De paranormale gaven worden deze maand verhoogt door een tweetal actie games waarin de nodige Psi-Powers centraal staan, Second Sight is daar één van. Ook bij Gamer.nl op kantoor sloeg het noodlot toe toen Jimmy een oud boek vond van zijn opa onder de naam “Geheimnis von der Menschliche Getachten” tussen de oude meuk. Na een aantal uur met z'n drieën door het boek te hebben gebladerd en ons oude Duits weer een beetje op te hebben gehaald, voelden we een rare mystieke kracht door het kantoor vloeien. Later bleek dat ook wij de nodige Psi-powers bezaten en gezien we net wilde beginnen aan Second Sight, leek het ons leuk jullie eens te trakteren op een kijkje in welke Psi-powers je als John Vattic zijnde kunt terug vinden in de game. Jimmy, Gijs en ikzelf zijn professionele beoefenaars van PS (Photoshop red.) en we raden dit jullie niet aan thuis zelf te doen! Telekinese

Telekinese is één van de meest voorkomende krachten in het Psi universum. Ook in Second Sight kan je handig gebruik maken van de mogelijkheid voorwerpen te verplaatsen zonder ze aan te raken. Met uiterste concentratie kan je met de kracht van je gedachten een voorwerp van zijn plaats doen bewegen. Krijg je echter meer ervaring in het gebruik van Telekinese, dan kan je ook zwaardere voorwerpen doen verschuiven. Telekinese werkt alleen op één voorwerp tegelijk, alhoewel een tros druiven natuurlijk als één geheel wordt gezien. Pen laten vallen? Geen probleem die zweeft zo terug in je hand. Bordenwisser tegen een docent mikken, geen probleem, niemand die het in de gaten heeft en er zullen nooit vinger afdrukken gevonden worden. Jimmy demonstreert hier trouwens dat telekinese ook heel handig kan zijn bij het doorgeven van de koffie cremer.

Helen

Helen is super handig als je last hebt van een migraine, buikgriep of dat je net bent aangevallen door een uit zijn bol geslagen baas. Gijs overkwam dit vanmorgen toen hij terugkwam van vakantie en door Jimmy werd overspoeld met vragen en vervelende taken. Door de kracht van je eigen geest te versnellen kan je het herstel van je lichaam ook versnellen. Vervelend minpuntje is echter dat het nogal veel kracht vergt en je voor een korte tijd heel kwetsbaar bent. In die kwetsbare tijd kan je concentratie door van alles en nog wat gebroken worden.

Astrale Projectie

Het is het moeilijkste dat er bestaat; Astrale Projectie. Of ook wel het uit je lichaam treden. Als je heel goed je best doet en je heel erg diep concentreert kan je via je paranormale ik je lichaam verlaten en plekken bezoeken die normaal niet bereikbaar zijn in fysieke vorm. Op deze manier kan je niet gezien of gehoord worden en ook niet worden verwond. Altijd handig voor die plaatsen als de kleedkamers van de vrouwelijke zwemsters of andere plaatsen waar je ogen niet huishoren. Let er wel op dat terwijl je onschendbaar bent in je Astrale vorm, je lichaam blootgesteld is aan allerlei gevaren. Mocht je lichaam worden verwond tijdens het uit je lichaam treden, dan wordt je concentratie verbroken en schiet je Astrale Projectie direct terug in je lichaam. Mocht je echter op een ander lichaam tegenkomen, dan kan je met extreme wilskracht proberen de geest van iemand anders binnen te dringen en de controle over zijn/haar lichaam over te nemen. We hoeven je niet te vertellen hoe makkelijk dat kan zijn…misschien tijd om naast Hale Berry te gaan wonen.

Betovering

Als je de paranormale energie die je bezit op je zelf concentreert, kan je je aanwezigheid uit de geest van dicht bijzijnde personen wissen. Dit is altijd handig als je niet wil worden gezien of als je te laat komt op je werk. Fysiek kontact is echter funest en als je iets of iemand aanraakt zal je “Betovering” worden verbroken met alle gevolgen van dien. Je kan je betoverende kracht wel gebruiken om mensen te kalmeren of te veranderen van aard. Dit werkt alleen bij mensen die niet kwaad op je zijn, dus bij collega's of de schoonmaakster, maar doe dit dus niet bij je baas als hij op je zit te wachten omdat je te laat bent. Mocht je dit echter wel doen en je raakt een geest aan met overweldigende lading agressie dan is er de kans dat je paranormale energie voor een bepaalde tijd kan worden uitgewist.

Psi-Schot

Mind over matter, dat is wat Telekinese en een Psi-Schot inhouden. Het Psi-Schot is een alles vernietigende geconcentreerde bal aan paranormale kinetische energie die je op alles kan afvuren wat je maar wilt. Zorg dat je zelf niet in de buurt komt van de energie bal, want naast dat je haar er van overeind gaat staan is het loeiheet en niet goed voor je gezondheid. Hoe meer ervaring je opdoet met het gebruiken van deze Psi-Schoten, des te effectiever ze worden. Concentreer je niet te hard en te veel op het maken van een Psi-Schot, want als je te veel van je paranormale ik vraagt, kan de bal imploderen met alle gevolgen van dien. Na mijn demonstratie van mijn eigen Psi-Schot, was er een nieuwe bank, televisie, whiteboard en vergader kamer nodig. Het moet dan ook gek lopen wil ik dat terug krijgen van de verzekering. Die dekken volgens mij paranormale schade niet in hun polis.

Jimmy weet wel raad met zijn lunchtijd

Er zijn in het paranormale universum nog verscheidene andere krachten waar je geest over kan beschikken. Maar gezien die niet de lading dekken van Second Sight, hebben we het alleen bij de aanwezige krachten van de game gehouden. Mocht je les nodig hebben in het gebruik van de krachten die elk menselijk brein schijnt te herbergen, dan raad ik je aan Second Sight aan te schaffen alwaar je een perfecte les krijgt hoe naar behoren je krachten te benutten.