Achtergrond
Starfield

Microsoft en Bethesda E3-presentatie: al het nieuws verzameld

Starfield, Halo Infinite, The Outer Worlds 2, Forza Horizon 5 en meer

Geschreven door Michel Musters op
Vanavond hielden Microsoft en Bethesda hun E3-presentatie. In dit artikel zijn alle aankondigingen terug te vinden.

Starfield verschijnt op 11 november 2022 voor Xbox Series X en pc, eerste trailer getoond

Starfield verschijnt op 11 november 2022 voor Xbox Series X, Series S en pc.

Dat onthult Bethesda via een eerste teaser trailer voor de ruimte-rpg. Daarin wordt uit de doeken gedaan dat spelers zich aansluiten bij Constellation, een organisatie die de ruimte verkent op de 'laatste reis van de mensheid' honderden jaren in de toekomst.

Verder is er nog weinig bekend over de gameplay van de game. Volgens Bethesda bevat de game veel kenmerken van titels als Fallout en The Elder Scrolls, maar moet het ook een nieuwe ervaring in de vorm van planeten verkennen bieden. Daarbij kunnen spelers zelf actief tussen de ruimtelichamen vliegen in ruimteschepen.

Lees hier het complete nieuwtje.

Forza Horizon 5 komt op 9 november uit, gesitueerd in Mexico

Forza Horizon 5 is vanavond tijdens de Microsoft E3-conferentie officieel aangekondigd. Het spel verschijnt op

Het spel speelt zich – zoals eerdere geruchten al deden vermoeden – in Mexico af. De spelwereld moet de grootste in de franchise tot nu toe worden. De racegame komt naar Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Game Pass. Naast een trailer werd er ook een uitgebreide gameplaydemo getoond.

Het vorige deel, Forza Horizon 4, verscheen in 2018 en speelt zich af in Engeland. De Forza Horizon-games bieden over het algemeen een toegankelijkere en speelsere variant op de serieuze Forza Motorsport-games. In diverse settings worden spelers aangemoedigd om mee te doen aan racefestivals en in de meest variërende bolides plaats te nemen.

Lees het complete nieuwtje hier.

S.T.A.L.K.E.R. 2 komt op 28 april 2022 uit

S.T.A.L.K.E.R. 2 verschijnt op 28 april op Xbox Series X en S en pc.

De game werd via een uitgebreide trailer getoond op Microsofts E3-persconferentie. Op lancering is S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl console-exclusive voor Xbox Series X en S. De game komt dan ook op pc uit. Ook op Game Pass is het spel dan verkrijgbaar. In de video was een hoop schietactie te zien, maar ook sfeervolle omgevingen zoals grauwe moerassen en bosrijke gebieden.

In 2007 verscheen de bejubelde shooter S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl en in 2009 verscheen S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat. GSC Game World zou kort daarna aan een nieuwe game in de reeks beginnen, maar sloot opeens zijn deuren. Ontwikkelaars van de studio richtten daarna Vostok Games op en S.T.A.L.K.E.R. 2 werd geannuleerd. In 2020 bleek dat het langverwachte vervolg toch in ontwikkeling is.

Lees hier het complete nieuwtje.

Halo Infinite komt deze feestdagen uit

Halo Infinite verschijnt ergens tijdens deze feestdagen.

Een specifieke datum werd niet genoemd. Het gaat zowel om de singleplayercampagne als het eerste seizoen van de free-to-play multiplayer.

Tijdens de Microsoft-persconferentie werd de game getoond. Te zien is hoe Master Chief door een gebroken ruimteschip zweeft. Hij gebruikt daarbij zijn grijphaak om zichzelf naar brokstukken toe te trekken. Ook is te zien hoe Master Chief contact heeft met een nieuwe AI - Cortona bestaat volgens de nieuwe AI niet meer. Na de beelden van de campagne werd multiplayergameplay getoond. Meer informatie wordt in een artikel op Xbox Wire gegeven.

Halo Infinite is het nieuwste deel in de langlopende reeks rondom de Master Chief en de zogenaamde ‘Halo’s’, ringvormige, door Forerunners gemaakte planeten waarmee al het leven in het universum kan worden uitgeroeid. Het nieuwste Halo-deel moet een open spelwereld bieden in plaats van traditionele levels.

Lees hier het complete nieuwtje.

The Outer Worlds 2 is in ontwikkeling

De Westerse rpg The Outer Worlds 2 is in ontwikkeling.

Dat werd tijdens Microsofts E3-persconferentie aangekondigd. De game - die net als het origineel wordt ontwikkeld door Microsoft-studio Obsidian - speelt zich af in een nieuw sterrenstelsen met een nieuwe crew. Behalve onderstaande trailer is er nog niet veel bekend.

Wel gaf Microsoft via Xbox Wire een update over Avowed, de andere rpg van Obsidian. Het bedrijf laat weten dat Obsidian druk bezig is met de ontwikkeling en dat het binnenkort meer wil tonen.

Lees hier het complete nieuwtje.

Arkane onthult openwereldshooter Redfall

Arkane Austin heeft de openwereldshooter Redfall onthuld.

