Rond de release van de eerste film in de 'nieuwe' Star Wars trilogie, pakte LucasArts uit met een stormvloed aan middelmatige releases. Om eenzelfde afgang te voorkomen deed men het bij Episode een stuk rustiger aan. Nu bij Episode 3 heeft men wel weer een 'spel van de film' klaar staan, maar het lijkt erop dat men dit keer wel de tijd heeft genomen om er een degelijke titel van te bakken. Wij zetten de feiten hieronder voor je op een rij:

Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith: The Video Game is de ontiegelijk lange titel van het spel, een third person actiegame waarin je de rollen aangemeten krijgt van Obi Wan Kenobi en Anakin Skywalker. Je kunt niet op elk moment tussen beide karakters wisselen, dit zal afhankelijk zijn van het verloop van het verhaal. Doordat Anakin het slechte pad bewandelt, en Obi Wan het goede, zul je zowel de Dark Side als de Light Side van The Force aan den lijve mogen ondervinden.

Het vechten met je ligtsaber en forcepowers staat centraal. Gedurende het spel zul je nieuwe moves aanleren en nieuwe aanvallen tot je beschikking krijgen, waarmee je je een weg kunt banen door de zestien levels van het spel, die je zowel langs locaties uit de film als geheel nieuwe locaties zullen brengen.

Het spel kan, als 'The Movie Game', uiteraard beschikken over diverse elementen uit de nieuwste film. Niet alleen volgt het spel het verhaal van de film in grote lijnen, ook zijn er een aantal fragmenten uit de film te bewonderen en streelt de officiële soundtrack van de film je oren.

Ook is er een multiplayermoder van de partij in deze Episode III, maar vreemd genoeg is deze nog niet vanaf het begin speelbaar. Je zult namelijk je best moeten doen om deze mode vrij te spelen, waarna je kunt genieten van één op één duels waarbij diverse karakters voor uit uitkiezen zijn, waaronder Darth Vader.

Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith: The Video Game ligt sinds afgelopen vrijdag in de winkels en geeft je alvast een voorproefje van de derde film uit de nieuwe trilogie, die op 19 mei in de Nederlandse bioscopen zal draaien en waarschijnlijk weer hopen stof zal doen opwaaien.

Star Wars: Revenge of the Sith Ontwikkelaar: The Collective Uitgever: LucasArts Platform: PS2, Xbox Prijs: € 54.95 Release: Beschikbaar