Titel: Dead Island: Riptide

Actuele prijs: € 19,99 (50% korting)

We beginnen de Steam Summer Sale vandaag met zombie-titel nummer zoveel, Dead Island: Riptide. De actiegame kwam met net zoveel kleerscheuren door onze review als zijn personages door het spel zelf. En dat zijn er veel. Technische mankementen, inhoudsloze missies en een tergend irritant verhaal zorgden ervoor dat Riptide de voldoende niet haalde. Overigens is ook de hele Dead Island-franchise in de aanbieding: wie echt niet zonder kan leven, haalt voor 27,49 de hele serie in huis.

Koopadvies: Misschien leuk voor in de budgetbak, maar dan is deze prijs nog niet laag genoeg....

 

Titel: GTA 4

Actuele prijs: €4,99 (75% korting)

We kunnen ons bijna niet voorstellen dat iemand met interesse voor GTA 4 de game inmiddels niet al lang gekocht heeft. Maar vooruit, we zullen het nog één keer uitleggen. GTA 4 is een speeltuin vol met gekke missies, veel humor, leuke personages en een volledig levende stad. De game kreeg niet voor niks een perfecte 10 in onze review. De game is dus goed, maar is de deal dat ook? Ach, voor 5 euro kun je je nauwelijks een buil vallen. Voor 2,50 meer heb je ook de even zo goede DLC erbij, en voor 12,49 heb je alle GTA's sinds deeltje 3. Niet slecht.

Koopadvies: De GTA's zijn constant in de aanbieding, dus de kans is groot dat je het meeste al hebt. Prima deal verder.

Titel: Fallen Enchantress: Legendary Heroes

Actuele prijs: €12,57 (66% korting)

De Steam Summer Sale tovert ook altijd weer de nodige verrassingen uit de hoge hoed. Deze stand-alone uitbreiding voor de middelmatige stategy-game Fallen Enchantress is er zo eentje. Ongetwijfeld zitten sommigen van jullie watertandend te wachten op een aanbieding als deze, maar ons doet het niet zo veel. In ieder geval is dit de beste versie van deze 4X-serie tot nu toe, dus de fans kunnen rustig hun slag slaan.

Koopadvies: Te duur om zomaar op te pikken.

Titel: Tropico 4

Actuele prijs: €5,99 (80% korting)

Er zijn van die titels die volgens ons permanent in de aanbieding zijn, en Tropico is daar zo eentje van. Dat gezegd hebbende, de god-game waarin je de Presidente van je eigen bananenrepubliek kunt spelen stelt eigenlijk nooit teleur. Vooral gamers die nog nooit een Tropico hebben gespeeld kunnen we deze deal aanraden: als je bijvoorbeeld deel 3 al in huis hebt is er in dit vervolg niet genoeg nieuws onder de zon om een aankoop te verantwoorden. Trouwens, dat deeltje 3 is tegelijkertijd in de aanbieding voor maar 2 euro, dat is misschien wel de betere deal....

Koopadvies: Yes, el Presidente!

Titel: Dark Souls: Prepare to Die Edition

Actuele prijs: €7,49 (75% korting)

Deze deal hebben we volgens ons al vaker voorbij zien komen in de Steam Summer Sale. Maakt niet uit, het is nog steeds een van de betere deals die er tussen staan. Dark Souls is een geniale game voor masochisten die zichzelf graag afstraffen door keer op keer dood te gaan in een game. Als je denkt dat je dat jezelf aan kunt doen, dan kun je deze aanbieding gerust binnen hengelen.

Koopadvies: Prepare to die. A lot.

 

Titel: Mount & Blade: Warband

Actuele prijs: €4,99 (75% korting)

Een tactische actie-RPG die zich afspeelt in de Middeleeuwen, maar dan middelmatig. De graphics zijn vrij achterhaald en ook de rest van het spel is prima, niet bijzonder. Toch, je hebt een gigantische spelwereld om te verkennen, dus je bent in ieder geval heel wat uren zoet. Voor nog geen vier euro meer heb je overigens de rest van de middelmatige franchise ook op je harde schijf staan.

Koopadvies: Als je elke middelmatige game voor "maar" 5 euro koopt, ben je alsnog zo failliet. Lekker laten schieten.

Titel: Ace of Spades

Actuele prijs: €1,99 (75% korting)

Het zal moeilijk worden om een titel voor maar 2 euro alsnog af te raden, maar we gaan het toch proberen. Ace of Spades wil graag het midden houden tussen Minecraft en Team Fortress 2. Het faalt echter in beiden. De game ziet er uit als Minecraft, maar je kan lang niet zo lekker bouwen als bij die indie-hit. En ook als shooter is het verder weinig bijzonders, je kunt eigenlijk beter gewoon Team Fortress 2 opstarten. Voor 2 euro kun je waarschijnlijk wel iets leukers vinden, het liedje Ace of Spades op iTunes bijvoorbeeld, of twee hamburgers. Of Tropico 3. Of, als je nog 85 cent kunt ophoesten, Deus Ex. Daarover zo meer.

Koopadvies: Neen.

Titel: Evoland

Actuele prijs: €4,99 (50% korting)

Evoland is bedoeld als ode aan de RPG: het neemt je mee door de geschiedenis van het genre. Het zit vol met gekke verwijzingen naar klassieke RPG's als Zelda en Final Fantasy. Tijdens de game ontwikkelt het spel zichzelf. Je begint in een omgeving vol blokkerige Gameboy-graphics, vervolgens ga je van 8-bit naar 16-bit en je eindigt in de wereld van Full HD. Allemaal leuk en aardig, maar de gameplay is verder niet veel om over naar huis te schrijven en het avontuur is veel te snel afgelopen.

Koopadvies: De échte old-skool RPG-fans zullen hier wel een kick uit halen. Voor de rest: mwah.

Titel: Deus Ex: Human Revolution

Actuele prijs: €2,84 (85% korting)

Alweer een herhaling in de Daily Deals: het lijkt er op dat de Steam Summer Sale een beetje door zijn inspiratie heen is. De afgelopen dagen hebben we in ieder geval veel dezelfde titels gezien. Maar, net als bij Dark Souls, kunnen we deze game voor deze prijs moeilijk afraden. Deus Ex kent een van de meest overtuigende virtuele werelden die we ooit hebben gezien en het levelontwerp is bijzonder goed. De game scoorde dan ook een 9,5 in onze review. Jammer alleen van die misplaatste eindbazen.

Koopadvies: Herhaling, maar wel een lekkere herhaling.

 

Titel: Batman: Arkham City GOTY

Actuele prijs: €7,49 (75% korting)

Is Batman niet de gaafste superheld die er is? Vooral omdat Bruce Wayne eigenlijk helemaal geen superkrachten heeft, behalve een hele lading geld dan. Voor deze prijs krijg je de game en alle DLC die er voor uit is gekomen, een prima deal voor een briljant spel. De GOTY van Arkham Asylum is trouwens eveneens in de aanbieding, voor 5 euro. Ook niet verkeerd.

Koopadvies: Niet duur voor de gaafste superheld die er is.