Achtergrond

Releasedag: Assassin's Creed Syndicate

Kom alles te weten over deze grote release

Geschreven door Michel Musters op
In 'Releasedag' geven we een overzicht van alle verschenen content rondom een game die vanaf vandaag in de winkels ligt. Ook geven we alle belangrijke relevante informatie. Vanaf vandaag is Assassin's Creed Syndicate verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

Het hoort er inmiddels bij in het najaar: elk jaar kunnen we weer een nieuwe Assassin's Creed-game verwachten. Het paradepaardje van Ubisoft begon als grote nieuwe IP van de Franse uitgever die veel potentie had maar nog verre van goed uitgewerkt, en de jaren daarna gaven onder andere uitgebreidere gameplay en charmante hoofdpersonages de reeks een grote schare fans.

De hype rondom Assassin's Creed begint echter wel een beetje af te brokkelen. Niet alleen omdat tegenwoordig elk jaar een nieuw deel verschijnt zonder rigoureuze veranderingen, maar ook omdat de Assassin's Creed van vorig jaar, Unity, vol zat met bugs. In de recensie van Unity  op Gamer.nl vorig jaar ontving de game een 7, het laagste cijfer tot nu toe voor een hoofddeel in de serie.

Dat Ubisoft wat goed had te maken na het bugfestijn van Unity en de vele boze fans, was duidelijk. Het blijkt dat het nieuwe deel, Syndicate, een stuk minder bugs heeft en de aanwezige bugs verpesten het speelplezier veel minder. De nieuwe setting (Londen) is prachtig vormgegeven en het nieuwe hoofdduo Jacob en Evie Frye heeft lekker veel karakter.

De recensie

Assassin's Creed Syndicate heeft een 7,5 gescoord op Gamer.nl. Een gedeelte uit de recensie:

"Het water van de vervuilde rivier Thames klotst zachtjes tegen de met stookolie bedekte kade. Zodra sluipmoordenaar Evie Frye de stoomboot verruilt voor de oever rent een brutale rat voor haar voeten langs en verdwijnt in een rioolpijp naast twee zwervers. Ze kijkt langzaam omhoog en ziet in de verte het drukke Waterloo Station, omringd door bedrijvige schoorstenen die als reusachtige wachters het nijverige Londen in de gaten lijken te houden. Waar je Assassin’s Creed: Syndicate ook van zou willen beschuldigen, niemand kan het verwijt maken dat het aan sfeer ontbreekt in het meest recente deel van deze franchise.

Het vieze Londen mag dan een hele andere wereld lijken dan het Parijs uit voorganger Unity, onder de kap draait nog steeds dezelfde motor. Het goede nieuws is dat ontwikkelaar Ubisoft de AnvilNext 2.0-engine beter heeft weten te beteugelen: Assassin’s Creed: Syndicate kent niet de vele bugs die voorganger Unity plaagden, al zijn er wel kleine op- en aanmerkingen. De game draait over het algemeen stabiel, maar kent sporadische performance-issues tijdens de tussenfilmpjes, waarbij deze zich soms schokkerig voltrekken.

Ook gedurende de gameplay willen de bewoners van het industrieel bedrijvige London nog wel eens vreemde capriolen uithalen. Zo zagen we meermaals Harry Potter-achtige taferelen ontvouwen, waarbij een bezem op ogenschijnlijke magische wijze volledig zelfstandig de straat aanveegde. Ook willen sommige Londenaren nog wel eens vast komen te zitten in een blinde muur. Dit zijn slechts kleine hobbels op de weg, die vaker grappig dan irritant zijn.  

Wie voor de eerste keer de daken van Londen betreedt met hoofdpersonages Jacob en Evie Frye staat een spektakel te wachten. Of de zon nu door de rook van de grote schoorstenen schijnt of de regen genadeloos op de kasseien slaat, de stad oogt prachtig in al zijn twijfelachtige pracht. Op straatniveau tref je namelijk hele andere aangezichten. De ongelijke straten liggen vol met plassen smerig water, de gebouwen zijn vaak voorzien van een dikke laag roet en de ratten nemen een prominentere plaats in op straat dan de Londenaren zelf. Voor pracht en praal is geen plek in deze wereld: Assassin’s Creed Syndicate dompelt je onder in een heerlijk smerige versie van Londen waar je nooit meer weg wil."

