Soms...heel soms...prijs ik me de gelukkigste mens op aarde. Ditmaal zorgde Vivendi daar gedurende 3 dagen voor. Reden voor mijn algehele gevoel van gelukzaligheid was de perstrip ter gelegenheid van de game Scarface die in september uitkomt.

Datum: 23 - 25 maart

Locatie: Marbella, Spanje

Temperatuur: 23 graden celcius

Wil je weten waarom ik die glimlach maar niet van mijn gezicht krijg? Lees dan hier mijn jaloersmakende verhaal over de beste perstrip ooit. Ow ja, en natuurlijk krijg je wat informatie over Scarface. Ik zou het bijna vergeten...

Donderdag stonden mijn Gamer.nl collega Wolf en ik al ongeduldig te trappelen. Eindelijk naar warmere oorden! Bepakt en bezakt gingen we aan boord van het vliegtuig alwaar we omsingeld werden door krijsende kids. Ach ja, je kunt niet alles hebben. 's Middags arriveerden we op het zonnige vliegveld van Malaga in het zuiden van Spanje. Als echte sterren werden we in de ontvangshal opgepikt en met een geblindeerde limousine naar een 5 sterren hotel gebracht waar wij de komende dagen zouden verblijven. Het hotel, dat eigelijk Los Monteros heet, was voor de gelegenheid omgedoopt tot het Montana Management Co hotel.

Moet ik uitwijden over het hotel? Ik kan het niet laten, dus even opscheppen: onze kamer had 3 verdiepingen, een van die verdiepingen was een woonkamer, waar de andere twee fungeerde als slaapvertrek en entree. Met een uitzicht op zee, heerlijk groot zwembad, palmbomen, een ontbijt buffet met champagne en de meest luxe snacks en natuurlijk free drinks anytime, een top hotel. Genietend van een glaasje champagne op het balkon in onze hotelbadjassen en pantoffels (die ik trouwens mee heb genomen, want die zaten erg confortabel) keken Wolf en ik uit over de palmbomen naar de uitgestrekte zee en zagen dat het goed was.

Uiteraard waren we zo vermoeid van die drie uurtjes in het vliegtuig dat we wel een opkikker konden gebruiken. Ook daar was voor gezorgd, al was het dan een opkikker voor de mannen. Beeldschone babes in bikini stonden de voltallige pers op te wachten met jawel, nog meer champagne. Geen suffe meiden die maar mooi liepen te wezen, integendeel, flirterig, praterig en heel sexy. Dat de siliconen in de meerderheid waren bleek ook geen groot probleem te zijn voor de meeste mannelijke journalisten en al snel werden de fototoestellen en filmcamera's tevoorschijn getoverd om deze dames op de gevoelige plaat vast te leggen.

De volgende dag stond er wat serieuzer werk op het programma. De presentatie van de game Scarface, de eigenlijke reden van onze komst, al zouden we dat bijna vergeten door al die afleidende luxe... Tijdens de presentatie werd wat achtergrond informatie gegeven over de game, en ook werd getoond en verteld waarom de game langer in productie is dan gepland. Al met al was de eerste indruk van game bijzonder indrukwekkend.

Na het "werk" werden we per limo, omdat 5 minuten lopen natuurlijk out of question is, vervoerd naar de beach club waar de lieftallige dames ons weer stonden op te wachten met jawel.. meer champagne en in chocola gedoopte aardbeien. Life is good! Bij de beach club kregen we de kans om Scarface te spelen en in de huid van Tony Montana te kruipen. Meer over de game lees je in de preview.

Uiteraard was er meer entertainment dan alleen maar schaars geklede babes, al volstond dat voor veel journalisten wel. Terwijl we met onze neus in de zon lagen klonk het geluid van een overvliegende helikopter. Geheel in Scarface stijl, zoals eigenlijk de rest van de trip, werd een scene uit de iconische film ten tonele gebracht. In een tergende wind, werd er een 'lijk' uit de helecopter gemikt welke moest lijken op het lichaam van Omar Suarez, die in de film wordt opgehangen vanuit een vliegende helicopter. Grappig detail: door de heftige wind vloog de pruik van Omar de zee in. Even dachten we dat er pakjes coke naar beneden werden gegooid...

Na al dat vermoeiende entertainment en de eerste indrukken van de game besloten we, per limo uiteraard, terug te gaan naar het hotel om daar genieten van nog meer champagne en sangria een kleurtje op te doen. Voor de meesten betekende dit echter een verbande kop, maar de gelukzalige glimlach werd er niet minder om. Na een frisse douche stond ons een diner aan het zwembad te wachten met keus uit de heerlijkste hapjes in het buffet, maar ook was er gezorgd voor een heerlijke BBQ. Terwijl we genoten van de lamskoteletjes, kreeft en steaks werden we vermaakt met dames die als tijgers gebodypaint in kooien gromden. Na al die zon, zee en champagne was het tijd voor een goede nachtrust en de voorbereiding voor het vertrek terug naar Nederland.

Nu denken jullie vast dat we door al die champagne en luxe geen objectief oordeel meer kunnen vellen over de game. We zouden inderdaad bijna geneigd zijn om deze game al een dikke 10 te geven. Ware het niet dat we journalisten zijn en we ons niet zomaar laten omkopen met een leuk perstripje. Dat neemt niet weg dat we er wel enorm van kunnen genieten en dat deze trip ook onze wildste wensen overtrof. En al ben je stinkjaloers en vind je dit artikel een waste of virtual paper, geniet dan maar lekker van de foto's van de babes ;-)