Helden zijn uit, antihelden zijn in. Een van de grootste antihelden aller tijden is wel Larry Laffer. Larry is een onwijze lozer, die zichzelf helemaal de man vindt. Het levensdoel van Larry is om zoveel mogelijk jonge, knappe vrouwen in bed te praten, helaas (voor hem) mislukt dit (bijna) altijd. De plaatsen waar Larry op zoek gaat naar dergelijke dames zijn bijna altijd luxe omgevingen, bijvoorbeeld casio's, prachtige hotels of cruises. De games met Larry in de hoofdrol worden gekenmerkt door een fantastische humor en de wijze waarop Larry zichzelf aan vrouwen probeert aan te prijzen.

In de loop der jaren zijn er flink wat games met Larry Laffer in de hoofdrol verschenen. De meeste hiervan zijn de adventure games, al heeft Larry ook de hoofdrol gespeeld in een flauw casino spelletje. In het nieuwe Leisure Suit Larry - Magna Cum Laude is de hoofdrol overgenomen door het sukkelige neefje van Larry, in alle andere delen speelt Larry himself de hoofdrol. Wat direct opvalt bij het aanschouwen van de lijst met verschenen delen, is het ontbreken van een vierde deel. De reden? Dat lees je verderop in het artikel. We lopen alle Larry games namelijk uitgebreid met je door.

LSL1: In the Land of the Lounge Lizards (1987)

LSL2: Looking for Love (in several wrong places) (1988)

LSL3: Passionate Patti in pursuit of the pulsating pectorals (1989)

LSL1: VGA Remake (1991)

LSL5: Passionate Patti does a little undercover work (1991)

LSL6: Shape up or slip out! (1993)

LSL6: Talkie version (1994)

LSL7: Love for Sail (1996)

LSL8: Magna Cum Laude (2004)

In the Land of the Lounge Lizards

Larry Laffer gaat al een flink aantal jaartjes mee. De eerste Leisure Suit Larry verscheen al in 1987 en was de eerste volledig grafische game met 16 kleuren EGA graphics. Het spel draaide op het toen populaire DOS platform en de Apple II. Later is Leisure Suit Larry - In the Land of the Lounge Lizards naar bijna ieder bestaand platform geport, waaronder de Amiga, Atari ST en de SEGA. In 1991 is In the Land of the Lounge Lizards opnieuw uitgebracht, toen met 256 kleuren.

In het eerste deel van Leisure Suit Larry gaat über nerd Larry het belangrijkste van zijn gehele leven doen. Hij is namelijk 40 en wil ontmaagd worden. Helaas voor hem, heeft hij daar ook een vrouw voor nodig. In het spel gaat Larry op zoek naar ware liefde en als het even kan ook nog seks.

Links: het origineel, Rechts: de VGA remake Looking for Love (in several wrong places)

Het klinkt onvoorstelbaar, maar Larry bereikt zijn doel in de eerste Larry game. Hij is eindelijk ontmaagd en vindt zijn ware liefde. Tenminste, dat denkt hij. Larry wordt gedumpt als de zoveelste one-night-stand van zijn 'geliefde' en moet opnieuw op zoek naar een chicka.

Dit keer krijgt Larry het echt een stuk moeilijker. Door een fout is er een geheime microfilm in zijn handen terecht gekomen. De KGB, en agenten van de kwaadaardige dr. Nonookee, achtervolgen onze held. Uiteindelijk leiden de reizen van Larry naar het tropische eiland van dr. Nonookee, waar hij met puur toeval de professor verslaat. En ook hier vindt Larry aan het einde zijn nieuwe ware liefde, deze keer Kalalau genaamd.

Technologisch was de tweede Larry game een flinke vooruitgang. Het spel gebruikte als eerste de Sierra technologie SCI (Sierra Creative Interpreter), met 16 kleuren en midi geluid. In Looking for Love komen dan ook een groot aantal verschillende omgevingen voorbij, waaronder boten en prachtige eilanden.

Passionate Patti in pursuit of the pulsating pectorals

Het blijft Larry niet meezitten: ook zijn relatie met Kalalau strandt. Gelukkig bevindt onze antiheld zich nog op het eiland Nonookee, een plaats vol met prachtige vrouwen. De jacht naar een nieuwe liefde is dan ook snel geopend. Na lang zoeken vindt Larry Passionate Patti en wederom wordt hij verliefd.

In het tweede deel van het spel gaat er echter wat fout. Door een dom misverstand tussen Larry en Passionate Patti verbreken ze de relatie. Hierna krijgen we de kans om met Passionate Patti te spelen gaan we op zoek naar Larry. Ook het derde deel van Larry gebruikt 16 kleuren en werd verkocht in een leuke verpakking. Bij het spel werd ook een magazine bijgevoegd, waarin tips en hints voor het spel te vinden waren.