Redfall speelt zich af in een gelijknamig dorp op een eiland, dat is bezet door vampiers die de zon blokkeren. In de game kiezen spelers een personage uit een 'divers roster' om samen met anderen de wezens uit te schakelen.

Redfall verschijnt in de zomer van 2022 voor Xbox Series X, Series S en pc.

Lees hier het complete nieuwtje.

Contraband van Just Cause-makers is exclusief voor Xbox

Contraband is de nieuwe game van Just Cause-maker Avalanche Studios in samenwerking met Xbox Game Studios.

Het spel komt dan ook exclusief op Xbox-consoles en pc uit. Tijdens Microsofts E3-persconferentie werd een eerste trailer getoond, al was daarin geen gameplay te zien.

Het spel moet een zich afspelen in Bayan in de jaren 1970 en een waar smokkelparadijs schetsen. Het moet volgens Avalanche hun "meest ambitieuze en spectaculaire game tot nu toe worden".

Lees hier het complete nieuwtje. 

Psychonauts 2 verschijnt op 25 augustus

Psychonauts 2 komt op 25 augustus uit.

Dat werd vandaag tijdens de Microsoft E3-persconerentie aangekondigd. De game was al geruime tijd onthuld. Inmiddels is ontwikkelaar Double Fine onderdeel van Microsoft, maar Psychonauts 2 was voor die tijd al in ontwikkeling. Voor zover bekend komt het spel dan ook naar Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wel komt de game vanaf dag één op Game Pass te staan.

Lees hier het complete nieuwtje.

Eerste gameplaytrailer Battlefield 2042 getoond

Tijdens de Microsoft E3-persconferentie werd de eerste gameplay van het pas onthulde Battlefield 2042 getoond.

In de gameplay is louter multiplayeractie te zien, aangezien het spel geen singleplayercampagne bevat. Verschillende voertuigen ,waaronder tanks en straaljagers, passeren de revue. Daarbij is te zien hoe een tornado middenin een map ravage aanricht.

Battlefield 2042 richt zich op een grootschalige oorlog waarin de Verenigde Staten en Rusland een belangrijke rol spelen. De wereld is daarbij onherroepelijk aan het veranderen en dat levert bizarre klimaten op. Spelers besturen een elite groepering die ingehuurd wordt door deze landen. Men kan zogenaamde 'Specialists' besturen. Deze klassen hebben hun eigen specialiteiten en hun loadout is volledig aan te passen. Er zijn in totaal tien verschillende Specialists. De game is volledig gericht op multiplayer.

Lees hier het complete nieuwtje.

Diablo 2: Resurrected verschijnt op 23 augustus

Diablo 2: Resurrected verschijnt op 23 augustus.

Dat kondigt Blizzard aan tijdens de Microsoft-persconferentie op E3. In een nieuwe trailer wordt de game uitgebreid getoond. Ook onthult de Blizzard dat spelers die de game nu voorbestellen kunnen deelnemen aan de gesloten bètatest.

Diablo 2: Resurrected bevat zowel het hoofdspel als de uitbreiding Lord of Destruction. Spelers kunnen verbeterde animaties en effecten, dynamische lichtinval en een 4K-resolutie verwachten.

Lees hier het complete nieuwtje. 

Vervolg A Plague Tale: Requiem aangekondigd, komt naar Game Pass

Er is een vervolg op A Plague Tale: Innocence aangekondigd, genaamd A Plague Tale: Requiem.

In het vervolg keren hoofdpersonages Hugo en Amicia op, alsmede de rattenzwerm. Spelers volgen Amicia en haar broer Hugo op een nieuw avontuur terwijl men probeert te overleven.

De eerste game speelt zich af in Frankrijk in het jaar 1349, wanneer het land wordt geteisterd door de Zwarte Dood. Amicia moet haar jongere broer Hugo beschermen, terwijl de twee worden achtervolgd door de Inquisitie en proberen te overleven in de meedogenloze wereld.

Lees hier het complete nieuwtje. 

Snowboardgame Shredders verschijnt in december

Snowboardgame Shredders verschijnt in december.

Dat onthullen Microsoft en Foampunch met een eerste trailer. Daarin worden groepen snowboarders in actie getoond. Hoewel er verder nog weinig bekend is over de titel, kunnen spelers in ieder geval met anderen spelen en 'hun eigen stijl' bepalen.

Lees hier het complete nieuwtje.

En verder:

Lees ook de andere E3-samenvattingen:

Dit artikel delen:

Lees meer

Eidos Montreal kondigt Guardians of the Galaxy aan Age of Empires 4 verschijnt op 28 oktober voor pc
2

Reacties op: Microsoft en Bethesda E3-presentatie: al het nieuws verzameld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • DjZiggy1

  • 14 juni 2021 13:18
  En dus helemaal niets over Elder Scroll VI. Terwijl ze die een paar jaar geleden aan hadden gekondigd voor 2021.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 0ldSk00l

  • 14 juni 2021 14:26
  Microsoft heeft deze E3 volledig overschaduwd met hun line-up, GamePass content en exclusives. Een indrukwekkende prestatie wat mij betreft. Grote dompers waren toch wel Nintendo met een Switch Pro wat een weinig sensationeel apparaat blijkt te zijn en Stadia waar alleen Ubisoft serieus wat aandacht aan gaf.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.