Lees de complete recensie van Assassin's Creed Syndicate.

Pc-versie

De pc-versie van Assassin's Creed Syndicate is vandaag nog niet verkrijgbaar, maar op 19 november. Deze extra maand gebruikt Ubisoft hopelijk om de pc-versie zo stabiel mogelijk te maken.

Uitgevers lijken langzaam te leren van eerder gemaakte fouten rondom pc-ports. Zo verscheen Batman: Arkham Knight eerder dit jaar en was de pc-versie zo slecht dat hij weer offline gehaald moest worden. Dat levert een game al snel een slechte reputatie op. Gamer.nl zal als de kans zich aandient nog apart kijken naar de pc-versie van Assassin's Creed Syndicate.

Day One-patch

Assassin's Creed Syndicate heeft twee Day One patches die gedownload moeten worden voordat de game gespeeld wordt. De patches zijn 541 en 534 MB groot.

Verschenen artikelen

Dit zijn de meeste artikelen rondom Assassin's Creed Syndicate die de afgelopen maanden op Gamer.nl zijn verschenen. 

Assassin's Creed Syndicate E3-preview
"Misschien wel de grootste vernieuwing is de aanwezigheid van de twee assassins die de speler onder de knoppen krijgt. Het zijn broer en zus Jacob en Evi die gezamenlijk de onderwereld van het in industriële nevelen gehulde Londen overnemen. Evi is de traditionele sluipmoordenaar van het stel en komt het beste tot haar recht wanneer ze andere bendeleden vanuit de schaduwen vermoordt. Jacob is eerder een straatvechter, al beschikt hij ook over kap- en steekmessen beschikt. Maar het liefst laat hij zijn vuisten spreken."
Lees de complete preview

Assassin's Creed Syndicate Gamescom-preview
"Ook valt ons op dat klimmen nog altijd wat ongemakkelijk gaat. Meer dan eens in de demo pakte Evie een verkeerde steen of bleek een boom toch niet geschikt als tussenstap richting een hoger gebouw. Anderzijds wordt het assassinleven een stuk gemakkelijker gemaakt door de zipline, waarmee je in een mum van tijd behoorlijke afstanden en hoogteverschillen kunt overbruggen – een vondst van de ontwikkelaars om je efficiënter een weg te laten banen door de brede Londense straten. Verder sluip je niet langer door de linkertrekker ingedrukt te houden, maar door van houding te wisselen met een druk op de knop."
Lees de complete preview

Assassin's Creed Syndicate-review
"Hoewel Assassin’s Creed Syndicate niet dezelfde problemen kent als voorganger Unity, zijn er wel een paar irritaties te bekennen. Deze ergernissen mogen dan soms voor aardig wat frustratie zorgen, ze maken Assassin’s Creed: Syndicate niet onspeelbaar. Dankzij de goed uitgewerkte personages en de prachtige (en smerige) plaats van handelen is het nieuwste deel in de reeks nog steeds een avontuur dat de moeite waard is om te beleven."
Lees de complete review

Reload: Assassin's Creed
Verschijnt zondag

Verschenen trailers

Een selectie van verschenen trailers van Assassins Creed Syndicate.

Dit artikel delen:

Lees meer

Knallen in alfagameplay van Doom-multiplayer Speedrunrecord Super Mario Bros. verbroken
19

Reacties op: Releasedag: Assassin's Creed Syndicate

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Grohe

  • 23 oktober 2015 09:40
  Die plassen in Unity waren ook leuk, als je eroverheen liep gebeurde er niks met de plas. Geen natte schoentjes, geen rimpels in de plas, geen opspattend water….Niks!! Lkkr belangrijk? Ja vind ik wel, dat soort details maken of breken voor mij de beleving van een game.

  Is dit in Syndicate veranderd?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 23 oktober 2015 09:46
  Moet je nog eens goed kijken. De plasjes hadden wel degelijk rimpels als je er door heen liep ( in ieder geval op de ps4 en Xone)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 23 oktober 2015 10:17
  Ik heb filmpje dat dit niet zo is. Zal zo even uploaden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 23 oktober 2015 13:39
  Ik kan link niet geven want dan denkt gamer.nl dat het spam is.

