Mafia bestaat in zijn geheel uit één grote 'stad', die in meerdere wijken verdeeld is. Zo tellen we maar liefst 12 verschillende gebieden die ieder een eigen sfeer en bebouwing hebben. Wij hebben al een tijdje in de stad mogen rondtoeren en hebben ieder hoekje en gaatje van de 12 vierkante kilometer uitgespit. Om jullie ook een impressie te geven van de verschillende stadsdelen en al het andere moois zijn we met de vinger op de printscreen knop een tijdje de game gaan spelen en hebben we wat mooie kiekjes kunnen nemen. Little Italy

Little Italy mag dan wel niet het centrale plek in de stad zijn, voor jou is de wijk van groots belang. In het deel ligt namelijk de bar van je baas: Salieri's Bar. Hoewel er verder niet veel te beleven is, keer je hier na iedere missie terug om je Don te briefen.

Central Island

Central Island is het knelpunt van de stad, al het verkeer uit de andere delen komt hier samen. De bebouwing bestaat voornamelijk uit hotels en bars. Het is ook een plek om makkelijk een boete te krijgen aangezien het er genoeg rode stoplichten zijn om te negeren. Dit eiland heeft ook direct de hoogste bebouwing.

Works Quarter

Zoals de naam al doet vermoeden is Works Quarter de zakenwijk uit Lost Heaven. Naast alle kantoren zijn er ook behoorlijk wat fabrieken te vinden en verschaft het toegang tot de haven. Hier komen veel van de vrachtwagens uit de haven hun vracht afleveren.

Harbour of Lost Heaven

Iedere welgerespecteerde stad heeft een haven en zeker tijdens de industriele revolutie van de jaren 20' / 30' waren de eerste boten met stoomaandrijving dé manier om goederen te transporteren.

Oakwood

Oakwood is één van de twee villawijken die Lost Heaven heeft. Het is de locatie waar politici en andere overheids-functionarissen hun optrekje hebben. Ben je op zoek naar een snelle racebolide, dan kan je in deze wijk je slag slaan. Kijk natuurlijk wel uit voor dienders die hun wijkronde lopen.

Oak Hill

Net als Oakwood is Oak Hill een villawijk. Het stadsdeel ligt bovenop een hoge berg die lastig te beklimmen is met geringe 'horse-power' die de auto's in de tijd hadden. Eenmaal bovenaan de berg ligt dan ook wel de riantste wijk van allemaal, in een behoorlijk groot gebied staan maar een paar huizen, welke stuk voor stuk een enorme oprit hebben. Dankzij de aanwezige bewaking bij sommige huizen is inbreken of het stelen van auto's wat lastig hier, maar natuurlijk niet onmogelijk.