Lay-out / locatie winkel

Het is vanaf het centraal station een kleine tien minuten lopen naar de binnenstad van Delft, alwaar je de ruime vestiging van Dimension Plus tegen komt. Voor het raam staat een gigantische Big Daddy dreigend voorbijgangers aan te staren.

Eenmaal binnen zal je je verbazen over de ruimte die men in de winkel heeft. De winkel bestaat uit twee helften – eentje voor console games en eentje voor PC games – met daar middenin de kassa. Er passen makkelijk tientallen bezoekers in de winkel, dus ben je bang dat je op een warme zomerdag krap tussen andere zwetende consumenten moet kruipen om bij de games te komen, dan zit je bij Dimension Plus goed. De verdeling tussen PC en console games is erg slim, op deze manier kan er geen verwarring ontstaan. Het feit dat tweedehands games helemaal achteraan in aparte rekken staan, is minstens net zo handig. Vaak genoeg staan tweedehands games tussen de nieuwe games gepropt in winkels en dan is het zoeken geblazen als je iets voor een zachte prijs wil kopen. Op deze manier is het mooi opgelost.

Aanbod games

Zoek je iets van de huidige generatie, dan zit je bij Dimension Plus meer dan goed. Er is een erg grote verzameling aan Wii, PlayStation 3, Xbox 360 en handheld games. Zoals al eerder genoemd is er ook een fijne hoek voor tweedehands spellen. Je kan hier natuurlijk altijd zelf je games naartoe brengen zodat je een nieuwe game met korting kan kopen.

Bij Dimension Plus heeft men dus PC games – een enorm pluspunt, vooral omdat zoveel andere gamewinkels deze sector lijken te negeren. Zoals de mannen van Dimension Plus in Delft zelf al doeltreffend zeggen, heeft haast iedereen een PC, dus deze markt  negeren is compleet onlogisch. Het aanbod is ontzagwekkend, met zowel de nieuwste toppers als oudere games. Wij spotten zelfs de originele Sam & Max – als dat geen collector's item is, weten wij het ook niet meer. Als je nog op zoek bent naar een winkel waar je voortaan je PC games kunt kopen, dan kunnen wij bij deze Dimension Plus van harte aanraden.

Qua retro is er eigenlijk niet erg veel te vinden in Dimension Plus. Er is nog wel een mooi aanbod aan GameCube, PlayStation 2 en Xbox games, maar alles wat eerder uit kwam is karig vertegenwoordigd. Een paar SNES, N64, PlayStation en Dreamcast spellen en daar houdt het wel mee op. Import is zoals in de meeste gamewinkels ook niet echt een belangrijk punt van Dimension Plus. Immers, in Nederland is dat vrij moeilijk. Voor de handhelds ligt er wel een redelijk aanbod aan buitenlands materiaal, aangezien die regiovrij zijn. Het gaat om games die hier veel later of nooit uitkomen, zodat er toch een oplossing te vinden is voor de fans. Zo zijn Super Smash Bros. Brawl en de Amerikaanse versie van No More Heroes (vanwege het gebrek aan censuur) erg in trek.

Prijs

We zijn zeer te spreken over de prijzen die gehanteerd worden bij Dimension Plus. De nieuwe games zitten over het algemeen net onder de algemene prijs van andere winkels. Ook lagen er genoeg koopjes. Ook de merchandise was scherp geprijsd – zo was er een schitterend ogend beeld van Samus Aran uit Metroid voor 'maar' 89 euro.

Aanbod naast games

Merchandise dus. Daar heeft men bij Dimension Plus veel van, zeker genoeg om de hardcore gamers die er vaak een bezoekje brengen te plezieren. Kleine, schattige poppetjes uit het Mario en Zelda universum, maar ook grotere beelden en action figures van onder andere Final Fantasy, Metal Gear Solid en Resident Evil. De poppetjes staan netjes uitgestald achter glas zodat je je ogen goed de kost kan doen.

Naast dergelijke poppen heeft de winkel ook veel anime DVD's. Gamers hebben anime vaak ook als hobby erbij en Dimension Plus heeft daar zeker een oplossing voor. Twee rekken vol met nieuwe en al wat ouder materiaal staan achter in de winkel. Wij weten zeker dat veel gamers hier erg blij mee gaan zijn.

Natuurlijk heeft de winkel daarnaast ook andere gebruikelijke randzaken, zoals hintboeken en walkthroughs, skins voor je console of je Guitar Hero-gitaar en prachtige special editions van diverse games. We willen nog even speciaal de PC-merchandise kast noemen, waar special editions in staan van onder andere World of Warcraft. Het is prachtig materiaal, als je er een flinke smak geld voor over hebt in ieder geval.

Service

De service is zoals we gewend zijn van onze bezoeken bij gamewinkels prima. Men maakt een praatje met de klanten als die daar behoefte aan hebben en de mensen in de winkel zijn duidelijk zelf ook gamefanaten. Er is ook een klantenkaart voor iedereen die wat koopt, om zo korting te verkrijgen bij een toekomstige aanschaf. Bij elke 12 euro krijgt de klant één spaarpunt. Bij tien, twintig of veertig spaarpunten krijgt de klant respectievelijk 5%, 10% of 25% korting op twee producten uit de winkel. Met veertig spaarpunten krijg je een game als Guitar Hero dus flink goedkoper mee.

Verder let men ook erg goed op de kwaliteit van een disc als men tweedehands producten inneemt. Zitten er krassen op, dan worden die netjes verwijderd. Ook worden alle games netjes in DVD dozen opgeslagen in het archief zodat je geen krassen van bijvoorbeeld papieren hoesjes op de CD-Roms zal vinden.

Conclusie

Dimension Plus is nog maar sinds september vorig jaar gesitueerd in Delft maar heeft de gamer die daar woont duidelijk veel te bieden. Als je als gamewinkel onder de gebruikelijke prijzen durft te zitten en dan ook nog eens een breed aanbod heeft wat betreft de huidige generatie gameconsoles, dan kun je weinig fout doen. Tel daarbij de grote sectie voor PC games en je begrijpt ons enthousiasme.

+ Veel games van de huidige generatie en een groot aanbod voor de PC

+ Sterke prijzen

+ Er staan veel action figures te koop

- Iets meer oude games had het aanbod compleet gemaakt

Dimension Plus Delft is hier te vinden:

Choorstraat 12-14

2611 JG Delft

Je kan de website hier bezoeken: www.dimensionplus.nl Ken jij nog een gamewinkel bij jou in de buurt? Of ben je zelf een eigenaar en/of medewerker in een dergelijke winkel en wil je dat Gamer.nl je winkel komt keuren? Stuur dan een mailtje naar redactie@gamer.nl met als onderwerp Store Check en wie weet gaan wij er een kijkje nemen!