Achtergrond
Fallout 76

Samenvatting: E3-persconferentie Bethesda

The Elder Scrolls 6, Fallout 76 en een nieuwe Doom

Geschreven door Michel Musters op
Hieronder vind je al het nieuws van Bethesda's E3-persconferentie samengevat in een handig overzicht.

Fallout 76 komt op 14 november uit

Fallout 76 is een online game waarbij spelers samen kunnen werken of het tegen elkaar op kunnen nemen. De game komt op 14 november uit.

De game kan wel alleen gespeeld worden. Toch ligt de focus op de online survival, waarin meerdere spelers elkaar kunnen tegenkomen. Zij kunnen vervolgens een samenwerking aangaan of elkaar aanvallen. Spelers zitten niet altijd op één en dezelfde server, maar nemen wel altijd hun progressie mee. De game heeft dedicated servers.

Zoals al bekend was komen spelers na 25 jaar uit Vault 76 in een post-apocalyptische wereld die opnieuw opgebouwd moet worden. De game speelt zich af in West-Virginia, in een wereld die vier keer zo groot is als Fallout 4. Het spel bevat zes heel verschillende regio's.

Spelers kunnen op verschillende plekken nucleaire wapens vinden om zichzelf te beschermen. Daarvoor moeten wel nucleaire codes gevonden worden. Vervolgens kunnen nucleaire wapens verzonden worden naar een plek naar keuze, bijvoorbeeld waar andere spelers zitten. Op de gebombardeerde plek zijn vervolgens moeilijk verkrijgbare resources te vinden.

Bethesda kondigt The Elder Scrolls 6 aan

Bethesda heeft aangekondigd aan The Elder Scrolls 6 te werken.

Het bedrijf toonde een eerste teaser van de game. Er is verder nog niets over het spel bekend. Wel is bekend dat Bethesda op zijn vroegst in 2019 dieper ingaat op The Elders Scrolls 6.

De vorige hoofdgame in de rpg-reeks, Skyrim, kwam in 2011 uit. Sindsdien is het spel op veel verschillende platforms verschenen, zoals Nintendo Switch en PlayStation VR.

Bethesda kondigt Doom Eternal aan

Bethesda heeft tijdens zijn persconferentie Doom Eternal aangekondigd.

Het vervolg op de in 2016 uitgekomen reboot van Doom bevat volgens Bethesda twee keer zoveel vijanden en laat tevens hel op aarde plaatsvinden. Volgens het bedrijf zitten er ook veel nieuwe features in, al werd niet gemeld wat voor features.

Doom 2 wordt op QuakeCon in augustus volledig onthuld. Tot nu toe is er nog geen releasedatum. Ook is nog niet bekend naar welke platformen Doom Eternal komt. De vorige Doom-game is verkrijgbaar op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Switch.

Starfield officieel aangekondigd

Bethesda heeft tijdens zijn E3-persconferentie de sci-fi rpg Starfield officieel aangekondigd.

Met de aankondiging bevestigt Bethesda de al langer rondgaande geruchten dat de uitgever en ontwikkelstudio werken aan een nieuwe rpg. Volgens diezelfde geruchten zou Starfield zich in hetzelfde universum van Fallout afspelen, maar Game Director Todd Howard stelt dat Starfield een volledig nieuwe franchise is.

Buiten de titel en de setting zijn er geen details over Starfield bekendgemaakt.

Rage 2 verschijnt in voorjaar 2019

Rage 2 verschijnt in de lente van 2019 voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Dit heeft uitgever Bethesda aangekondigd tijdens zijn E3-presentatie.

Ontwikkelaars id Software en Avalanche Studio hebben bovendien nieuwe gameplaybeelden laten zien van de post-apocalyptische shooter. De trailer bevestigt dat Rage 2 net als zijn voorganger een openwereldgame wordt. Spelers stappen in de schoenen van Walker, de laatste Ranger van de Wasteland. Te zien is hoe hij het opneemt tegen een bende van bont gekleurde bandieten en daarmee een speciale kracht gebruikt om een vijand tijdelijk in de lucht te laten zweven.

Prey-dlc Mooncrash uitgebracht

Arkane Studios heeft de dlc Mooncrash voor Prey uitgebracht. Dit heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt tijdens de E3-presentatie van Bethesda.

