Achtergrond
Call of Duty XP

Onze verwachtingen van Call of Duty XP 2016

Livestreams, aankondigingen en impressies

Geschreven door Ron Vorstermans op

Dit weekend barst Call of Duty XP 2016 los in Los Angeles. Voor de thuisblijvers is er genoeg om de livestreams voor in de gaten te houden. Zo wordt onder meer de multiplayer van het aankomende CoD: Infinite Warfare onthuld en komt het jaarlijkse Call of Duty World League Championship tot een hopelijk spannende conclusie. Gamer.nl is ter plaatse en doet verslag.

Het fan-evenement wordt voor de tweede keer gehouden. Wellicht kun je je het eerste XP-event niet meer herinneren en dat is helemaal niet zo raar. Het evenement werd ruim vijf jaar geleden gehouden voorafgaand aan de release van Call of Duty: Modern Warfare 3. Er zijn genoeg gelijkenissen met dit weekend. Ook in 2011 werd de multiplayer voor het eerst aan het publiek getoond; destijds die van Modern Warfare 3, ditmaal die van Infinite Warfare.

Infinite Warfare

Multiplayer op Mars?

Wat we van de nieuwe multiplayermodus moeten verwachten, is nog in nevelen gehuld. Wel weten we dat sommige maps zich zullen afspelen op andere planeten dan de Aarde, al is dat weinig verrassend. Eerste beelden van de singleplayermodus van Infinite Warfare verraden al speelse locaties, zoals snel wentelende asteroïden, Mars en een maan van Jupiter. Doorgaans keren locaties uit de singleplayer altijd wel terug in de multiplayermodus van Call of Duty, al is het geen gegeven dat plekken uit de trailer terugkeren.

Over de gameplay kunnen we nog niet veel concreter zijn. Spelers van Black Ops 3 moeten zich volgens Infinity Ward direct thuis voelen in de multiplayer van het nieuwe deel. Op Twitter heeft de ontwikkelaar aangegeven dat double-jumps en wallruns die elkaar in rap tempo opvolgen, kortom de speelstijl van Blops 3, doorgevoerd is in de aankomende telg. Overigens verwachten we dat er op de beurs ook meer duidelijk wordt over een (tijdelijk PlayStation 4-exclusieve?) multiplayerbèta. Dat is overigens enkel deels speculatie van onze kant.

Vrijdag 2 september om 19:00 uur is de livestream met de multiplayeronthulling te zien in een livestream op Gamer.nl.

Call of Duty XP

Het WK Call of Duty

Daarnaast luidde dat eerste Call of Duty XP-evenement ook het eerste grote competitieve Call of Duty-toernooi van Activision zelf in. Destijds werd het toernooi gehouden met één miljoen euro in de prijzenpot en werd het toen nog te verschijnen Modern Warfare 3 gespeeld. Optic Gaming, met een van de bekendste Call of Duty-speler Nadeshot in de basis, trok toen aan het langste eind.

Ook dit jaar zal Optic (in andere samenstelling) weer van de partij zijn. 32 teams nemen het in poules tegen elkaar op. Zowel teams uit Noord-Amerika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland zijn van de partij en strijden om een prijzenpot van twee miljoen euro, de grootste Call of Duty-prijzenpot tot dusver. De livestream begint op 1 september en houdt aan tot de finales op 4 september.

Het complete toernooi is van 1 tot en met 4 september, elke avond vanaf 18:00 uur, live via Gamer.nl te bekijken.

Call of Duty XP

Speciale vr-demo

Call of Duty XP moet (niet heel verrassend) vooral een viering voor de fans worden. Zo is de map Nuketown nagebouwd om in te paintballen, kun je aan de slag met Zombies-lasertag (we gaan er overigens ook de ‘echte’ nieuwe Zombies-modus spelen) en treden Wiz Khalifa en Snoop Dogg op - laatstgenoemde in Call of Duty zelf natuurlijk bekend van een legendarische voice-over. Op de beurs is daarnaast een vr-demo speelbaar waarin beursgangers plaatsnemen in een Jackal, een jachtvliegtuig uit Call of Duty: Infinite Warfare.

Natuurlijk volgt daarvan verslag op Gamer.nl, net als van de speelbare Zombies- en multiplayermodus. Vanaf donderdag tot en met het weekend moet je dus op Gamer.nl zijn voor alle aankondigingen, livestreams en impressies rondom Call of Duty!

Alle data, tijden en relevante links

We sommen hieronder nog even de belangrijkste data, tijden en relevante links op, zodat je niets hoeft te missen.

Call of Duty Keynote (met de onthulling van de Infinite Warfare-multiplayer): vrijdag 2 september om 19:00 uur, live op Gamer.nl

COD Champs 2016: van 1 tot en met 4 september vanaf 18:00 uur, live op Gamer.nl

Impressies van Call of Duty: Infinite Warfare, de multiplayer, de zombiemodus en de VR-ervaring: dit weekend op Gamer.nl

Bekijk hier het complete schema van de COD Champs 2016.

Volg Gamer.nl op Twitter en aanwezige redacteur Ron Vorstermans voor nog meer informatie en foto's vanaf de beurs.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Minecraft-minigame voor consoles Gran Turismo Sport voor onbepaalde tijd uitgesteld
0

Reacties op: Onze verwachtingen van Call of Duty XP 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.