De release van het tweede deel zorgde er zelfs voor dat de nieuwste James Bond-film een paar maanden werd uitgesteld. 'The Two Towers' is naast 'Harry Potter' zonder twijfel de grootste kaskraker van dit eindejaar. Gebaseerd op de boeken van Tolkien heeft niet alleen regisseur Peter Jackson de wereld gevisualiseerd, maar hebben meerdere gamedevelopers hun interactieve invulling aan dit thema gegeven.

Naast Electronic Arts directe vertaling van de films in het spel 'Lord of The Rings: The Two Towers', heeft 'Vivendi Universal' samen met 'Black Label Games' een andere aanpak gekozen en zijn deze games gebaseerd op de wereld zoals die uit de boeken bekend is. 'Fellowship of The Ring' is hier het eerste resultaat van; een game die de speler een nieuwe invulling van Tolkiens werk geeft en meer aandacht geeft aan dingen die niet in de film te zien waren.

Deze week hadden we de gelegenheid om verschillende versies van de Vivendi game te bekijken, waaronder de PC en GameBoy Advance-versies. Daarnaast hebben we natuurlijk een leuke prijsvraag en krijg je meer noemenswaardigheden te horen over Tolkiens werk en het Lord of The Rings universum. Tot slot hebben we de ultieme show-down tussen de EA en Vivendi versies en brengen we je meer info over The Two Towers.

De Vivendi Lord Of The Rings week wordt georganiseerd in samenwerking met TheFellowship.nl; Neerlands grootste Lord of The Rings community en Atoll Soft Benelux.