De buitenkant van het chocolade-ei is gemaakt van glimmend zilverpapier in de kleuren wit en rood. Hierop staan het merk en de specificaties van het Kindersuprise-ei, waaronder een korte gebruiksaanwijzing, waaruit het bestaat en waar het vandaag komt. Het zonlicht laat de verpakking enigszins schitteren.

Het ei voelt goed in de hand en het zilverpapier zorgt ervoor dat de chocola beschermd wordt. Dat is ook broodnodig, want zonder zou het ei direct warm worden. Dit komt grotendeels door het lage cacaogehalte, wat tot gevolg heeft dat een Kindersuprise-ei zijn vorm snel kwijtraakt. De chocolade raakt gauw oververhit. Lange sessies met het chocoladesnoepje zijn daardoor niet aan te raden. Door het ovale design draait het ei verder uitstekend.

Aan de zijkant van het ei bevindt zich een lange lijn die aangeeft dat je ‘m op dat punt kunt openen. Met enige voorzichtigheid breekt het ei precies in tweeën, en dat geeft een enorm bevredigend gevoel. Mocht het ei net warm zijn geworden, kan deze actie in bruine handen en ingedeukte chocolade resulteren. Het is daarom van belang om het ei koel te houden en niet te dicht bij warmtebronnen te bewaren.

Eenmaal opengebroken onthult de plastic capsule zich. In tegenstelling tot het ei wordt de capsule totaal niet warm. Bovendien blijkt het product ook zonder de beschermende laag goed te draaien, ondanks de iets minder gestroomlijnde vorm. Met een flinke ruk trek je de bovenkant van de capsule eraf en ontpopt zich het kleine cadeautje met een nog kleinere handleiding. In totaal zijn er meer dan 15.000 variaties in cadeautjes, van auto’s, pinguïns tot smurfen. Op het moment dat je de capsule openmaakt, komt het innerlijke kind weer naar je in boven. En is de teleurstelling ook net zo groot als het weer zo’n fucking armband is.

Pluspunten:
Zilverpapier gaat oververhitting tegen, draait uitstekend, goede breuk van ei, verrukkelijke melkchocolade, cadeautje (mits tof)
Minpunten: Wordt eenmaal uit de verpakking snel warm, cadeautje (mits kut)
Adviesprijs: 1 euro