De Vengeance M65 was een schot in de roos voor Corsair. De gamemuis is voorzien van een sniperknop, aluminium body en optionele gewichtjes, die tezamen voor een zeer compleet product zorgen. De Vengeance M95 doet er nog een schepje bovenop en brengt een nieuwe 8200 dpi-sensor en snellere klik-switches, maar de grootste verandering is de toevoeging van negen macro-knoppen.

Blauwe leds

De Vengeance M95 heeft eenzelfde uiterlijk als zijn voorganger, met een stroeve rechterzijkant voor grip en een gladde plastic bovenkant. Aan de linkerzijkant van de muis bevinden zich een negental knoppen dat aan een functie of zelf ingestelde macro is gekoppeld. De zwarte knoppen zijn ergonomisch vormgegeven en geven een strak uiterlijk aan de muis. Na een tijdje weet je precies welke knop de juiste is en kent je duim de specifieke vorm van alle knoppen.

Bij de linkermuisknop zijn ook twee knoppen - met een pijltje omhoog en omlaag -om de dpi-waarde mee aan te passen. Onder het scrollwiel is de laatste extra knop te vinden. Die heeft geen duidelijk doel, maar kan naar eigen wens aan een actie of macro worden gekoppeld. Aan de linkerzijkant zijn tevens lichtgevende bolletjes te zien die het huidige profiel weergeven. Als er vier blauwe leds branden, betekent dit dat het vierde profiel is geactiveerd.

De glimmende witte bovenkant vormt een mooi contrast met de aluminium onderkant. Zo komt de muis door het gebruik van dergelijke materialen niet goedkoop over en geeft de aluminium onderkant genoeg gewicht aan de muis. In tegenstelling tot de Vengeance M65 is de Vengeance M95 niet voorzien van gewichtjes. Een vreemde keuze, want de mogelijkheid om het gewicht aan te passen wordt door veel gamers als een groot pluspunt gezien.

Duidelijke software

Hoewel de Vengeance M95 via plug-and-play direct door de computer wordt herkend en bruikbaar is, wordt de potentie van de muis door de software van Corsair pas echt volledig benut. De software laat de gebruiker allerlei macros aanmaken, aanpassen, toewijzen en verwijderen en de opnameknop voor macros werkt simpel en gemakkelijk.

Ook de profielen zijn erg handig. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om per game een nieuw profiel aan te maken en die te activeren als ze de game willen spelen. Zo kun je instellen dat een specifiek profiel wordt geladen als het .exe-bestand van World of Warcraft wordt opgestart, met alle macros, speciale functies en actie's van de muisknoppen tot je beschikking. De profielen worden tevens op het geheugen van de muis opgeslagen waardoor je op elke computer toegang tot ze hebt.

Geen rode sniperknop

De prestaties van de Vengeance M95 zijn vrijwel gelijk aan zijn voorganger, mede door het gebruik van dezelfde lasersensor. Het valt echter wel op dat de Vengeance M95 geen 'echte' sniperknop meer heeft, een eigenschap waarvan we bij de Vengeance M65 erg van onder de indruk waren. De gebruiker kan voortaan een sniper-knop aan elke knop toewijzen, maar de rode grote knop aan de zijkant is geheel verdwenen en dat geeft een iets minder indrukwekkend aanzicht.

Een toffe nieuwe eigenschap aan de Vengeance M95 is de automatisch detectie van de reflectie van de muismat. Een harde glimmende muismat levert meer reflectie op dan een stoffen muismat, waardoor een muis soms te snel of te traag kan reageren. De Vengeance M95 reageerde aanzienlijk sneller op een stoffen muismat dan de gemiddelde gamemuis. Het is daarom niet meer noodzakelijk om de gevoeligheid bij een stoffen muismat te verhogen en vice versa.

Puike muis

De Vengeance M95 is de Vengeance M65 voor MMO- en RTS-gamers die houden van veel toetsen. De Vengeance M65 kost 25 euro minder, heeft een rode sniperknop en optionele gewichtjes en is ook gewoon een puike muis.

De gamer die veel first person-shooters, avontuurgames of rpg's speelt, heeft zijn keuze dan ook snel gemaakt. Degenen die wel baat hebben bij al die knoppen, moeten de kleine concessies voor lief nemen. Als zij een robuuste, stoere en uitgebreide gamemuis willen scoren, is de M95 een goede optie waarmee je niet snel de fout ingaat.

Pluspunten: Bouwkwaliteit, software, negen ergonomische macrotoetsen
Minpunten: Geen optionele gewichtjes
Adviesprijs: 84,99 euro