In Mooncrash is het de bedoeling om uit een maanbasis te ontsnappen. Elke keer dat dit mislukt, herstart de simulatie met andere vijanden en buit. De dlc is te spelen met verschillende personages, die elk unieke vaardigheden bezitten. Tegelijkertijd met de dlc heeft Arkane Studios een update doorgevoerd die een New Game Plus, Survival-modus en Story-modus toevoegt aan de shooter.

Deze zomer brengt Arkane Studios ook een vr-versie uit van Prey. Deze bevat als extra de Typhon Hunter-modus. In deze multiplayermodus neemt een mens het op tegen een team van mimics, die zich kunnen vermommen als alledaagse objecten.

Bethesda komt met gratis Elder Scrolls Blades

Bethesda komt met een gratis Elder Scrolls-game genaamd Blades. De game moet op zoveel mogelijk platforms uitkomen en wordt gratis. Blades komt deze herfst uit.

Todd Howard van Bethesda laat weten dat de game in ieder geval naar iOS, Android en vr-platforms komt. Blades heeft cross-platform multiplayer.

Spelers kunnen zowel dungeons verkennen als in de overworld rondlopen. Er zijn handgemaakte en willekeurig gegenereerde dungeons. Howard benadrukt dat Blades een volwaardige rpg is: spelers kunnen hun uitrusting en personage aanpassen en levelen.

Daarnaast biedt Blades de mogelijkheid om een dorpje te bouwen en de dorpen van andere spelers te bezoeken. Het spel krijgt verscheidene modi: Abyss (roguelike), Arena (twee spelers tegen elkaar) en Town, de hoofdmodus.

Spelers kunnen zich aanmelden voor een early access-versie van Blades.

Elder Scrolls Legends komt naar consoles

Het digitale kaartspel Elder Scrolls Legends komt naar Xbox One, PlayStation 4 en Switch. Dat heeft uitgever Bethesda aangekondigd.

Tegelijkertijd krijgt het kaartspel volgend jaar een vernieuwde interface en graphics. Wanneer de console-versies verschijnen heeft Bethesda nog niet bekendgemaakt.

Bethesda laat weten dat de kaartcollectie van spelers synchroniseert op alle platforms. Elder Scrolls Legends wordt na Doom en Skyrim de derde Bethesda-game die op de Switch verschijnt.

Legends is een van de weinige digitale kaartspellen die op consoles te spelen zal zijn: concurrenten zoals Hearthstone en Shadowverse zijn niet beschikbaar op deze platforms.

Bethesda toonde tevens een nieuwe trailer voor Elder Scrolls Legends.

Wolfenstein Youngblood onthuld

Machinegames heeft Wolfenstein Youngblood onthuld. Hierin vechten de tweelingdochters van B.J. Blazkowicz tegen nazi's. Het spel vindt plaats in het Parijs van de jaren '80. Youngblood komt in 2019 uit.

Youngblood is zowel in singleplayer-modus als co-op te spelen, laat Machinegames weten. Net als de voorgaande Wolfenstein-games speelt Youngblood zich af in een alternatieve tijdlijn waarin de nazi's de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen.

Tevens kondigde Bethesda Wolfenstein Cyberpilot aan: een vr-game die op een nog onbekende datum moet verschijnen. Pete Hines voegt hieraan toe dat het Bethesda's bedoeling is om het motto 'fuck nazi's' te verspreiden naar ieder mogelijk platform. Youngblood moet in 2019 uitkomen.

En dan nog dit...

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Microsoft-console in ontwikkeling, codenaam is Scarlet Wat was de beste game van de Bethesda-presentatie?
2

Reacties op: Samenvatting: E3-persconferentie Bethesda

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • rreloaderr

  • 11 juni 2018 06:33
  Een post-acolyptic survival base building game met een fall-out tint, zie ik anders wel zitten. Bethesda kennende zal er genoeg lore in komen te zitten. Hoop alleen niet dat dit de doodsteek is voor fall-out zoals we hem kennen, een episch avontuur die je vooral alleen zelf maakt.
  Ben ook zeer benieuwd naar Starfield, had hier nog niks over gehoord, zal dit dan EINDELIJK de nieuwe Freelancer worden?
  En last But not least…… The Elder Scrolls VI, zo hyped voor deze game zeg! Mooi ook om te zien dat Bethesda over genoeg zelfspot beschikt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HazeRon

  • 11 juni 2018 19:45
  Mijn dag kan niet stuk :D dalijk wasteland 3 en fallout 76 in 2019 en elder scrolls in 2020! I could get into that 😎

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.