Achtergrond
witcher

Netflix, IGN Expo en Koch Media: al het nieuws verzameld

The Witcher seizoen 2, Kena: Bridge of Spirits en Sifu

Geschreven door Michel Musters op
Gisteren was de laatste dag voor E3 en er werden diverse shows met onthullingen gehouden door Netflix, IGN en Koch Media. In dit artikel is al het belangrijke nieuws van die shows verzameld.

Clip van seizoen 2 The Witcher getoond, WitcherCon onthuld

Vanavond is de eerste clip van het tweede seizoen van de Netflix-serie The Witcher getoond.

De korte beelden werden getoond tijdens de Geeked Week, een onderdeel van Summer Game Fest. Vanavond was er een gedeelte specifiek aan aankomende Netflix-content gewijd. In de clip staat voor Ciri centraal. Een releasedatum is er nog niet.

Tijdens de show werd ook 'WitcherCon' aangekondigd, dat wordt georganiseerd door Netflix en CD Projekt Red. Deze show draait zowel om de tv-serie als de games, en heeft panels met de ontwikkelaars en filmcrew, nieuws en merchandise om te kopen. CD Projekt Red gaat ook een blik geven op de aankomende mobiele game The Witcher: Monster Slayer.

Lees hier het complete nieuwtje.

Bekijk een nieuwe trailer voor vechtgame Sifu

Ontwikkelaar Soclap heeft een nieuwe gameplaytrailer van de vechtgame Sifu gedeeld.

In Sifu stappen spelers in de schoenen van een kung-fu-leerling die uit is op wraak. Gevechten tegen bendeleden vinden plaats in 'gangen, torens en andere uithoeken van de stad', waarbij spelers gebruik kunnen maken van objecten in de omgeving en wapens als honkbalknuppels.

Lees het complete nieuwtje hier.

Frogwares toont filmische trailer Sherlock Holmes: Chapter One

Ontwikkelaar Frogwares heeft een nieuwe trailer van Sherlock Holmes: Chapter One onthuld.

Sherlock Holmes: Chapter One speelt zich af in de jongvolwassen jaren van de beroemde detective. Hij moet op onderzoek in een stadje op een tropisch eiland, terwijl hij bij wordt gestaan door een andere John Watson dan fans van de detective gewend zijn. De game moet verder de structuur van de meest recente Sherlock Holmes-games aanhouden, en dus een open spelwereld bieden om te verkennen en zaken te onderzoeken.

Lees het complete nieuwtje hier.

Nieuwe trailer en gameplaybeelden van Kena: Bridge of Spirits

Er zijn een nieuwe trailer en gameplayvideo van Kena: Bridge of Spirits uitgebracht.

De E3-trailer bevat geen directe gameplay, maar de video die daarna is uitgebracht toont wel gameplay. Ook vertellen de ontwikkelaars meer over het spel.

In Kena: Bridge of Spirits staan de Rot centraal, kleine wezentjes die om de titulaire held heen wandelen en hun krachten op verschillende manieren kunnen inzetten om de omgeving te beïnvloeden. Ook draait de game om ontdekking en snelle gevechten.

Lees het complete nieuwtje hier.

Netflix-serie The Cuphead Show getoond

Tijdens de Geeked Week-livestream vanavond werd de Netflix-serie The Cuphead Show getoond.

Tevens werd aangekondigd dat acteur, presentator en zanger Wayne Brady de rol van King Dice speelt.

De animatieserie The Cuphead Show werd eerder al aangekondigd door Netflix en is gebaseerd op de actie-platformer Cuphead, dat eerder al op onder andere Xbox One en Nintendo Switch uitkwam. De serie krijgt een soortgelijke animatiestijl als de game, dat aan tekenfilms uit het begin van de vorige eeuw doet denken.

Lees het complete nieuwtje hier.

The Forgotten City komt op 28 juli naar consoles en pc

De adventuregame The Forgotten City - dat ooit begon als mod voor The Elder Scrolls 5: Skyrim - komt op 28 juli uit op consoles en pc.

Het spel komt dan naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Eerder dit jaar werd al aangekondigd dat de game ergens deze zomer uit zou komen.

The Forgotten City is een bejubelde mod voor Skyrim die awards heeft gewonnen en meer dan drie miljoen keer is gedownload. Modern Storyteller, de maker van de mod, werkt nu aan een stand-alone versie.

In de game zitten spelers gevangen in een mysterieuze stad onder de grond tijden het Romeinse tijdperk. Spelers kunnen een open spelwereld verkennen in de vorm van een Romeinse stad. De game schotelt spelers daarbij morele dilemma's voor, alsmede non-lineaire mysteries met meerdere eindes.

Lees het complete nieuwtje hier.

