Natuurlijk is de Xbox One geen vreemde. Vorig jaar hebben we een vuistdik dossier aangemaakt met nieuws, artikelen en video’s over de console en zijn games, dus met alle liefde verwijzen we jullie dan ook naar de artikelen die we eerder plaatsten. Lees bijvoorbeeld in onze review wat wij destijds van de console vonden, of duik nog een keertje met ons in de wereld van Kinect.

Xbox One

Toch is er nog genoeg nieuws te schrijven over Microsofts huidige vlaggenschip. Nu de Xbox One in het buitenland alweer een aantal maanden op de markt is, beginnen ook spelontwikkelaars steeds meer van zich te laten horen. Genieten gelukkige Xbox One-eigenaren nu al volop van titels als TitanFall, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en Battlefield 4, binnen afzienbare tijd verschijnen ook games als Watch Dogs, Destiny, The Crew en Project Spark. De kans dat wij in september een Xbox One aan kunnen schaffen en direct de keuze hebben uit een flinke rij topgames is dus vrij groot.

En wat te denken van de E3 die over twee maanden weer plaatsvindt in het zonnige Los Angeles? Traditioneel staat dit evenement garant voor interessant gamenieuws, toffe demo’s en vooral een of twee leuke verrassingen. Zowel de Xbox One als de PlayStation 4 maken hun officiële E3-vuurdoop als reeds uitgebrachte consoles, wat betekent dat  we nu eindelijk het beloofde ‘next-gen’-spektakel gaan zien waar we al zo lang op hoopten.

Xbox One Kinect

Groeiende service

Ondertussen zitten ze in Redmond (Microsofts thuisbasis) ook niet stil. Eerder deze maand rolde Microsoft nog een fikse update uit voor de Xbox One waardoor eigenaren van de console nu live gameplaybeelden kunnen streamen via Twitch, het onderling chatten makkelijker is gemaakt en ook de vriendenlijst flink opgekalefaterd is. Het is een glimp van wat nog gaat komen. Consoles zijn niet langer een eindproduct, maar steeds meer een groeiende service.

Uiteraard houden we de ontwikkelingen rondom updates en nieuwe functionaliteiten goed bij, zodat je in september volledig op de hoogte bent van alle nieuwe features waar de Xbox One op dat tijdstip over beschikt. Zo is Microsoft onder andere bezig met ondersteuning voor opslag op een externe harde schijf en verbeterde vriendennotificaties. Daarnaast hopen we dat het aantal apps dat beschikbaar is voor de Xbox One de komende tijd ook drastisch omhoog schiet. Nu schiet de Xbox 360 Microsofts nieuwste console qua app-aanbod nog aan alle kanten voorbij.

Xbox One

Komende maanden

Tot aan de release van de Xbox One blijven we dus met een kritisch oog kijken naar alle ontwikkelingen rondom de console. Wat betekent dit concreet? We gaan spreken met Nederlandse ontwikkelaars,  nemen een kijkje over de landsgrenzen om te ontdekken hoe goed (of slecht) de Xbox One het nu daadwerkelijk doet,  wijden  veel aandacht aan de Xbox One tijdens de E3, duiken  de Cloud nog eens in en houden  jullie constant op de hoogte van alle games die nog verschijnen en al verschenen zijn.

Uiteraard staat er nog veel meer op de stapel en reageren we ook op de actualiteit. Bovendien zijn we  benieuwd naar jullie kijk op de Xbox One. Leggen jullie al geld opzij om de console in september aan te schaffen of wachten jullie rustig de komende maanden af hoe de spelcomputer zich verder ontwikkelt? Laat het weten in de reacties en houd vooral ook ons dossier in de gaten.