Titel: Skyrim: Legendary Edition

Actuele prijs: €23,99 (40% korting)

Herhaling, herhaling, herhaling. Dat lijkt het motto te worden van deze Steam Summer Sale. De complete editie van Skyrim is al eens een keer langsgekomen voor deze prijs. Toch, voor zo'n 200 uur aan gameplay (en nog veel meer als je er van houdt om met mods te spelen) is dit natuurlijk geen gekke prijs. De korting is echter nog net te laag om twijfelaars over de streep te trekken. Maar deze Legendary Edition is nog niet zo lang uit, dus voor iedereen die op het complete pakket zat te wachten is dit een goed moment.

Koopadvies: Een goed moment om in te stappen, maar twijfelaars wachten misschien liever tot een volgende sale

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: Trials Evolution: Gold Edition

Actuele prijs: €9,99 (50% korting)

Vroem vroem! Het is dan misschien niet een game waarin je lekker rustig op je motor kunt crossen, maar Trials Evolution brengt toch een hoop plezier voor de digitale motormuis. Het is de bedoeling dat je tracks vol met lastige obstakels zonder kleerscheuren weet te doorkruisen. Toch even een waarschuwing: de overzetting van XBLA naar PC is niet zo vlekkeloos verlopen als we hadden gehoopt, zoals je kon lezen in onze review.

Koopadvies: We kunnen hem moeilijk echt afraden, maar de twijfelaar wacht misschien liever op een nog íets scherpere prijs.

Titel: Civilization V

Actuele prijs: €7,49 (75% korting)

De Civilization-games zijn al zo oud als games zelf. Oké, dat is misschien overdreven, maar wij kunnen ons nog herinneren dat we als klein jongetje probeerden om de wereld over te nemen met onze beschaving door allerlei nieuwe uitvindingen te doen. Maar nog meer door een gigantisch leger te bouwen en andermans steden binnen te marcheren. Ondanks wat kleine bugs kunnen we ook over dit vijfde deel niet anders dan enthousiast zijn. De game is constant in de aanbieding, dus erg speciaal is de deal niet. Voor 2,50 extra heb je trouwens de Gold Edition, met allerlei extra uitbreidingen. Niet slecht.

Koopadvies: Geen verrassende deal, maar nog steeds een goede prijs.

Titel: Monaco

Actuele prijs: €6,94 (50% korting)

Waarschijnlijk de beste deal van vandaag, en ook een van de spellen waar het meest om gevraagd wordt in deze Summer Sale. Vooral als coöp-game brengt Monaco veel plezier. Met zijn vieren bevind je je zomaar in Ocean's Eleven of Heist. De stealth-game kent duidelijk een hoop invloeden van dit soort overval-films, vooral te zien aan het artistieke stijltje. Je loopt door levels die er uit zien als blauwdrukken van gebouwen en probeer ze te beroven. In je eentje is het echter een stuk minder leuk. De game kreeg van ons een verdiende 8.

Koopadvies: Ja, maar alleen als je vrienden hebt die het ook kopen.

Titel: Baldur's Gate: Enhanced Edition

Actuele prijs: €4,74 (75% korting)

Nog een game die al vaker in de aanbieding geweest, maar in dit geval is dat niet al te erg. Baldur's Gate is legendarisch in het RPG-genre. De game uit 1998 is lekker opgepoetst, al blijft deze versie erg dicht bij het origineel. De graphics zijn nog steeds gewoon pixels, dus daar moet je wel mee kunnen leven. De 14 jaar-oude game blijft in ieder geval genoeg boeien om er alweer zeker honderd uur aan kwijt te zijn.

Koopadvies: Weer geen bijzondere deal, maar slecht kunnen we hem zeker niet noemen.

  Steam Summer Sale

Titel: Awesomenauts

Actuele prijs: €3,39 (66% korting)

Na het Nederlandse Summer Sale-succes van Reus is het nu de beurt aan het Utrechtse Ronimo Games. Met hun frisse kijk op het moba-genre scoorden ze bij ons een dikke acht. Je strijdt met drie helden tegen drie anderen, in de hoop hun basis met de grond gelijk te maken. Van tevoren is het zaak om enkele torens kapot te maken, waaruit computergestuurde vijanden komen gekropen. En dat alles in een tekenfilmachtige setting, wat wil je nog meer?

Koopadvies: Een goede prijs.

Titel: EVE Online

Actuele prijs: €4,98 (75% korting)

Let bij deze titel even op voordat je zomaar je centjes aan Steam overmaakt. Het gaat hier namelijk om een starter pack voor de online game EVE Online: na de eerste maand moet je gewoon maandelijks je contributie betalen. Dat gezegd hebbende: EVE Online is een heel speciale MMORPG space-game met een bijzonder toegewijde community. Heb je altijd al eens dit ingewikkelde universum willen bezoeken, dan hoef je het nu voor de prijs niet te laten. Maar er is niet echt een reden om juist nú in deze Summer Sale de trekker over te halen.

Koopadvies: EVE blijft speciaal, dus ga je gang.

Titel: Train Simulator 2013

Actuele prijs: €8,59 (80% korting)

Je weet wel hoe gamers soms praten over games die on-rails zijn, toch? Welnu, er is nog nooit een spel zo letterlijk on-rails geweest als Train Simulator. Je rijdt van punt a naar punt b en krijgt allerlei scenario's voorgeschoteld die jij als machinist moet oplossen. Typisch zo'n titel die alleen een heel speciaal groepje spelers zal aanspreken, net zoals EuroTruck Simulator die eerder deze sale al voorbij kwam. Al is deze wat meer.... on-rails.

Koopadvies: Hoor je bij dat speciale groepje spelers die het warm krijgen van dit soort simulators? Dan is dit wel een fikse korting.

Titel: Metro: Last Light

Actuele prijs: €29,99 (40% korting)

In deze Summer Sale komt bijna elke dag wel een game voorbij met een prijs die iets te hoog is voor een impulsaankoop, maar wel een goede prijs biedt voor een redelijk nieuw spel. Eerder kwamen bijvoorbeeld BioShock Infinite en DmC voorbij, en vandaag is het de beurt aan Metro: Last Light. De game maakte op ons een goede indruk, al is de pacing niet altijd even sterk. Wie al een tijdje een oogje heeft op deze titel kan nu zijn slag slaan, want goedkoper wordt 'ie voorlopig niet.

Koopadvies: Nee voor impulsaankopers, maar een goede prijs voor een goede en recente game.

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: GRID 2

Actuele prijs: €23,99 (40% korting)

Nog een voorbeeld van zo'n iets te dure game voor deze sale, al is ook deze game er niet minder om. Sterker nog, hij scoorde precies hetzelfde cijfer als Metro: Last Light in onze review. En het is ook een voorbeeld van een deal die al eerder voorbij is gekomen. De game is pas een maand of twee uit, dus een veel lagere prijs hadden we waarschijnlijk niet kunnen verwachten. Wie nog een goede racer met sterk beeld en geluid zoekt, is hier wel aan het goede adres. Maar wederom is er niet echt een reden om deze titel per se nú te moeten halen.

Koopadvies: Goede prijs voor een nieuwe game.