Fantasievolle horrorgame Bramble: The Mountain King aangekondigd

Gisteren is de fantasievolle horror-adventuregame Bramble: The Mountain King aangekondigd.

Het spel wordt ontwikkeld door Dimfrost Studio. Het spel draait om een verlegen jongetje die samen met zijn avontuurlijke zus 's nachts het bos verkent. Hij valt in een gat en komt terecht in het mythische land van Bramble.

Spelers stuiten in de game op sfeervolle omgevingen, mythische wezens en gigantische eindbazen. Ondertussen ontgrendelt men de geheimen van een duistere vloek. Het spel is gebaseerd op Noorse legendes.

Lees het complete nieuwtje hier.

Big Rumble Boxing: Creed Champions aangekondigd

Het boksspel Big Rumble Boxing: Creed Champions is gisteren aangekondigd.

De game werd tijdens de IGN Expo gisteravond getoond en is gebaseerd op het Rocky-filmuniversum. De game wordt ontwikkeld door Survios in samenwerking met filmstudio Metro Goldwyn Mayer. Survios maakte eerder ook al de vr-game Creed: Rise to Glory.

De gameplay van Big Rumble Boxing doet erg denken aan de klassieke Midway-boksgame Ready to Rumble. Spelers kunnen onder andere Rocky Balboa, Apollo Creed, Ivan Drago en Clubber Lang besturen.

Lees het complete nieuwtje hier.

GreedFall-makers tonen nieuwe trailer van Steelrising

Er is een nieuwe trailer uitgebracht van de Steelrising, de nieuwe game van de makers van GreedFall.

De Franse ontwikkelaar Spiders was ook verantwoordelijk voor GreedFall en The Technomancer. Hun nieuwe game GreedFall werd vorige lente aangekondigd. Vandaag is een nieuwe trailer van de game afgespeeld.

Steelrising speelt zich in een alternatief verleden af, waarin robots in het Parijs van de achttiende eeuw rondlopen - tijdens de Franse Revolutie dus. Het robotleger onderdrukt de inwoners van Parijs en het is aan hoofdpersonage Aegis om daar een stokje voor te steken.

Lees het complete nieuwtje hier.

Ubisoft brengt drie animeshows uit op Netflix, waaronder Splinter Cell

Ubisoft komt met animeseries op Netflix gebaseerd op Splinter Cell, Far Cry 3: Blood Dragon en Far Cry.

De drie shows werden tijdens de Geeked Week-livestream vanavond aangekondigd. De eerste show is gebaseerd op Tom Clancy's Splinter Cell en draait om Sam Fisher. De animatie wordt gedaan door Sun Creature and Fost. Er werden geen bewegende beelden van de serie getoond.

De tweede animeserie is Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix. De serie is gebaseerd op de Far Cry 3-uitbreiding Blood Dragon en wordt gemaakt door Adi Shankar. De show moet de jaren 80-sfeer van de game behouden. Hier werd wel een korte clip van getoond.

Lees het complete nieuwtje hier.

Bekijk de eerste beelden van shooter Final Form

Reikon Games heeft de eerste beelden van de co-op-shooter Final Form getoond.

De game speelt zich af in een 'post-cyberpunk-wereld' waar spelers hun bewustzijn kunnen verplaatsen tussen Valkyries, robotische pakken die gemaakt zijn voor oorlog. De game legt daarbij de focus op stijlvolle actie, solo of met twee andere spelers.

Reikon Games ontwikkelde eerder de actieshooter Ruiner en valt momenteel onder het Prime Matter-label van Koch Media. Final Form, momenteel nog een werknaam, moet verschijnen voor consoles en pc.

Lees hier het complete nieuwtje hier.

Horrorgame Martha is Dead komt later dit jaar uit

Er is een nieuwe trailer uitgebracht van het later dit jaar te verschijnen horrorspel Martha is Dead.

Martha is Dead speelt zich af in het Toscane van 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het lichaam van een vrouw wordt gevonden aan de rand van een meer. Martha is dood en haar tweelingzus moet zien te dealen met de moord en het bijbehorende trauma.

Martha is Dead werd vorig jaar al aangekondigd. De game is ontwikkeld door LKA, de maker van The Town of Light, en draait om de Unreal Engine 4. Martha is Dead verschijnt ergens dit jaar op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Lees het complete nieuwtje hier.

En verder:

Lees ook de andere E3-samenvattingen:

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste info en screens Mario + Rabbids: Sparks of Hope gelekt Horrorgame Martha is Dead komt later dit jaar uit
1

Reacties op: Netflix, IGN Expo en Koch Media: al het nieuws verzameld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Andre2003

    • 12 juni 2021 13:49
    Koch Primetime was de allerslechtste show ooit. Konami E3 2010 komt nog niet eens in de buurt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.