  Zoek maar op google op ''Neppe plas water in AC'' en dan zie je h'm bovenaan als goed is als video.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  wilmaster1

  • 23 oktober 2015 10:53
  In syndicate zie je braaf wat water opspatten als je er doorheen rent (was voor mij ook het eerste waar ik naar keek toen ik door Londen aan het rennen was). Andere delen met water (zwemmen etc) zien er ook goed uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 23 oktober 2015 12:58
  oh boy oh boy oh boy

  Ik ga er vanmiddag mee beginnen en heb er enorm veel zin in …… oh boy oh boy oh boy

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Nolimit2410

  • 23 oktober 2015 15:07
  Bedankt voor je oh boy oh boy toevoegingen in elk artikel!
  Schiet het niveau direct van omhoog.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 23 oktober 2015 15:47
  Dat je reactie offtopic is nou daar schiet het niveau pas van omhoog.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fappingsnake

  • 23 oktober 2015 15:15
  Ik vind het een hele leuke en toffe game! leuke hoofd personages, en mooi gemaakt!
  De diversiteit in deze creed is erg goed aanwezig , en veel nieuwe en leuke side quests .
  Ik heb expres van te voren weinig naar reviews enzo gekeken , daarom kon ik er schoon in.
  Maar geen seconde spijt van deze game , na de buggy Unity is deze creed een absolute aanrader

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 23 oktober 2015 16:31
  "Elk jaar een nieuw deel verschijnt zonder rigoureuze veranderingen".

  Er zijn mensen die dit ook over Fifa zeggen en deel 16 kreeg ook een 8.5. Bij de PS Vita was het zelfs zo dat je letterlijk oude wijn in nieuwe zak kreeg.

  Heb de game zelf en ja het free runnen werkt niet 100% maar de game is weer toppie en de veranderingen zijn genoeg om de game een heel unieke ervaring mee te geven.

  Wat ie ook doet. Ik geniet in elk geval met volie teugen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 23 oktober 2015 17:06
  Is het free runnen niet wennen ? of is het letterlijk op de schop gegaan?, ga er na het eten aan beginnen of anders morgen pas gezien ik Uncharted 3 nog moet uitspelen en zit daar in de laatste missie van.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 23 oktober 2015 17:59
  Het enige wat ik wennen vind is dat je bij het naar beneden free runnen en de Leap Of Faith de "O" knop ingedrukt moet houden.

  Game speelt heerlijk. Kwam bij een cut-scène en de personages waren niet te zien.

  1ste en enige echt merkbare bug.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 23 oktober 2015 19:04
  Toppie om te horen, ik speel ff snel laatste missie Uncharted 3 uit en dan ga ik eraan beginnen.
  Bugs zullen er in begin altijd inzitten maar die zullen ongetwijfeld aangepakt gaan worden.

  Veel plezier ermee.

  Ik ben 1 en al Oh boy oh boy oh boy om eraan te beginnen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 23 oktober 2015 19:31
  Kwam net een 2de bug tegen toen ik een lijk moest vervoren. Ben wel een fan boy maar ben ook eerlijk. Ik vind het een heerlijke game en voor een AC fan is het echt genieten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 23 oktober 2015 22:59
  Ben er nu 1.5 uur mee bezig en hij is vet super vet, heb 1x vast gezeten in die trein maar kwam gelukkig los en hoefde dus niet te resetten.

  Combat is weer heerlijk ruig en London ziet er gelikt uit, en inderdaad voor een fan is het zeker genieten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 23 oktober 2015 17:38
  Dubbel

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  gebakkenei

  • 23 oktober 2015 20:13
  Vorige week voor 14 euro Unity gekocht.. speelde al sinds t tweede deel geen assassins meer maar nu compleet verrast! Het vechten is eindelijk weer een uitdaging en geen bugs oid.. Ik ga syndicate dus ook wel over een jaartje halen…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 24 oktober 2015 00:12
  Moet zeggen dat hij me beter bevalt dan Unity, Unity was goed maar dit is super gaaf de twins zijn een leuk gezelschap.

  Rogue vond ik verleden jaar ook erg vet gezien we een keer de kant mochten mee maken van de templiers.
  Heb ook zojuist gelijk maar de season pass gekocht.

  Morgen ermee verder, of ik hem uit heb voor Fallout 4 uit komt weet ik niet want zodra die er is gaat die voor :).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mr. Harrow

  • 24 oktober 2015 07:21
  Ga er vanavond mee aan de slag. Ben benieuwd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.