Voor de nieuwe games zal je gewoon de standaardprijzen tegenkomen zonder al te verrassende kortingen. Tweedehands games zijn geprijsd naar de populariteit van de specifieke titel. Dat kan verschillen van een paar euro voor oude, onbekende games tot zeventig euro voor Rez. Het ligt er maar net aan wat de massa er voor betaalt en hoeveel er nog van zijn. DR GAMES neemt vrijwel alle games aan die je in wil ruilen en je krijgt een respectabel bedrag terug. Je kan zelfs contant geld terugkrijgen dat je niet in de winkel hoeft uit te geven, maar dat levert je wel wat minder op.

Aanbod naast games

Alhoewel men bij DR GAMES zegt dat bijzaken zoals beeldjes van gamepersonages en knuffels niet belangrijk zijn voor de winkel, is het aanbod aardig te noemen. Er staan flink wat beeldjes en action figures, er zijn stapels controllers voor diverse (oude) consoles in het magazijn en ook allerlei andere grappige randzaken zijn verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van het veelgevraagde Nintendo Monopoly? We hebben zeker winkels gezien met een groter aanbod, maar wat DR GAMES biedt mag er best zijn.

Service

DR GAMES blinkt bij één aspect van hun service erg uit: tweedehands games omtoveren tot nieuwe pareltjes. Alle games die op Cd-Rom ingeruild worden, gaan naar een bedrijf waar men de Cd's opnieuw polijst. Zo worden alle krassen 'weggehaald' en spelen de games weer foutloos. Vraag maar eens of je naar de onderkant van een tweedehands Cd-Rom mag kijken, we durven te wedden dat je verstelt staat. Er is tevens een klantenkaart: voor elke aankoop die je doet, of het nou nieuw is, tweedehands of hardware, wordt vijf procent berekend wat op je eigen pas komt te staan. Dit bedrag kan je opsparen en opmaken aan alles wat in de winkel te vinden is.

We hadden wel graag een online winkel gezien, want de website biedt vooralsnog alleen uitleg over de winkel en hoe je er komt, maar men is hier op dit moment mee bezig. In de nabije toekomst wordt de website een online winkel voor tweedehands games. Aangezien ze daar bij DR GAMES genoeg van hebben, kan dit een grote troef van de winkel worden. Leuke bijkomstigheid is trouwens dat de winkel elke werkdag tot 20:00uur open is. Kom je dan uit je werk en wil je nog wat games kopen, dan biedt deze winkel je de uitkomst.

Conclusie

Handig is om een gamewinkel voortaan in een paar plus- en minpunten samen te vatten. Bij deze dus. Vergeet het filmpje niet te kijken om je beeld over DR GAMES compleet te maken.

+ Veel ruimte in de winkel

+ Blinkt uit in tweedehands games

+ Service waarbij oude games worden 'schoongemaakt'

- Geen importgames

- Nog geen online winkel

DR GAMES is hier te vinden:

Amsterdamsestraatweg 315, Utrecht

Je kan de website hier bezoeken: www.drgames.nl Update 18/09/2008: DR GAMES is overgegaan in andere handen en gaat voortaan verder onder de vlag van de Nedgame keten. Ken jij nog een gamewinkel bij jou in de buurt? Of ben je zelf een eigenaar en/of medewerker in een dergelijke winkel en wil je dat Gamer.nl je winkel komt keuren? Stuur dan een mailtje naar redactie@gamer.nl met als onderwerp Store Check en wie weet gaan wij er een kijkje nemen!