Review: CM Storm Sentinel Advance II | Gamer.nl

Review: CM Storm Sentinel Advance II | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Het dochterbedrijf van Coolermaster was zo tevreden over het design van de Sentinel Advance dat ze voor de opvolger vrijwel niets aan het uiterlijk hebben veranderd. Dat is een dappere actie van CM Storm, die ook compleet terecht is, want de Sentinel Advance II ligt weer enorm fijn in de hand. De vrij grote muis is van een hard en glad plastic gemaakt en heeft een flinke inkeping aan de linkerzijde voor de duim. De grote verandering ten opzichte van zijn voorganger is de kleur van de muis. Het huidige model oogt door de nieuwe grijstinten meer industrieel. En dat is een welkome verandering.

4,5 gram

De Sentinel Advance II is gemaakt voor rechtshandigen en beschikt over zes knoppen, waarvan er zich twee bij de duim bevinden om onder andere gemakkelijk tu en je geschiedenis van bezochte webpagina’s te wi elen. Omdat de muis grotendeels van plastic is gemaakt, voelt deze van zichzelf erg licht aan. Daar heeft CM Storm iets op bedacht: het bedrijf heeft vijf gewichtjes van 4,5 gram aan het pakket toegevoegd. De gewichtjes kun je aan de onderkant van de muis bevestigen waardoor de Sentinel Advance II wat meer gewicht krijgt en voor sommigen lekkerder in de hand ligt. De meeste gamers die first-person shooters spelen, zullen door de hoge dots per inch (DPI) en lage mui ensitiviteit een zwaardere gamemuis het fijnste vinden.

Naast het gewicht heb je ook de mogelijkheid om speciale gladde stickers aan de onderkant van de Sentinel Advance II te plakken. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een hardere muismat gebruikt. De muis glijdt dan iets vlotter over het oppervlak. De muis beschikt tevens standaard over een led die verschillende kleuren kan produceren. Deze led zit binnenin de Sentinel Advance II en ook aan de voorkant bij de knoppen schijnen de kleuren uit de muis. Dit geeft een gaaf effect op een zwarte muismat, maar voor anderen kan een dergelijke led juist meer afleiding betekenen.

On-the-fly

De laser van de Sentinel Advance II kan tot 8200 DPI aan. Hoe hoger de DPI, hoe preciezer de muis is en hoe lager je de mui ensitiviteit in Windows kan zetten. Windows heeft er nogal een handje van om de aanwijzersnelheid na een bepaalde afstand te versnellen, waardoor het laatste stuk dat je met de muis aflegt plotseling sneller gaat. Als je een hoge DPI instelt, heb je hier minder last van. Eén van de gaafste aspecten aan de Sentinel Advance II is dat je de DPI via de muis direct in kunt stellen. De informatie, zoals de nieuwe DPI, is dan meteen op het OLED-scherm te zien.

De DPI van de muis is met stappen van 200 helemaal naar je eigen wens in te stellen. Dat is overigens geen wereldschokkende eigenschappen: de meeste high-end gamemuizen hebben deze optie ook. Toch is het voor gamers een noodzaak om on-the-fly van DPI te wi elen, want het schieten met een sniper vergt een andere sensitiviteit dan met een AK47. De Sentinel Advance II is daarbij geschikt om 3.8 meter per seconde af te leggen zonder de mui nelheid te verliezen. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk dat de gamemuis van CM Storm plotseling je bewegingen niet goed registreert.

Kleurtjes maken de man

Een andere handige eigenschap van de Sentinel Advance II is de ondersteuning van verschillende muisprofielen. Je hebt de beschikking over vier verschillende profielen en een CM Storm-profiel, die één voor één hun eigen kleurtje hebben dat samen met het profiel wordt geactiveerd. Als je lang op de DPI-knop drukt, kun je met het scrollwiel de gewenste DPI-waarde selecteren. Elk profiel ondersteunt vier verschillende DPI-waarden, dat ruim voldoende is om diversiteit in het gamen aan de brengen. De Sentinel Advance II slaat de profielen op het eigen geheugen van 128 kilobyte op, waardoor jouw instellingen los van de computer worden bewaard. Het is ook mogelijk om de driver-software te installeren, maar dit is – gelukkig – niet nodig om de muis tot zijn volle potentie te benutten.

Wel kun je een paar leuke bijkomstigheden met de CM Storm-drivers activeren. Zo heb je onder andere de mogelijkheid om de dubbelkliksnelheid erg specifiek aan te pa en of een eigen logo in het OLED-scherm weer te geven. Dit kan leuk zijn als je een clanlogo hebt of als je per profiel een gamelogo instelt, waarbij dat profiel specifiek voor de betreffende game is gemaakt.

Macro, macro!

Net als bij hun andere producten behoudt CM Storm bij de Sentinel Advance II de optie om macro’s in te stellen. De macro’s zijn via de driver-software in te stellen en geven elke muisknop een tweede functie. Je activeert de macro’s met de TX Storm-knop, die tevens als de terug-knop dient. En dat is jammer, want hoewel macro’s enorm handig zijn, moet je wel je terug-knop (die zo fijn is tijdens browsen) ervoor inleveren. Je kunt overigens wel diezelfde functie aan een macro koppelen, maar echt lekker werkt dit niet.

Als CM Storm een speciale macro-knop aan de Sentinel Advance II had toegevoegd, was dit echt een uitstekende muis voor de veeleisende gamer die de muis ook gewoon lekker in Windows wil gebruiken. Deze gemiste mogelijkheid geeft toch een nare bijsmaak aan een product dat in veel opzichten gewoon enorm goed in elkaar steekt. Voor wie de terugknop gestolen kan worden: de adviesprijs van 60 euro is zeer degelijk voor een muis met deze functies.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou