Serious Sam 2 is geheel in de stijl van de Serious Sam reeks weer een doldwaze game. De humor is even flauw, de wereld even bizar en de vijanden even debiel. Toch denken we dat Croteam niet tot het uiterste gegaan is en er een paar vijanden ontbreken in Serious Sam 2. Vol trots presenteren we u de vijanden die volledige versie nét niet gehaald hebben. Frens Bouwuhr

Als je dacht dat de kamikazepiloten uit de eerste twee delen (ja, die beesten die AAAAAH-end op je af kwamen stormen) een vervelend geluid hadden, dan heb je dit schepsel nog niet gehoord. Frens komt nooit alleen en wordt muzikaal bijgestaan door andere klasbakken als Elbert Wast, Jin Smat en Jennas. Bouwuhr werd in de ontwikkelstudio als lange afstand opponent beschreven; zijn gejank hoor je al van mijlen aankomen. Erg intelligent is Bouwuhr ook niet, het liefst komt hij stampvoetend en hinnikend op je af. Of je dan even wat tijd voor hem hebt. Nee Frens, dat hebben we niet. Poef!

Gee en Jee

Het dynamische duo Gee en Jee is ontsproten uit het brein van Radoslav Spikkelsnotv. Gee en Jee zijn twee derderangs artiesten die ondanks dat niemand ze leuk vindt, toch altijd maar op komen draven. Typisch iets voor in de Serious Sam wereld. Beide personen hebben hun eigen geheime wapen. Jee spuugt tijdens zijn ontploffende lachbuien een oase aan gif over de menigte heen en Gee probeert door de onopvallende schutkleur wit vanuit de bosjes op je nek te springen. Opvallend is tevens dat beide figuren de voorkeur hebben je van achteren te benaderen.

Jenzzzen

De humor in Serious Sam 2 is redelijk flauw. De humor van Jenzzzen werd door de ontwikkelaars echter zelfs voor een game als Serious Sam 2 als té flauw beschouwd. Ook Serious Sam 2 houdt graag enkel niveau. Jenzzzen kwam in de kijker van ontwikkelaar Croteam doordat hij enkele zeer negatieve uitlatingen had gedaan toen de Painkiller-producer Jenzzzen te gast was in zijn dagelijkse tv-programma. Leuk geprobeerd vetzakje, maar hiermee alleen red je het uiteindelijke spel niet!

JPB

Vooraf getipt als dé vijand die op de cover van het spel zou staan. Faalde tijdens de ontwikkelprocedure zich echter te ontpoppen als echte aanjager van de vijandenfactie. JPB is een klein mannetje dat gewapend met een enorme bazooka door de levels huppelt. Het frappante aan dit wapen is echter dat het geen kogels schiet, maar leuzen. Jammer, praten en denken is iets waar onze Sam totaal niet op zit te wachten, hij gooit er liever een paar one-liners uit. Niet dat je het daarmee politiek niet ver mee kan schoppen, zo bewijst een bekende Oostenrijker ons. Een politieke carrière voor Sam, dat klinkt niet eens zo slecht. Kan 'ie gelijk wat doen aan alle gamewetten die momenteel in de Verenigde Staten door de Senaat heen worden gejaagd. En eens een praatje maken met “our most beloved” Jack Thompson. Maar goed, we dwalen af.

Grote Zus Kelly

Lekker lichaam? Check. Geile lage stem? Check? Vrouwelijkheid? UUHH! In de mannelijke wereld van Serious Sam 2 moest Grote Zus Kelly het vrouwelijke aandeel in het spel wat verhogen. De ontwikkelaar viel dan ook bijna van diens stokje toen men hoorde dat Kelly gewoon een rasechte man is. Niet alleen door de vrouwelijkheid viel Kelly in de smaak van Croteam. Ze is van nature dom, doet alles voor wat centen en heeft geen frontale body armor nodig om te overleven. Jammer voor haar bleek de chirurg, hoe goed hij zijn werk ook gedaan had (pak die Playboy er nog maar eens bij), niet binnen de gedachtegang van Croteam te liggen. Helaas pindakaas.

“Pff, wat een flauw artikel!”. Ja, helemaal mee eens. Serious Sam 2 is flauw en dus hebben we een uitgelezen mogelijkheid om ook onze niet leuke, flauwe kant eens te etaleren. Spreekt alle bovenstaande ranzigheid en goedkoopheid je wel aan, grijp dan Serious Sam 2 eens uit de schappen. Lachbuien gegarandeerd.