De eerste twee maanden van 2002 zitten erop en hebben ons aardig wat toppers gebracht. Medal of Honor: Allied Assault is waarschijnlijk de grootste titel, maar ook C&C Renegade, Sid Meiers Sim Golf en Serious Sam 2 mogen genoemd worden. Wat staat ons de volgende twee maanden te wachten op gamegebied? De grote toppers zijn bekend bij iedereen, maar er komen ook nog een aantal onbekende games aan. Daarom hebben we de interesantste titels die de komende twee maanden uitkomen voor de PC op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn alle release dates onder voorbehoud.

Army Men RTS Army Men is een reeks van computergames die iedereen onderhand al de strot uit komt. Pas gestart in 1998 heeft de reeks onderhand al zo'n reeks sequels die allemaal niets nieuws te bieden, maar toch uitkomen. De meeste gamers konden dan ook geen groene of bruine soldaat meer zien. 3DO heeft daar wat aan gedaan door in zee te gaan met Pandemic, de makers van Dark Reign 2. 3DO's nieuwste Army Men game is namelijk een Real Time Strategy. En het ziet er dit keer wel veelbelovend uit. Het concept is hetzelfde als in Dark Reign 2, alleen moet je nu plastic ontginnen en energie uit batterijen halen. Alles speelt zich af op locaties in en om het huis en normaal gesproken kleine objecten zijn in het groot te bewonderen. Qua interface is het spel ook niet veel veranderd ten op zichte van Dark Reign 2, en als de gameplay nog steeds even goed is kan dit eindelijk een geslaagde Army Men game worden. Wordt verwacht in maart.

Uitgever: 3DO

Ontwikkelaar: Pandemic

Arx Fatalis

Een RPG die zich duidelijk onderscheid van de trend door de speler een 1st person view aan te bieden. Vooral voor de fans van Ultima Underworld zal dit spel een droom zijn. Veel daglicht zal je namelijk niet zien, omdat Arx Fatalis zich grotendeels onder de grond afspeelt. Opvallend is dat de manier van spells casten wel wat weg heeft van Black & White, je moet namelijk een beweging met de muis over je scherm maken om het gewenste effect te bereiken. Dit ligt natuurlijk wel dichter bij de manier waarop een echte tovenaar dat doet. Helaas bevat deze game geen multiplayer optie dus zal je alleen door de donkere grotten en kerkers moeten gaan. Wordt verwacht eind april.

Uitgever: Fishtank Games

Ontwikkelaar: Arkane Studios

Dark Planet Real Time Strategy games zijn er in overvloed en daardoor wil er nog wel eens een spel in de vergetelheid raken. Dat zelfs een topper als Battle Realms zowat ongezien voorbij kan komen zegt wat over de drukte in de markt. Daarom moeten we Dark Planet een eerlijke kans geven. Ook dit spel komt van Ubisoft en is volledig in 3d. Het verhaal is simpel: er zitten drie rassen op één planeet, en ze vinden het niet leuk om met elkaar te leven. Daarom besluiten ze om elkaar af te gaan maken tot er eentje over is. De rassen zullen sterk van elkaar verschillen, maar dat dat net zo'n balans met zich mee brengt als in Starcraft is zeer onwaarschijnlijk. Toch zou deze game nog wel eens voor een aantal leuke uurtjes gameplezier kunnen zorgen. Zou in maart uit moeten komen.

Uitgever: Ubisoft

Ontwikkelaar: Creative Edge Software