Maak kans op een echte racelicentie en deelname aan de 24-uurs race in Dubai!

Sony Computer Entertainment, Nissan en Gran Turismo 5 Prologue presenteren GT Academy, een Europees initiatief waarbij de droom van twee racefans werkelijkheid wordt.

Zij winnen deelname aan een vier maanden durend trainingsprogramma en het '24 Hour Endurance'-evenement in Dubai. PlayStation en Nissan werken samen in deze pan-Europese wedstrijd om de werelden van virtueel en werkelijk racen te verenigen en spelers de kans te geven hun dromen te verwezenlijken.

Iedereen maakt kans op het winnen van de spectaculaire hoofdprijs. Uit alle deelnemende landen, waaronder Nederland, worden uiteindelijk twee winnaars geselecteerd. De opzet van de competitie is als volgt:

Stage One De eerste fase van GT Academy vindt online plaats met een gigantisch Gran Turismo 5 Prologue-toernooi op PLAYSTATION Network. Om deel te kunnen nemen, moeten spelers hun login-ID voor PLAYSTATION Network invoeren op www.gtacademy.eu. Als ze vervolgens GT5 Prologue online spelen, kunnen ze racen in de GT Academy Time Trial waarin het de bedoeling is een zo snel mogelijke ronde te rijden op Eiger Nordwand in een Nissan Fairlady 350Z.

 

Stage Two

De 20 snelste racers van elk land worden uitgenodigd voor een nationale finale, waarbij ze het rechtstreeks tegen elkaar opnemen in Gran Turismo 5 Prologue. De drie snelste racers van de finale winnen een plekje voor de derde ronde.

Stage Three

Er wordt niet langer virtueel maar op echt asfalt geracet. Per land reizen de drie snelste coureurs naar Silverstone, thuisplaats van Britse motorraces, om deel te nemen aan de GT Academy – een werkelijke racewedstrijd op het legendarische parcours. Deelnemers moeten niet alleen hun racekwaliteiten bewijzen achter het stuur van een Nissan GT-R, maar worden ook onderworpen aan diverse mentale en fysieke tests.

De twee snelste racers op Silverstone krijgen vervolgens de kans om deel te nemen aan een trainingsprogramma van vier maanden om hun racelicentie te halen. Als klap op de vuurpijl kunnen ze deelnemen aan een werkelijke race in een volledig racewaardige Nissan 350Z tijdens het '24 Hour Endurance'-evenement in Dubai in januari 2009.

Alles over spelregels, voorwaarden en andere informatie over GT Academy is te vinden op www.gtacademy.eu.