In de praktijk viel dat een beetje tegen. We hadden die vervelende snoeren namelijk ingewisseld voor een ander probleem. Batterijen. Zowel de Xbox 360-controller als de Wiimote hebben batterijen nodig en, helemaal als je geen oplaadbare batterijen hebt, wordt dat een duur grapje. Microsoft kwam meteen met batterijpakken en loste het probleem voor eens en voor altijd op. De PlayStation 3 heeft een snoertje die je controller kan opladen. Het snoertje is een beetje kort maar het kost je in ieder geval geen batterijen. Een tijd geleden kwam Nyko met een oplossing voor de Wii-eigenaren. Het Charge Station zorgt er voor dat ook zij van snoeren en batterijen af zijn. Als het goed werkt tenminste...

Nou, dat doet het! Deze redacteur heeft nauwelijks tot geen problemen ondervonden met Nyko's kekke apparaatje. Allereerst is daar het uiterlijk: een houder waarin je twee Wiimotes zet. Het apparaat is lekker Wii-wit (of moeten we zeggen iPod-wit?) en onder elk van de twee Wiimotes die je in de oplader kan zetten brandt een blauw lampje om aan te geven dat hij opgeladen wordt. Hij zal bij menig mensen naast de Wii of op de kast kunnen pronken. Qua uiterlijk zit het dus wel snor met het Charge Station. Maar het gaat bij dergelijke hardware natuurlijk om de functionaliteit.

In het pakket, wat je portomonnee zo'n 30 euro lichter maakt, zit het Charge Station, twee batterijpakjes en twee batterijklepjes. De batterijpakjes doe je in de Wiimotes zodat je niet je eigen batterijen hoeft te kopen, waarna je de klepjes er op klikt. Je kan dan niet meer de originele klepjes van de Wiimotes gebruiken, dat past niet meer. Dat is geen groot probleem: de nieuwe klepjes hebben een rubberig oppervlak, wat de grip op de Wiimote vergroot. Ze zijn alleen grijs gekleurd en dat vloekt een beetje met de witte Wiimote. Maar goed, het zit toch aan de achterkant, dus een ramp zou je het niet kunnen noemen.

Als je twee lege Wiimotes oplaadt, ben je een kleine vier uur verder. Dat is een heel acceptabele tijd, helemaal omdat je na elke speelsessie de Wiimotes toch weer terugplaatst. Het Charge Station is namelijk ook gewoon een erg handige Wiimote-houder. Erg lang zul je dus nooit hoeven te wachten. Laad je maar één Wiimote, dan zal je zo'n anderhalf uur moeten wachten. Als de Wiimotes vol zitten met stroom, geven de lampjes dat aan met een groen lichtje. Erg handig. De kabel die het Charge Station met het stopcontact verbindt is lekker lang en geeft je de dus de mogelijkheid het apparaat te plaatsen waar je wil. En het belangrijkste: voor zover hier bekend is gaan de batterijen die bij het Charge Station horen ongeveer even lang mee als een gemiddelde batterij.

Is er dan echt helemaal niets mis met het Charge Station? Nee, vrijwel niets. De polsbandjes van de Wiimotes bungelen een beetje nutteloos langs het Charge Station, dat wel, maar is dat echt een probleem? Nee. De grip op de batterijklepjes heeft een grijze kleur, maar is dat een probleem? Ook niet. Het belangrijkste is dat dit Nyko-product werkt zoals het behoort te werken en er voor zorgt dat je nooit meer batterijen nodig hebt voor je Wii. Of je er dat gezien de prijs voor over hebt, moet je zelf beslissen. Fraai en functioneel is de Nyko Charge Station in ieder geval wel en waar zou je verder nog om kunnen vragen?