Republic: The Revolution heeft een complex spelconcept dat nog nooit eerder vertoond is en een flink aantal verschillende onderdelen heeft. Tijd dus om je rond te leiden langs de belangrijkste dingen die je als aspirant Pim Fortuyn, Jan Peter Balkenende of misschien toch Ghandi hoort te weten. Informatie

In de echte wereld is informatie en een goed overzicht van de situatie van levensbelang voor politici. in de wereld van Republic is dit niet anders; een politicus die geen globaal beeld heeft van de situatie en niet weet waar zijn tegenstanders mee bezig zijn zal nooit ver komen. Voor het overzicht is het gebruik van het satelliet perspectief onontbeerlijk: dit geeft een overzicht van de districten in de stad, evenals de machtsverhoudingen, heersende ideologie en geplande acties in deze districten. Dit perspectief leent zich dan ook uitstekend voor het plannen van acties.

Voor het verzamelen van informatie zijn verschillende acties, zoals scout, survey en investigate beschikbaar. Door deze acties te gebruiken is het mogelijk om meer te weten te komen over het district, over mogelijke plaatsen die bruikbaar zijn voor toekomstige acties en om meer te ontdekken over andere politieke facties. Zo vind je bijvoorbeeld uit waar handlangers wonen en kan je ook de smerige zaakjes van je vijanden ontdekken om ze vervolgens tegen hen te gebruiken. Het moge duidelijk zijn dat het omgekeerd beter is als jouw minder mooie klusjes geheim blijven.

Handlangers

Met Republic zal je goed moeten leren om met je mensen om te gaan. Allereerst moet je potentiële handlangers zien te overtuigen van de juistheid van je zaak, wat soms niet makkelijk is. Bovendien hebben handlangers hun eigen ideologie, en als deze sterk afwijkt van de jouwe zal hun vastberadenheid na verloop van tijd afnemen. Je kan echter zorgen dat ze vastberaden doorvechten voor je zaak door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat ze zich belangrijk voelen, of door hen te laten zegenen door een priester.

Het is ook mogelijk om een tegenstander dwars te zitten door de vastberadenheid van zijn medewerkers te breken. Dit kan natuurlijk door deze mensen te proberen overtuigen dat ze voor de verkeerde baas werken. Het is echter ook mogelijk dit op minder sympathieke manieren te bereiken, zoals omkoping, afpersing of mishandeling.