Achtergrond

PC Gaming Show: het nieuws verzameld

Arma, Gears of War en Pillars of Eternity

Geschreven door Michel Musters op
Vannacht werd de allereerste PC Gaming Show gehouden op E3. Dit artikel vat al het verschenen nieuws handig samen.

Rising Storm 2: Vietnam aangekondigd
Tripwire Interactive werkt in samenwerking met Antimatter Games aan Rising Storm 2: Vietnam. In de aankondigingstrailer is onder meer te zien dat spelers met helikopters kunnen vliegen.

Killer Instinct komt naar pc; bevat cross-play
Vechtgame Killer Instinct komt naar de pc. Dit heeft Xbox-hoofd Phil Spencer bekendgemaakt. De game ondersteunt cross-play met de Xbox One-versie. Het is nog niet bekend wanneer de free-to-play game naar het nieuwe platform komt. Killer Instinct is een nieuwe game in de beat'em up reeks die sinds de lancering van Xbox One beschikbaar is. Het origineel verscheen in de jaren '90 in de arcades en kwam daarna naar de SNES en Nintendo 64.

Pretparksimulatie Coaster Park Tycoon krijgt nieuwe naam
Elite: Dangerous-ontwikkelaar Frontier heeft zijn pretparksimulator Coast Park Tycoon omgedoopt tot Planet Coaster. Naast het verschijningsjaar en het platform is nog weinig bekend over de game. Wel toonde Frontier een cinematische trailer die het concept duidelijker maakt.

Eerste details en beelden van Pillars of Eternity-uitbreiding onthuld
Obsidian Entertainment werkt aan het eerste deel van de uitbreiding The White March voor Pillars of Eternity. De uitbreiding breidt het verhaal van Pillars of Eternity uit en voegt multi-classing toe, net als een hogere level cap en nieuwe metgezellen. Ook krijgt de game nieuwe kunstmatige intelligentie. Een verschijningsdatum is nog niet bekend, maar de uitbreiding komt naar Windows, Linux en Mac.

Gears of War: Ultimate Edition verschijnt ook voor pc
Gears of War: Ultimate Edition verschijnt voor pc. Eerder werd de hd-verzameling al aangekondigd voor de Xbox One. Gears of War: Ultimate Edition is een herziene versie Gears of War. Op de pc ondersteunt de game een resolutie van 4k, DirectX 12 en de Xbox One-controllers (inclusief de nieuwe Elite controller). 

Eerste uitbreiding Arma 3 officieel aangekondigd
Bohemia Interactive werkt aan Tanoa, de eerste uitbreiding voor de militaire sim Arma 3. De uitbreiding vindt plaats op het fictieve eiland Tanoa, dat in de Stille Oceaan ligt. Naast de nieuwe locatie brengt de uitbreiding ook grafische verbeteringen naar de realistische shooter.

No Man's Sky komt tegelijk op pc en PS4 uit
No Man's Sky komt tegelijk op pc en PlayStation 4 uit. Dat heeft ontwikkelaar Hello Games verteld op de PC Games Conference vannacht. Voorheen was alleen bekend dat No Man's Sky naar PlayStation 4 kwam. Een releasedatum is er nog niet, maar nu is wel bevestigd dat de game tegelijk op pc en PlayStation 4 uitkomt.

Dit artikel delen:

Lees meer

E3 2015: Dark Souls 3 No Man's Sky komt tegelijk op pc en PS4 uit
2

Reacties op: PC Gaming Show: het nieuws verzameld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 17 juni 2015 11:37
  Mooi dat No Man's Sky ook naar PC komt, en een uitbreiding van het briljante Pillars of Eternity is altijd welkom. Maar verder bood deze persco niet veel bijzonders naar mijn mening. De Gears of War Remaster op PC wordt vast tof, maar dat spel ken ik al te goed inmiddels; ik hoop enorm dat Gears 4 uiteindelijk ook naar PC komt. Dat zou geweldig zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  G.T

  • 17 juni 2015 12:02
  Vond het zwaar tegenvallen, alles waar ik op hoopte is niet getoond of zelfs in de maak..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.