CM Storm was zo blij met het succes van de zwarte Ceres 400 dat ze nu ook een witte versie hebben uitgebracht. Het verschil? Alleen de kleur, en de geinige rode accenten zijn gebleven. De Ceres 400 is verder een opvallende en vrij grote headset die zowel voor CM Storm als in de gameheadsetwereld als een instapmodel wordt gezien.

Plasticy

Dat de CM Storm Ceres 400 van plastic is gemaakt, merk je bij de eerste aanraking. De headset voelt een beetje goedkoop aan en weegt vrijwel niets. Laatstgenoemde heeft wel een positief effect op het comfort van de headset. De grote stoffen oorschelpen plaatsen zich gemakkelijk over de oren en omdat de CM Storm Ceres 400 niet al te zwaar is, wordt de druk op je oren ook na een lange draagbeurt niet te hoog.

Omdat de hoofdband van vrij dun plastic is gemaakt, bungelen de speakers een beetje onderaan. Dit voel je direct als je de CM Storm Ceres 400 oppakt, een eigenschap die de waarde drastisch vermindert. Daarnaast wordt het plastic snel smoezelig: de matte afwerking pakt vuil op en kan door aanraking met de verkeerde objecten vreemde strepen krijgen. Zo had de headset al vrij snel een paar krassen door een houten bureau. De algehele eerste indruk van de CM Storm Ceres 400 is daarmee een beetje een domper.

CM Storm Ceres 400 White

Kickende bas

Ondanks dat de bouwkwaliteit niet optimaal is, maakt de CM Storm Ceres 400 toch nog indruk als de headset eenmaal over de oren wordt geplaatst. De bassen zijn vol, het geluid is helder en voor een stereoheadset van nauwelijks 50 euro komt er best een goede partij geluid uit de speakers. Enige subtiliteit gaat snel verloren, maar dat is niet ongewoon voor een stereoheadset met 40mm drivers.

De CM Storm Ceres 400 komt goed tot zijn recht bij first-person shooters met flinke ontploffingen en harde geweerschoten. De bas geeft je de nodige kick die je bij dergelijke games nodig hebt. Ook het stereogeluid produceert geluid waar menig gamer behoorlijk mee uit de voeten kan. De fijnproevers zullen echter voor een surround sound-headet kiezen om toch het verschil te horen tussen linksboven of linksonder. Daar moet je echter ook een flink aantal extra euro's voor neerleggen.

Luid en duidelijk

De CM Storm Ceres 400 wordt via een kabel van 2,5 meter en twee 3,5mm jacks met de computer verbonden. De jacks gaan in de audio- en microfoon-uitgang waardoor de headset niet van een ingebouwde externe geluidskaart gebruikmaakt, een onderdeel dat je veelal ziet bij headsets met een usb-poort. De kabel is stevig en het kastje waarmee je het geluid regelt en de microfoon kunt dempen is ondanks de belabberde bouwkwaliteit handig voor snelle aanpassingen tijdens het gamen.

Het geluid dat de microfoon opneemt, klinkt luid en duidelijk door de speakers van je medespelers. De microfoon kan naar boven worden gedraaid en is voorzien van een flexibel materiaal waarmee je punt van de microfoon naar eigen wens kunt plaatsen. Het valt daarbij wel op dat als je de microfoon omhoog draait er bij elke paar millimeter een klikgeluidje wordt gemaakt. Het zijn dit soort details die de headset soms net even een meer speelgoedachtig gevoel geven.

Cm Storm Ceres 400

Niet zo gek

De CM Storm Ceres 400 is echt een instapmodel. De headset heeft het uiterlijk en de eigenschappen van een game-accessoire, maar mist hier en daar de verfijning die je van dergelijke gameproducten gewend bent. De geluidskwaliteit van zowel de speakers als de microfoon is dik in orde, maar de bouwkwaliteit is het onderdeel waar de CM Storm Ceres 400 echt punten mee verliest.

Het is zonde dat de bouwkwaliteit van de CM Storm Ceres 400 tegenvalt, maar dit is niet zeldzaam in de wereld van gameheadsets. Er zijn immers gameheadsets die honderden euro's kosten waarvan de bouwkwaliteit ook niet in orde is. Dan is een prijs van 44,95 voor de combinatie van het comfort van de headset met de prestaties van de speakers en microfoon helemaal niet zo gek.

Pluspunten: Goed geluid met flinke bassen, helder geluid van microfoon, comfortabel
Minpunten: Bouwkwaliteit, matte plastic afwerking pakt snel vuil op
Adviesprijs: 44,95