Over twee weken is het zo ver: 1350 gamers gaan de strijd aan op één van de grootste LAN's van dit jaar, Netgamez 2003b. Gamer.nl voelde Hans Mersie, aka Mercy55, aan de tand over het evenement zelf, wat daar allemaal bij komt kijken en nog veel meer. Gamer.nl: Kan je vertellen welke rol je vervult binnen Netgamez?

Mercy55: Binnen Netgamez vervul ik de rol van Event Manager.

Gamer.nl: Wat houdt dat precies in?

Mercy55: Ik ben de man die op alle losse onderdelen van Netgamez een oogje in het zeil houdt om ze zo goed mogelijk met elkaar te laten werken, zodat we weer een klasse evenement kunnen neerzetten. Je moet het zo zien: we hebben speciale onderdelen verdeeld over enige divisies. Zo heb je netwerk, serverbeheer, entertainment, logistiek, etc. Iedereen doet zijn ding, en ik zorg ervoor dat die dingen goed op elkaar aansluiten

Gamer.nl: Kan je in het kort wat vertellen over de geschiedenis van Netgamez?

Mercy55: Netgamez is gestart in 1997 met een kleine LAN in Hilversum. Zo'n 75 mensen deden mee, er werd veel gegamed en we hadden veel plezier in het uitzoeken van hoe het allemaal werkte. We zijn stukje bij beetje gegroeid, de uitdaging was om zo veel mogelijk mensen te kunnen laten gamen, terwijl je zelf natuurlijk ook graag meedoet. Totdat je echt beseft dat gamen iets heeft. Je begint het eigelijk steeds meer als een sport te benaderen. Wil je goed zijn, dan moet je getalenteerd zijn en veel oefenen.

Gamer.nl: net als professioneel sporten?

Mercy55: Ja, ik vind van wel. Het is ook eigelijk ook een profsport. Veel oefenen, veel vrije tijd opofferen. Je moet een doel voor ogen hebben en er voor gaan. Dat is de enige manier om goed mee te kunnen komen met de top, net zoals andere topsporten. Zonder die toewijding zal je nooit op een hoog niveau kunnen spelen.

Gamer.nl: Weer even terug richting het evenement zelf. Inmiddels is Netgamez gegroeid tot een evenement waarop 1350 mensen aanwezig kunnen zijn. Hoe verklaar je dat succes?

Mercy55: Waar wij altijd voor hebben gestaan zijn onze competities. Deze proberen we op hoog niveau te laten plaatsvinden en we focussen ons daar dan ook erg op, zonder de gewone gamer te vergeten. We zijn er dan ook altijd trots op om zowel de beste teams in Nederland (en het buitenland soms) te mogen begroeten, terwijl ook de gezelligheidsteams er zijn. Ieder team brengt weer dat extra stukje mee in het geheel.

Gamer.nl: Welke beroemde clans zijn er aanwezig op Netgamez 2003B?

Mercy55: De top van de Nederlandse clans in Quake 3 en Counter-Strike. Ook Unreal Tournament zal veel goede teams bevatten. Tevens krijgen we weer bezoek uit Denemarken en enkele Duitse en Engelse teams voor Quake 3. Voor Counter-Strike komen o.a. Qooxe, sod.nl, illusion, edit, kaizen en, naar ik dacht, Pimps United, de hele Nederlandse top dus.

Voor Q3 komen onder andere X4, Deegrollers, Pzz en SW uit Nederland, maar bijvoorbeeld ook Engelse clans als Rewind en Ironfist en de Europese clan 2ex.

Winnaars Q3A TDM tournament - Deegrollers op Netgamez 2002