Het Utrechtse Stolen Couch Games staat niet met één, maar zelfs met twee projecten op Greenlight. Daarnaast zijn ze de initiatiefnemers van de Green Light Bundle, een verzameling aan spellen die allemaal op Greenlight proberen te komen en waarvoor de consument zelf bepaalt wat hij of zij wil betalen. Een deel van de opbrengst wordt vervolgens gestoken in het financieel ondersteunen van andere ontwikkelaars die hun projecten goedgekeurd proberen te krijgen.

Ichi

Stolen Couch Games’ eigen game Ichi maakt onderdeel uit van de eerste Green Light Bundle. Het spel is reeds eerder voor de PC, iOS en Android verschenen, met een release op Steam probeert de ontwikkelaar een veel groter publiek te bereiken. Op basis van het uiterlijk zou je Ichi misschien afdoen als een simpel puzzelspelletje, maar wanneer je de game speelt, merk je al snel dat je frontale kwabben op een goede manier geprikkeld worden. Met meer dan 8000 levels en een ingebouwde level-editor is het spel praktisch oneindig speelbaar.

Castaway Paradise

Het tweede project van Stolen Couch dat op het groene licht wacht, is een volledig nieuwe titel: Castaway Paradise. Zelf omschrijven de ontwikkelaars het spel als ‘geïnspireerd door Animal Crossing, Harvest Moon en de Sims, met een vleugje Zelda’. De kans dat deze game snel voldoende stemmen haalt, lijkt echter vrij klein, want buiten een aantal screenshots en wat concepttekeningen, ontbreke de broodnodige gameplay-video’s. De meeste reacties zijn dan ook verzoekjes voor een trailer. Tot die tijd houden veel mensen het duimpje helaas stijf naar beneden.

Momonga Pinball Adventures

Pinballspellen blijven altijd een redelijke populariteit genieten. Paladin Studios doet daar nog een schepje bovenop door pinball te kruisen met een actievol avontuur in Momonga Pinball Adventures. Het spel is eigenlijk enkel in ontwikkeling voor iOS en Android, maar met genoeg steun wil de studio het ook op de PC uitbrengen. Voor de PC-versie wordt dan uiteraard nog aan de nodige dingen gesleuteld, zoals de hoeveelheid content en de graphics, zodat het niet een simpele poort van de mobiele versie wordt.

Megabyte Punch

Het futuristisch ogende Megabyte Punch van Reptile Games heeft iets weg van Super Smash Bros. In plaats van met Nintendo-personages speel je deze beat-em-up met wezens die je zelf kunt samenstellen uit allerlei onderdelen. In de Adventure-modus ga je al vechtend in verschillende omgevingen op zoek naar nieuwe onderdelen, terwijl je het in de Fight-modus lokaal tegen maximaal drie vrienden opneemt in volledig vernietigbare arena’s. De meest verzochte feature is momenteel een online multiplayer, maar daarover wil de ontwikkelaar nog geen beloftes doen.

Wrack

Stiekem is Wrack geen Nederlands project, maar omdat Gamer.nl-bezoeker Remco ‘Rulero’ Ernst aan dit spel meewerkt, knijpen we een oogje dicht. Het lijkt immers een erg vermakelijke first-person shooter te gaan worden, die teruggrijpt naar het verleden van het genre. Weg met de hedendaagse of semifuturistische setting van de tegenwoordige games, terug naar het absurde! DOOM in een nieuw jasje.