Met Grand Theft Auto: San Andreas breidt Rockstar de zandbak voor de would-be criminelen flink uit. Stond er in de voorgaande delen maar één stad paraat om je in uit te leven, nu krijg je de kans om een hele Amerikaanse staat onveilig te maken. Drie grote steden en nog eens twaalf kleine dorpjes staan op de vooravond van een tijd vol criminaliteit. Wij leiden je alvast rond door San Andreas en tonen je de hotspots. Los Santos

Je criminele zwerftocht in San Andreas begint in Los Santos, de op Los Angeles geïnspireerde stad. Nadat CJ terugkomt van de oostkust, keert hij terug naar zijn ouderlijk huis in de wijk Gaston. Dit is een typische, kleine wijk met een ronde binnenplaats, waar voornamelijk houten gebouwen te vinden zijn. In de wijk viert criminaliteit hoogtijdagen, de gangs die er rondhangen kenmerken zich door hun groene kledij. Ook het huis waarin CJ is opgegroeid wordt in het oog gehouden door de politie en in verband gebracht met verschillende moorden, autodiefstallen en andere criminele activiteiten. Aan hetzelfde plein woont ook de opkomende rapper OG Loc, wiens criminele verleden niet verder reikt dan een aantal parkeerbonnen.

Aan Ganton grenzen de wijken East Lost Santos en Idlewood. In East Lost Santos tref je onder andere basketbalvelden aan, waar je allicht zelf balletje mag gooien. Leuker dan basketballen, zijn natuurlijk de ballen aan de voorkant van een vrouw. Deze tref je aan in de stripclub, die zich ook in East Lost Santos bevindt. In East Lost Santos maakt een Spaanse gang de dienst uit, die zich kenmerkt door de gele kledij. De andere wijk, Idlewood, bevat vooral locaties waar je wat aan je uiterlijk kunt doen. Binnen een steenworp afstand van elkaar vind je daar een kapper, een plaats waar je tatoeages kunt laten zetten en een pizzaboer om je overtollige pondjes bij elkaar te sparen. Het paars dat de straten van deze wijk siert heeft niets te maken met de plaatselijke gay parade, maar met de kleur die de gang in die wijk draagt.

In het centrum van Los Santos bevindt zich onder andere het hoofdkantoor van Blastin' Fools Records, de grootste rapplatenmaatschappij ter wereld. Ook is er een groot winkelcentrum in dit stadsdeel, dat met de komst van CJ een stuk minder veilig is geworden. Andere wijken in Los Santos zijn Mulholland, vergelijkbaar met Hollywood Hills, en Rodeo, een andere wijk waarin vooral rijkere mensen hun onderdak hebben gevonden.

San Fierro

San Fierro is de stad gebaseerd op San Francisco. Een plaats die je daar zeker moet bezoeken is de wijk Hashbury, waar zoals de naam al doet vermoeden, het gebruik van drugs hoogtijdagen viert. Het stikt er van de hippies die in hun kenmerkende VW Transporters het straatbeeld sieren. Verder kom je in San Fierro veel verschillende culturen tegen. In de wijk Eastern Basin kom je Vietnamese Gangs tegen en in Garcia maken de Spanjaarden de dienst uit.

Een groot deel van de stad wordt echter bevolkt door zakenlieden en yuppen. In het centrum staan hoge torenflats, waar het Big Pointy Building, een strak staaltje van afschuwelijke architectuur, nog eens hoog bovenuit steekt. Even onbegrijpelijk als dit gebouw, is de Windy Windy Windy Street, een straatje met het grootste aantal haarspeldbochten per kilometer. San Fierro mag dan wel op een heuvel gebouwd zijn, zo heuvelig is de stad nu ook weer niet! Wel wordt San Fierro gekenmerkt door wisselvallige weersomstandigheden en een gigantische, rode brug.