Titel: Omerta: City of Gangsters

Actuele prijs: €11,24 (75% korting)

Ah, de maffia. Dankzij The Godfather en The Sopranos willen we allemaal wel in een veel te duur maatpak in een klassieke auto rondscheuren met een Tommy-gun in de achterbak. In Omerta: City of Gangsters hangt precies dat sfeertje. Als jonge Siciliaan start je je eigen criminele familie en probeer je via turned based gevechten Atlantic City te veroveren. Mede door het zwakke verhaal werd dit niet de topper waar we op hoopten, maar nog steeds een aardige game voor iedereen met een portret van Don Corleone boven zijn of haar bureau.

Koopadvies: Maffia-liefhebbers kunnen hier wel mee uit de voeten.

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: Saints Row: The Third

Actuele prijs: €4,99 (75%korting)

Nee, Saints Row: The Third speel je niet voor de graphics, het verhaal of de technische hoogwaardigheid. Deze game speel je voor de onderbroekenlol, de eindeloze parodieën en om mensen in elkaar te knuppelen met een meterslange paarse dildo. Als je bij die zin niet kritisch fronste, dan is dat teken genoeg. Ga maar snel naar Steam, we zullen je niet langer vervelen.

Koopadvies: Iedereen die zich niet te volwassen voelt mag nu als een klein kind naar Steam vliegen om ‘m gretig binnen te halen. Wie zich wel volwassen voelt, moet volwassen op z’n plek blijven zitten.

Titel: Prison Architect

Actuele prijs: €17,15 (34% korting)

We kunnen al jaren zelf virtuele pretparken, vliegvelden en zelfs steden ontwikkelen en dankzij Prison Architect is het nu ook mogelijk om een eigen huis van bewaring te bouwen. Maar het gaat verder dan enkel een blauwdruk voor de bajes ontwikkelen, ook het managen en het omgaan met crises, zoals uitbraken en rellen, hoort bij het vak. Cool concept, maar let wel, het is een ‘Early Access Game’. Je krijgt nu de Alpa die de komende tijd steeds verder wordt geupdate. Beetje prijzig, voor een product in ontwikkeling.

Koopadvies: We bekijken de game liever als ‘ie daadwerkelijk af is.

Titel: Star Wars: Knights of the Old Republic II

Actuele prijs: €3,39 (66% korting)

Jedi’s zijn cool. Een beetje met het dodelijkse wapen in de galaxy rondzwaaien alsof het niets is en hoe gaaf het gebruik van de Force is, behoeft niet eens uitleg. Games waarin die elementen dus goed naar voren komen, zijn per definitie ook cool en Star Wars: Knights of the Old Republic II is één van de betere Star Wars-games. Deze game is haast verplichte kost voor iedere Star Wars-fan.

Koopadvies: Force Grip je creditcard en kopen maar!

Titel: Sonic All-Stars Racing: Transformed

Actuele prijs: €6,24 (75% korting)

Sonic All-Stars Racing: Transformed is één van de betere Mario Kart-klonen van de afgelopen jaren. De circuits in deze racegame zijn waanzinnig ontworpen en meer dan eens ruil je het asfalt in voor water of het luchtledige. Bovendien is de game een eerbetoon aan de vele hoogtepunten uit Sega’s historie, zoals Shinobi en Golden Axe.

Koopadvies: Voor Sega-fans verplichte kost, maar voor deze prijs een aanrader voor iedereen die van een niet te serieus, maar wel enerverend racespel houdt.

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: Starforge

Actuele prijs: €9,49 (50% korting)
Starforge is een soort futuristische variant van Minecraft, waarin een buitenaardse planeet tot je beschikking staat om compleet te verbouwen. Van de diepste grotten tot bruggen hoog boven de planeet, wat jij maar wil. Als we naar de grafische stijl en met name de auto waarmee je rond kunt scheuren kijken, krijgen we ook het idee dat de makers fan zijn van Halo. Let op, dit is wel een Early Access Game. De game verkeert nog in Alpha-fase en wordt geleidelijk aan geupdate naar de volledige versie.

Koopadvies: Tikkeltje prijzig voor een product in ontwikkeling.

Titel: Counter-Strike: Global Offensive

Actuele prijs: €4,75 (66% korting)

Niet iedereen die veel uren steekt in games als Battlefield en Call of Duty zal Counter-Strike: Global Offensive waarderen; en dat is eigenlijk wel zo fijn. De game heeft een uniek karakter door de combinatie van tactisch inzicht en pure skills. De game is dus vooral bedoeld voor fans van wat oudere multiplayergames, waaronder de originele Counter-Strike.

Koopadvies: Iedereen die puur wil winnen door de beste te zijn is bij Counter-Strike: Global Offensive aan het juiste adres.

Titel: Natural Selection

Actuele prijs: €5,74 (75% korting)

Natural Selection 2 is een mix tussen StarCraft en de Alien versus Predator-multiplayer. Dit real-time strategy + shooter-systeem werkt uitstekend, maar het vereist wel een hecht samenwerkend team met een sociale leider. Beide zijn geen garanties op het internet, waardoor potjes óf zeer spannend zijn óf volledig eenzijdig. Daarnaast voelt dit vervolg niet aan als een volwaardige, moderne game.

Koopadvies: Kopen is een beetje een risico doordat de game zo leunt op samenwerken. Misschien slim om samen met vrienden te kopen.

Titel: Worms Revolution

Actuele prijs: €3,49 (75% korting)

Heeft Worms überhaupt nog uitleg nodig? Goed, een stel maniakale wormen die elkaar met het meest brute geschut om beurten proberen naar de eeuwige wormvelden te schieten. Die formule is al in geen jaren echt veranderd en een revolutie is dit deel dus ook niet. Leuk is ‘ie wel.

Koopadvies: Ouderwets vermaak, hoewel je andere delen uit de serie voor nóg iets minder kunt oppikken.

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: Assassin’s Creed III

Actuele prijs: €17,99 (40% korting)

Assassin’s Creed III biedt ontiegelijk veel content en een zeer intrigerende setting en is volgens sommigen daardoor één van de beste games van afgelopen jaar. Toch zijn er na de release veel mensen kritisch over deze game. De game wordt behoorlijk geplaagd door glitches en bovendien weet het verhaal niet iedereen te bekoren. Ach, op dit moment maakt het nauwelijks uit of Assassin’s Creed III nu geweldig is of niet. Deze aanbieding is amper een aanbieding te noemen, omdat we hem in de winkel voor soortgelijke prijzen vinden. Lees je nog even rustig in en maak vooral geen haast.

Koopadvies: Voor deze ‘aanbieding’ hoef je het niet te doen.