Titel: Tomb Raider

Actuele prijs: €12,49 (75% korting)

Het is geen absolute bodemprijs, maar €12,49 is natuurlijk wel een mooi prijsje voor één van de betere games die dit jaar tot nu toe is verschenen. Op intrigerende wijze wordt Lara Croft in deze reboot opnieuw voorgesteld en ontzettend menselijk gemaakt. Vervolgens verandert ze af en toe in een medogenloze moordmachine, maar over het algemeen weet Tomb Raider toch te boeien en te ontroeren. Een bioscoopkaartje is even duur, maar de kans dat de film die je bezoekt minder goed geregiseerd is, is groot.

Koopadvies: Als je nog geld over hebt is dit een prima deal!

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: Borderlands 2

Actuele prijs: €10,19 (66% korting)

Vergeet de last minute deals van je lokale reisbureau: Borderlands 2 is pas een vakantie om nooit te vergeten. Met zuurspuwende wapens en explosieven met extra explosies in de hand plunderend door een verwilderd landschap trekken, dat is Borderlands in een notendop. En ja, dat is net zo leuk als het klinkt, zeker met vrienden.

Koopadvies: Doen en zorg dat een vriend ‘m ook aanschaft voor nog meer plezier!

Titel: Kerbal Space Program

Actuele prijs: €13,19 (40% korting)

Altijd al een raket willen bouwen? Dat kan in Kerbal: Space Program. Op haast Minecraft-achtige wijze bouw je zelf een raket. Van de parachute in de neus tot de brandstoftanks en de vleugels, jij bepaalt wat en hoeveel van alles op welke plek komt... met alle gevolgen van dien. Raketten zullen ook regelmatig ontploffen, maar daar leer je weer van (en explosies zijn altijd leuk natuurlijk). Echt een game die je moet liggen dus, maar met deze korting is de investering weer iets minder groot.

Koopadvies: Als je grootste idool André Kuipers is, absoluut.

Titel: Torchlight II

Actuele prijs: €4,74 (75% korting)

We kunnen deze game moeilijk afraden, zeker voor deze prijs. Maar als je deze aanschaft, zien we je de rest van de Steam Summer Sale niet meer terug. Torchlight II is een gigantische loot-game; een RPG waarin je als kleptomaan alles wat los en vast zit in je eigen zakken stopt. En dat is heerlijk, getuige de 9,5 die de game in de recensie op Gamer.nl scoorde.

Koopadvies: We kunnen hier gewoon geen nee tegen zeggen.

Titel: The Elder Scrolls V: Skyrim – Legendary Edition

Actuele prijs: €23,99 (40% korting)

De complete editie van Skyrim is al eens een keer langsgekomen voor deze prijs. Toch, voor zo'n 200 uur aan gameplay (en nog veel meer als je er van houdt om met mods te spelen) is dit natuurlijk geen gekke prijs. De korting is echter nog net te laag om twijfelaars over de streep te trekken. Maar deze Legendary Edition is nog niet zo lang uit, dus voor iedereen die op het complete pakket zat te wachten is dit een goed moment.

Koopadvies: Een goed moment om in te stappen, maar twijfelaars wachten misschien liever tot een volgende sale

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: The Walking Dead

Actuele prijs: €6,24 (75% korting)

Wat moeten we nog zeggen over The Walking Dead? Iedereen en zijn moeder heeft al de loftrompet opgestoken over deze adventure in vijf delen van Telltale Games. En terecht! Het verhaal is meeslepend en spannend met onverwachte wendingen. De personages zijn realistisch en je gaat echt met hen meeleven. En je krijgt allerlei vreselijke keuzes voorgeschoteld waarmee je sommige van je mede-overlevers tot de dood moet veroordelen. Als game stelt het misschien niet al te veel voor, als verhaal des te meer.

Koopadvies: Als je hem nu nóg niet hebt gespeeld, zouden wij hem voor deze prijs toch eens oppikken.

Titel: Civilization V

Actuele prijs: €7,49 (75% korting)

De Civilization-games zijn al zo oud als games zelf. Oké, dat is misschien overdreven, maar wij kunnen ons nog herinneren dat we als klein jongetje probeerden om de wereld over te nemen met onze beschaving door allerlei nieuwe uitvindingen te doen. Maar nog meer door een gigantisch leger te bouwen en andermans steden binnen te marcheren. Ondanks wat kleine bugs kunnen we ook over dit vijfde deel niet anders dan enthousiast zijn. De game is constant in de aanbieding, dus erg speciaal is de deal niet. Voor 2,50 extra heb je trouwens de Gold Edition, met allerlei extra uitbreidingen. Niet slecht.

Koopadvies: Geen verrassende deal, maar nog steeds een goede prijs.

Titel: Chivalry: Medieval Warfare

Actuele prijs: €5,74 (75% korting)

Temidden van al deze bekende games doet Chivalry: Medieval Warfare misschien niet zo snel een belletje rinkelen. Wat de game wel doet, is een hoop ledematen laten vliegen. Chivalry is een first-person fighting game waarin je je tegenstander van armen en benen kunt ontdoen, zelfs nadat ze al een fatale klap hebben opgevangen. Bloederig, maar simpel vermaak.

Koopadvies: Mwah... er zitten betere deals bij.

Titel: Dishonored

Actuele prijs: €10,19 (66% korting)

Kijk, dat is nou een prima deal waar gamers al een tijdje op zitten te wachten. Een van de originelere titels van vorig jaar voor een zacht prijsje. In Dishonored kun je de gameplay naar je eigen hand zetten en levels doorlopen zoals je dat zelf wilt. Als sluipmoordenaar kun je met geweld iedereen afslachten of stilletjes je doelwit besluipen. Helaas bracht het verhaal niet helemaal wat wij ervan verwachtten. De game is echter uniek genoeg om voor deze prijs aan te kunnen raden. Oja, de DLC is ook in de aanbieding voor een derde van de prijs.

Koopadvies: Downloaden maar!

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: BioShock Infinite

Actuele prijs: €24,99 (50% korting)

Wat moeten we zeggen? BioShock Infinite verdiende een perfecte tien in onze review en staat momenteel bovenaan onze top 100 van dit jaar. Iedereen die tot nu twijfelde of hij een bezoekje wilde brengen aan de zwevende stad van Columbia, moet met dit tijdelijke nieuwe prijskaartje toch over de streep worden getrokken. Een shooter met een uitmuntend verhaal die aan al je gevoelige snaren weet te plukken, wat wil je nog meer?

Koopadvies: Wij zeggen ja.