De Siberia is op zijn minst een opvallende verschijning te noemen. Zeker de glanzende witte versie valt erg op. Of je het bijna futuristische design mooi vindt, is natuurlijk persoonlijk. De grootte van het apparaat zal sommige consumenten zeker afschrikken. Dat maakt natuurlijk niet veel uit als je het apparaat gebruikt om mee te gamen. Je kunt de Siberia echter ook goed gebruiken als koptelefoon voor je MP3-speler en niet iedereen zal met dit gevaarte op zijn hoofd in de trein gaan zitten.

Ondanks het feit dat de Siberia bijna helemaal van plastic is, oogt en voelt het apparaat behoorlijk stevig. Ook de kabels en de microfoon zijn van een goede kwaliteit. Waar deze koptelefoon echter echt in uitblinkt is het draagcomfort. Dankzij de zwarte rubberen band zit het apparaat zeer comfortabel op hoofden van alle soorten en maten. Doordat de Siberia over de oren valt, drukt het apparaat ook niet vervelend op de oren. Het enige waar we minder over te spreken zijn is de USB-geluidskaart. Als converter werkt het apparaat perfect, maar de bouwkwaliteit lijkt minder robuust dan die van de overige hardware. De knoppen kraken en laten zich wat lastig indrukken.

Prestaties

De geluidskwaliteit is uiteraard het belangrijkste aspect van iedere koptelefoon en dat is nou net waar de Siberia hoge ogen gooit. Het zeer heldere geluid zorgt ervoor dat deze koptelefoon een absolute aanrader is om te gebruiken met muziek en met games. Ook wanneer je de volume flink opendraait en op gehoorbeschadigend volume zet, klinkt het apparaat erg goed. Alleen de bas had van ons wat krachtiger gemogen. Het klinkt wel goed genoeg voor een headset in deze prijsklasse, maar had wat voller mogen zijn.

Een nadeel van de Siberia is dat er wel erg veel kabels aan zitten, waardoor het geheel snel een brij van kabels kan worden. Dit komt door de vele opties. Met microfoon of zonder, met één of drie meter kabel, USB of mini-jack. Doordat de koptelefoon ook zonder al die kabels is te vervoeren, is hij ook te gebruiken als koptelefoon voor je MP3-speler. Houd er dan wel rekening mee dat de Siberia een open klankkast heeft. Hierdoor zullen je oren niet snel te warm worden, maar kan iedereen wel meeluisteren met jouw muziek. Ook het feit dat dit een grote koptelefoon is die niet kan worden opgevouwen, maakt het minder aantrekkelijk als koptelefoon voor je MP3-speler.

Sterk

De SteelSeries Siberia full-size headset is een erg sterk product. Het pakket is zeer compleet en geeft je vele verschillende aansluitmogelijkheden. Door de veelzijdigheid krijg je echter wel te maken met een behoorlijke kabelbrij. Daar staat tegenover dat de geluidskwaliteit voor een koptelefoon van deze prijs zeer goed is en het apparaat erg lekker op je hoofd zit. Ook de kwaliteit van de microfoon is goed en kan volledig los van de koptelefoon gebruikt worden.

Als koptelefoon voor je MP3-speler kan de Siberia ook een prima keus zijn. De kabel kan erg kort gemaakt worden en het geluid is goed. Maar voor je MP3-speler zijn er betere keuzes. Het apparaat kan niet opgevouwen worden en is erg groot, daardoor kun je de Siberia niet makkelijk meenemen. Door zijn omvang ligt deze hoofdtelefoon ook niet comfortabel in je nek. Tel daarbij op dat je medereizigers in de trein met je muziek kunnen meezingen en je kunt concluderen dat het apparaat zeer goed is als gaming-headset, maar minder geslaagd als je hem voor je MP3-speler wil gebruiken.