De Stonehenge, de opgestapelde rotsblokken in het zuiden van Engeland, stelt wetenschappers nog steeds voor een raadsel. Hoe heeft men ooit, duizenden jaren geleden, zulke zware brokstukken zo hoog op weten te stapelen? Eenzelfde soort raadsel omringt ook de piramides in Egypte, torenhoge bouwwerken die zelfs met de sterkste hijskranen van tegenwoordig, een hele klus zijn om te bouwen. Hoe zou men dit vroeger dan voor elkaar gekregen hebben? Met pure spierkracht? Of kwam de kracht van de geest, in de vorm van telekinese, misschien ook om de hoek kijken?

Het volgende stukje omschrijft op een licht verteerbare manier de wijze waarop sommige mensen naar de wereld kijken en hoe deze mensen geloven in hun paranormale gaven. Het geeft dus enigszins een beeld van wat er werkelijk in de wereld van de paranormaal begaafde mensen omgaat, al komt er doorgaans wel wat meer bij kijken dan hier beschreven. Het is dus niet onze eigen visie op het paranormale.

Ik ga sommige mensen misschien flink shockeren door dit te zeggen, maar toch doe ik het: de wereld zoals je die ziet, bestaat niet. Het is een illusie, geschapen door de geest. Je zintuigen zijn er, 'just for show', om je te laten denken dat de wereld bestaat en via deze kanalen tot je hersenen komt. De wereld zit namelijk al in je hersenen, en je geest staat in verband met de geesten van alle andere levende wezens op aarde. Deze bewuste geesten zijn stuk voor stuk verbonden met de zogeheten onderbewuste geest, die ervoor zorgt dat elk van de geesten zich gedraagt volgens de regels en wetten die vastgelegd zijn voor de wereld.

Vind je het bovenstaande maar bullshit, dan is telekinese niets voor jou. Wil je namelijk telekinese, en andere psi-krachten gaan beoefenen, dan zal je moeten geloven in de wereld die zich in je geest bevindt. Pas als je echt overtuigd bent van het feit, dat alles wat je ziet slechts een illusie is, dan pas kun je je met het paranormale bezig gaan houden. De verschillende psi-krachten aanleren, is dan enkel nog een kwestie van geduld.

Dit is een foto van Stanislawa Tomczyk, genomen in 1913. Op deze foto laat ze een schaar in de lucht zweven. Haar handen zijn voor en na de seance gecontroleerd, er is echter nooit iets gevonden dat haar gave tegensprak.

Want immers, wanneer de wereld niet bestaat, wat belet je dan nog dingen te veranderen, die er toch niet zijn? Wanneer je je maar lang genoeg inbeeldt wat je wilt bereiken, dan zal het uiteindelijk ook lukken. Telekinese is natuurlijk een erg leuke psi-kracht om mee te beginnen. Het kent in principe geen beperkingen wat betreft gewicht en omvang, maar de beperkte kracht van de menselijke geest zorgt ervoor, dat even honderden kilo's aan de kant zetten, niet eenvoudig is. De Egyptenaren hadden deze kunst allicht wel onder de knie, maar de meeste hedendaagse Telekinesebeoefenaars beperking zich tot propjes aluminiumfolie. Kun je ook mooie torens van maken!

Wanneer je genoeg hebt van potloodjes, propjes en rolletjes WC papier door de kamer gooien, dan is het misschien leuk om een nieuwe psi-kracht te beoefenen. Erg eenvoudig maar wel leuk, is de psi-bal, een onzichtbare bal psi-energie waarin je een boodschap kunt stoppen. Handig hierbij is dat je een andere persoon met een paranormale gave in de buurt hebt, om de bal op te vangen. Zo kun je over en weer communiceren, zonder dat je je mond open trekt. Waarschijnlijk is dit ook de manier waarop ons aller vriendin Jomanda het volhield een jaar lang haar mond te houden. Wanneer je wat verder gevorderd bent, kun je met de psi-bal ook objecten omver stoten.

Op 6 juni 1936, zweefde de Indische Yogi Subbayah Pullavar vier minuten lang voor meer dan 150 ooggetuigen in de lucht. Hij was in een diepe trance geraakt en toen hij weer op de grond lag, kon hij zijn gewrichten niet meer buigen.

Als je de psi-bal onder de knie hebt, zijn de andere psi-powers ook een eitje. Erg leuk is het natuurlijk om te weten wat er in de geest van andere mensen om gaat. Kwestie van jezelf de mogelijkheid tot gedachten en gevoelens lezen aan te leren. Dit kan in verschillende vormen, het kunnen zien van aura's is allicht het meest bekend. Zelden kon je zo begripvol met je medemens om gaan. “Ben je een beetje in de war? Is het weer de vijfentwintigste? Ik zal je verder met rust laten dan.” Gedachtes van anderen overnemen behoort helaas niet tot de reële mogelijkheden, dus “Ik wou dat ik jou was” blijft vooralsnog vooral een erg slecht liedje, en wordt, hoe veel je ook oefent met je psi-krachten, geen werkelijkheid.

Om nog meer symphatie van je medemensen op te roepen, kan helen erg goed pas komen. Kankergezwellen, ongewenste zwangerschappen, hernia's en migraine verwijder je met wat simpel gewapper met je handen. Als je het slim aanpakt, zorg je dat je een BV'tje opricht en mensen laat betalen om van je kunsten gebruik te mogen maken. Wanneer het niet werkt, kunnen ze namelijk toch hun geld niet terug komen eisen. Maar natuurlijk werkt het wel, want eenmaal je telekinese, psi-bal en medeleven in je vingers hebt, is helen slechts een eitje.

Tot zover deze korte introductie in de wereld van de psi-krachten. Of je erin gelooft, laat ik geheel aan jou. De mensen die er mee bezig zijn, zijn er heilig van overtuigd dat ze het kunnen. Ikzelf ben er in ieder geval heilig van overtuigd, dat die mensen er heilig van overtuigd zijn en niet alleen ons voor de gek houden, maar vooral henzelf. Of zullen de piramides toch middels Telekinese uit de grond gerezen zijn?

Natuurlijk zijn er de nodige tests te vinden op het internet om te zien of jij paranormale gave bezit. Hieronder een linkje naar een drietal online testen die er toe moeten dienen jouw gave te testen. Wellicht leuk als je er voor open staat.

Telekinese/Psychokinese Test De fotos zijn afkomstig van Unexplained Mysteries, alwaar je nog meer onverklaarbare verhalen kunt lezen over het paranormale.