De laatste tijd is Monkey Island weer vaak in het nieuws. De reden daarvan is iedereen wel duidelijk, denk ik: Monkey Island 4 komt er aan. Bij iedere nieuws post over MI4 komt direct de discussie over het wel of niet in 3d uitvoeren van deze game. Het leek mij daarom leuk om eens te kijken hoe Monkey Island in de loop der jaren is veranderd en om die reden heb ik deze 'roud-up' geschreven.

De Monkey Island spellen zijn een van de meest toon-aangevende en vernieuwende adventures geweest. Deze adventure heeft veel invloed gehad op de games die we vandaag de dag spelen.

We gaan terug in de tijd en zullen de ontwikkeling in de Monkey Island serie en de tot stand koming daarvan bespreken. Het eerste deel, 'The secret of Monkey Island', heeft veel invloed gehad op de games die we vandaag de dag spelen. Natuurlijk komt ook 'tha brain' achter de eerste Monkey Islands aan bod: Ron Gilbert.

Uiteindelijk bekijken we 'Escape from Monkey Island' , de nieuwste titel uit de serie Monkey Islands en deze zal, op de achtergrond na, volledig in 3d worden uitgevoerd.