Naast uitgever HD Interactive en ontwikkelstudio Thiumph Games kent Nederland nog een pionier op het gebied van games: Playlogic. In tegenstelling tot de eerder genoemde bedrijven richt Playlogic zich echter niet alleen op het ontwikkelen of het uitgeven van games; men doet het beide. Vandaag kon de Nederlandse pers op de GameXpo wat meer over de games horen waarmee het bedrijf ons gelukkig wil gaan maken en waren er speelbare demo's beschikbaar van alle titels die in februari uit moeten komen. Een korte impressie.

Playlogic is sinds diens oprichting in 2001 uitgegroeid tot de grootste gamedeveloper van Nederland. Naast games uit de eigen ontwikkelstudio Playlogic Game Factory geeft men ook de games van de Nederlandse developers Engine Software en Khaeon uit en brengt men tegelijkertijd ook de games van het Franse Widescreen Games op de markt. De combinatie van al deze verschillende bedrijven geeft een erg gevarieerde line-up, die, gezien het vandaag gespeelde en geziene, zeker potentie heeft.

Rond 15:00 uur stond Rogier Smit, verantwoordelijk voor de concept & development bij Playlogic, klaar om de pers alles te vertellen over de aankomende games van het Nederlandse bedrijf. De eerste games die aan de orde werden gesteld waren de vier titels die in het eerste kwartaal van 2004 op de markt moeten komen: Airborne Troops, Alpha Black Zero, Cyclone Circus (voorheen bekend als Wind Warriors) en Xyanide. Later meer over de inhoud van deze games.

De releasedate van alle vier de games stond oorspronkelijk op kwartaal vier van 2003, maar vanwege de kerstdrukte heeft Playlogic besloten de games een paar maanden later uit te geven, om zo niet te hoeven concurreren met het enorme aanbod aan games tijdens de feestdagen. Pluspunt is ook, zo redeneert het bedrijf, dat er door de kerstverkopen nog meer mensen met een beschikbare console of PC zullen zijn, waardoor de afzetmarkt weer groter is.

Na een korte beschrijving van de aankomende games was het tijd voor het echte nieuws: de games die Playlogic in de toekomst op de markt wil gaan brengen. In totaal zullen er tot 2005 nog een vijftal games uitkomen van de uitgever. Allereerst is er Inuits, een sprookjesachtige action adventure die ontwikkeld wordt door het Franse Widescreen Games. In de game neemt de speler de rol aan van Iru, een jonge knaap die zijn eskimovolk moet verlossen van een vloek die uitgesproken is door de kwaadaardige heks Suko. Het spel speelt zich af in het hoge noorden, wat Iru's standaardwapen een harpoen maakt. Naarmate de game vordert zullen de krachten van Iru toenemen, het spel heeft een ultra simpel RPG systeem in zich, en zal hij in staat zijn krachtigere spells uit te voeren. Inuits wordt voor de PC en Playstation 2 ontwikkeld.