Screenshots

Om je alvast van de sfeer en het detail in het spel te laten proeven hebben we een aantal screenshots op rij gezet en deze voorzien van een stukje uitleg zodat je hopelijk wat wijzer wordt over hoe het spel in elkaar steekt.

Medieval is in twee delen op te delen. Een turn-based gedeelte waarin je de grootschalige strategiën uitdenkt (links) en een real-time battlemode waarin je de eigenlijke gevechten tot een goed einde hoopt te brengen (rechts). Het lijkt misschien hectisch, maar in Medieval bedien je grote groepen tegelijk in plaats van elke unit individueel. Maar in situaties als hierboven is het vooral fingers crossed want snel even wegrennen is er niet bij. De units zijn nog steeds niet volledig in 3D maar zien er alvast een stuk beter uit dan hun vriendjes uit de voorganger Shogun: Total War. Voor de liefhebbers: kamelen op het rechter screenshot. In de Middeleeuwen bouwde men burchten om veilig te zitten voor de vijand. De vijand bouwde op haar beurt weer katapulten. In Medieval krijg je de kans om ze allebei te gebruiken.

Wallpapers

Voortdurend diezelfde pornografische afbeelding op je desktop is ook niet wat. Omdat een Middeleeuws tafereeltje op zijn tijd geen kwaad kan hebben we hieronder drie officiële wallpapers staan die je met een simpele muisklik (rechterknop --> als achtergrond gebruiken) als bureaublad kan gebruiken.

1280x1024 1024x768 800x600 1280x1024 1024x768 800x600 1280x1024 1024x768 800x600

Filmpjes

Na Warcraft 3 weten we hoe mooi een filmpje van een Middeleeuws tafereeltje kan zijn, maar ook het filmpje van Medieval: Total War mag er zeker wezen. In de vrij korte, 6.3 Mb grote trailer zie je troepen die op een kasteel afstormen en hoor je een zwoele stem vertellen dat dit het vervolg op Shogun is. Tevens zie je de nodige ingame beelden voorbij komen. Mocht je echter de demo willen downloaden dan kan je deze trailer links laten liggen, deze zit namelijk ook in de demoversie verwerkt. Downloaden doe je hier.

Demoversie

Screenshots en filmpjes zijn leuk, maar het leukste is natuurlijk om het spel zelf even aan een test te onderwerpen. De demo laat je de volledige battle tutorial spelen en laat je lekker klooien met de camera en de formaties. Het is echter zeker geen mager beestje, dus je moet er wat voor over hebben. 245 Mb staat namelijk voor je klaar om gedownload te worden. Het is dan ook logisch dat je een zo snel mogelijke server wilt hebben, vandaar dat we hieronder een aantal mirrors voor je hebben: Tiscali.cz, BonusWeb, 3D Gamers en GamesDomain. Een tweetal screenshots uit de demoversie van Medieval: Total War

Hopelijk hebben we je nu klaargestoomd voor het echte werk. Twijfel je nog of Medieval wat voor je is dan kan je ook wachten op de review die tegen het einde van de featureweek online zal komen.