In de Bellato Union staan machines en magie centraal. Ze worden geprezen om hun intelligentie en zeer precieze hand-oog cooridinatie. De Bellato kunnen gigantische vechtmachines bouwen evenals wapens die goed van pas komen in de oorlog. Deze mechs beschikken over indrukwekkende vuurkracht die de wenkbrauwen van de vijanden zullen verschroeien.

De Bellato kunnen vergeleken worden met dieven. Zij werden op de planeet Novus geplaatst om te zien of zij onder de andere klimaatomstandigheden zouden uitgroeien tot een soort supermensen, dit bleek het geval. Echter door de grote zwaartekracht die aanwezig was op Novus vielen de Bellato kleiner uit dan gepland. Dit moest ergens gecompenseerd worden en er werd gekozen voor intelligentie. Dit ging echter een beetje mis en de Bellato overmeesterden de wetenschappers die experimenten met hen deden. Zij grepen de macht en startten hun eigen samenleving.

Bellato zijn zeer ervaren onderhandelaars en met hun financiele inzicht en hebzucht is de drang naar uitbreiding op andere planeten zeer groot. Om ervoor te zorgen dat zij de macht in handen krijgen op de planeet Novus zullen zij de strijd aan moeten gaan met de Accretia en de Cora. Hierbij schuwen ze een grote veldslag en chaos niet, maar de beide andere rassen zijn geduchte tegenstanders.

De Bellato doen het meest denken aan het menselijke ras. Ze kunnen zich goed aanpassen aan situaties en materialen, een reden waarom ze nog voortbestaan op Novus. De Bellato is het zwakste ras op de planeet, maar heeft de potentie om het sterkste ras te worden. Waarom? Omdat zij beschikken over zowel machines als ook magie. Een zeer krachtige combinatie.

Er zijn diverse klasses waaruit de Bellato kunnen kiezen en waarin zij zich kunnen specialiseren. Enerzijds kan gekozen worden voor de meer magische kant, maar ook kan de voorkeur uitgaan naar de meer technische kant waarin de mechs een grote rol spelen.