Logitech is één van de beste gamemuisfabrikanten van dit moment. Dat is het Zwitserse bedrijf echter al jaren, sinds de release van de G500 in 2009. Met de G602 zijn we vier jaar verder. De gamemuis is draadloos geworden, heeft meer knoppen en een nog futuristischer design. En met een adviesprijs van 79,99 euro is deze draadloze gamemuis ook nog eens heel aantrekkelijk geprijsd: een eigenschap waar de gameproducten van Logitech niet bekend om staan. Hebben de Zwitsers met de G602 concessies gedaan?

Een plaatje

De G602 is een plaatje. De gamemuis lijkt door zijn futuristische design direct uit een film als Tron te komen. De muisknoppen zijn lang, hebben een ietwat glimmende afwerking en aan het uiteinde bevinden zich scherpe hoeken. Alsof de muisknoppen een soort wapens van een cyborg zijn. Tussen de muisknoppen bevinden zich het scrollwiel, een switch voor de muismodus en het logo van de G602. Aan de zijkant zijn zes macrotoetsen, twee dpi-toetsen en een steuntje voor de duim te vinden.

Logitech maakt veel gebruik van plastic, maar voegt wel enkele fijne afwerkingen aan het materiaal toe. Zo bestaat de G602 naast lange glimmende muisknoppen ook uit een glinsterend grijs materiaal, voelen de donkere zijkanten ruw aan en is op de rug van de muis rubberachtig materiaal te vinden dat voor meer grip moet zorgen. Dit tezamen zorgt voor een enorm fijn aanzicht en handgevoel, waardoor je echt het idee hebt dat je met een premium muis aan het werk bent.

Het valt daarbij op dat de G602 een vrij zware muis is. Het gewicht kan bijvoorbeeld niet door middel van gewichtjes in de behuizing van de muis worden aangepast. Gelukkig zorgt de inkeping voor de duim voor genoeg steun en valt het zware gewicht door de stevige grip voor het gevoel wel mee. Als je de muis wilt uitschakelen, kun je aan de onderzijde de powerknop gebruiken.

Een extraatje

Het aansluiten van de G602 gaat middels plug-and-play via een klein 2,4GHz-receivertje dat aangesloten nauwelijks zichtbaar is. Logitech levert ook nog een klein verlengsnoertje waarmee je de positie van de receiver kunt aanpassen. In ons geval is dit niet nodig, maar voor gamers met grote stalen bureaus is dit waardevol omdat het betreffende signaal door omstandigheden niet altijd even sterk is.

Windows-computers herkennen de G602 automatisch, waarna de muis direct kan worden gebruikt. Het is ook mogelijk om de bijgeleverde software te installeren, waarmee je onder andere macrotoetsen aan verschillende acties kunt koppelen of gameprofielen aan kunt maken. Zo heeft de software bijvoorbeeld de mogelijkheid om automatisch een game te herkennen waarna een gekoppeld profiel wordt ingeladen. Handig voor degenen die veel verschillende gamegenres spelen.

De twee fijnste eigenschappen van de G602 zijn de macro- en dpi-toetsen. Laatstgenoemde zitten links van de linkermuisknop en laten je tijdens het gamen de dpi-waardes aanpassen. De huidige dpi-waarde wordt door middel van blauw verlichte led-balkjes aangegeven. Een mooi detail. De zes macrotoetsen zijn via de linker zijkant te bereiken en voelen stevig aan. Omdat de macroknoppen vrij groot zijn en uit elkaar liggen, is het voor gamers niet moeilijk om de juiste macrotoets in te drukken. Het zijn dergelijke kleine details die de G602 net even dat extraatje geven.

Trots

De G602 mag dan draadloos zijn, van een vertraging is niets te merken. De sensor van 2500 dpi reageert snel op je bewegingen en ook muisklikken worden direct geregistreerd. Tijdens het gamen werken de macrotoetsen naar behoren en wordt de sensitiviteit door het verhogen of verlagen van de dpi-waarde direct aangepast. Nergens heb je het idee dat je met een draadloze muis aan het gamen bent, behalve als de batterijen op zijn.

En ook dat gebeurt niet snel. De G602 houdt het volgens Logitech zo'n 250 uur uit en in onze weken van testen hebben we de twee AA-batterijen geen één keer hoeven te vervangen. Daarnaast biedt de G602 ook een energiezuinige modus waarmee de batterijduur ongeveer wordt vervijfvoudigd. Je kunt met het knopje onder het scrollwiel tussen modi wisselen, en er brandt een blauw en groen led-lampje voor respectievelijk de game- en energiebesparende modus. Bij laatstgenoemde merk je dat de reactiesnelheid van de muis minder wordt, maar voor alledaags Windows- en browse-werk is deze modus een hele fijne uitkomst.

De G602 van Logitech is een schot in de roos. De gamemuis is draadloos zonder alle nadelen van draadloos, heeft een aantrekkelijk design en een nog aantrekkelijker prijskaartje. Daar mag Logitech behoorlijk trots op zijn. De G602 is een kwalitatieve gamemuis voor een groot publiek, met hier en daar toch echte hardcore gamer-trekjes. En voor een prijs van 79,99 euro is de G602 één van de beste draadloze gamemuizen die op dit moment verkrijgbaar is.

Voordelen: Futuristisch design, draadloos werkt goed, batterijduur, macrotoetsen
Nadelen: -
Prijs: 79,99 euro