De Holy Alliance Core, afgekort tot Cora, zijn de oorspronkelijke bewoners van de planeet Novus. Door een grote hoeveelheid aan grondstoffen is de planeet erg aantrekkelijk en verschenen al snel de Accretia en Bellato op de planeet.

De Holy Alliance Core, afgekort tot Cora, is een spirituele beschaving met een grote voorliefde voor religie en magie. Hoewel in de loop van de geschiedenis de Cora veel religieze oorlogen gevoerd heeft en dit geleid heeft tot verschillend staten en naties, heeft het land toch een groot samenhorigheidsgevoel. De Cora vechten nu voor overleving en gebruiken hierbij hun magische krachten die zij ontlenen aan hun spirituele geloofskracht. Daarbij komen wapens die gezegend zijn door hun god Disem goed van pas.

Het lijkt erop dat de Cora in het nadeel zijn als zij het moeten opnemen tegen de brutere en grotere Accretia en Bellato. De Cora heeft echter fantastische magie tot haar beschikking waardoor zij magische metgezellen tevoorschijn kunnen toveren die hen bijstaan in gevechten met vernietigende krachten.

De elf-achtige Cora maken veel gebruik van mĂȘlee wapens en magie. Zij hebben in het begin een groot voordeel omdat de grondstoffen die zij nodig zijn zeer gering zijn. Later wordt het als lid van Cora een stuk lastiger om stand te houden tegen de Bellato en Accretia. Maar een doorzetter kan alles winnen!