Achtergrond

De laatste game-evenementen van het jaar

PlayStation Experience en The Game Awards

Geschreven door Michel Musters op
E3. Gamescom. Paris Games Week. Dit jaar waren er weer een aantal momenten waarop we werden overspoeld met gamenieuws. Volgende week wordt nog zo'n moment, want dan worden The Game Awards en de PlayStation Experience 2015 gehouden.

Gamer.nl draait voor een belangrijk gedeelte om gamenieuws. Het is waar veel van onze bezoekers dagelijks voor terugkomen en waar een aantal redacteuren full-time op zitten. Er gebeurt dan ook genoeg in de game-industrie om constant nieuws te kunnen schrijven over nieuwe aankondigingen, informatie over aankomende titels en ontwikkelingen binnen de industrie zelf.

Normaliter droogt het medio november op qua gamenieuws. De laatste grote releases komen uit en dan moeten we meestal tot februari wachten tot er weer interessante nieuwtjes naar buiten komen en de nieuwe releases in de winkels liggen. Tot vorig jaar tenminste.

Twee grote shows in één week

In één weekend volgden vorig jaar twee grote shows elkaar op in de laatste maand van het jaar: de eerste editie van The Game Awards en de eerste editie van de PlayStation Experience. 

The Game Awards vloeide voort uit de Spike Videogame Awards. Presentator Geoff Keighley maakte er zijn eigen show van en dat leverde een - laten we eerlijk zijn - erg lange show op waar naast de ene naar de andere award ook nieuwe gameplaybeelden van een aantal grote titels werden getoond. Nieuwe beelden van onder andere Metal Gear Online, The Witcher 3, Bloodborne en No Man's Sky maakten furore, maar het waren vooral de eerste echte gameplaybeelden van Zelda Wii U die de dag erna nog door de wandelgangen van elke gameredactie galmden.

De dag erna volgde de persconferentie van The PlayStation Experience. Hoewel het evenement een heel weekend duurde en Amerikaanse gamers en wereldwijde pers de mogelijkheid gaf nieuwe games te spelen, was vooral de conferentie interessant voor nieuwe aankondigingen. Die kwamen er dan ook in groten getale, waaronder de onthulling van Street Fighter 5, een Day of the Tentacle-remake, David Jaffe's Drawn to Death en nieuwe beelden  van Uncharted 4: A Thief's End.

Extra hype-momenten voor gamers

We zien geen nadelen in de extra hype-momenten die op deze manier aan het einde van elk jaar worden gecreëerd. Als website doen we altijd met net zoveel plezier verslag van events als E3 en Gamescom als dat bezoekers van Gamer.nl er over lezen, dus meer nieuwsmomenten zijn alleen maar welkom. Het zorgt er voor dat er aan het einde van het jaar nog wat meer te beleven valt voor gamers, naast het uitspelen van de nieuwe releases en het lezen van talloze eindejaarslijstjes. 

Volgende week is dus het moment om Gamer.nl in de gaten te houden voor nieuws en nieuwe trailers van bestaande games, en aankondigingen rondom compleet nieuwe titels. Of je nu van plan bent om de evenementen 's nachts live te volgen of het nieuws de daarop volgende dag tot je te nemen, in beide gevallen heeft Gamer.nl de content zowel live als achteraf beschikbaar.

The Game Awards 2015 worden in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 december vanaf 03:00 uur gehouden. Er is al bekend dat er tien wereldpremières worden onthuld. De PlayStation Experience is heel het daarop volgende weekend, maar in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 december wordt de persconferentie gehouden. Een precieze tijd wordt binnenkort bekendgemaakt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Wars Battlefront-mod geeft game realistische graphics Batman: Arkham Knight krijgt pc-patch en nieuwe dlc
2

Reacties op: De laatste game-evenementen van het jaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  gamerlezer

  • 26 november 2015 09:07
  Dacht even aan het eerste plaatje op de mainpage dat het ging om een Games in Concert aankondiging… bummer :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 26 november 2015 09:45
  Ik treur met je mee :(

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.