Titel: Portal 2

Actuele prijs: €4,99 (75% korting)

Wát!? Heb je Portal 2 nou nóg niet gespeeld? Goed, we leggen het nog één keer uit. Met een hypermodern geweer knal je gaten in twee muren (of twee vloeren, of plafonds) en als je dan het ene gat in stapt, kom je bij het andere gat er weer uit. Vervolgens moet je de meest gecompliceerde puzzels oplossen waarin je jezelf, kubussen, bollen en verf door de Portals moet teleporteren. Voor nog meer lol is er de coöp-modus en... cake! Oke, dat laatste is een leugen. Misschien.

Koopadvies: Als je Portal 2 nog niet hebt, ga je dan eerst een potje schamen en schaf ‘m daarna bliksemsnel aan. Anders geen cake voor jou!

 

 

Titel: Fallout: New Vegas

Actuele prijs: €2,49 (75% korting)

Het probleem met Fallout: New Vegas is niet dat de game niet leuk is. Het postapocalyptische Nevada is ontzettend leuk om doorheen te struinen en net als in Fallout 3 zijn er weer de gestoordste personen en facties die je onderweg tegenkomt, waaronder een cowboyrobot en een groepje die de wetten, regels en kledendracht van de Romeinen opnieuw hebben ingevoerd. Het is alleen zo jammer dat de game technisch vrij matig in elkaar steekt. Aan de andere kant kun je die voor dit minuscule bedrag wel voor lief nemen.

Koopadvies: Voor dit bedrag nemen we die bugs voor lief.

Titel: Sanctum 2

Actuele prijs: €6,99 (50% korting)

Sanctum 2 is een Tower Defense-game en een first person shooter in één. Bouw eerst een fortificatie met turrets, en spring vervolgens zelf op de balustrade om je basis te verdedigen. Een vrij originele game dus die ook nog prima uitpakt. En dan nu ook nog eens extra aantrekkelijk geprijsd.

Koopadvies: Doen als je tijdens het spelen van andere Tower Defense-games altijd al het heft in eigen hand hebt willen nemen.

Titel: Remember Me

Actuele prijs: €23,99 (40% korting)

Zo heel lang is Remember Me nog niet uit, dus dan is het extra leuk dat ‘ie nu nog maar iets meer dan de helft kost. De game speelt zich af in de nabije toekomst als herinneringen gedigitaliseerd worden en ook aan te passen zijn. De game speelt daarop in door op enkele momenten de speler geheugens van andere personages te laten herschrijven. Helemaal perfect is Remember Me niet, maar de game heeft een originele insteek. Wellicht net te duur nog voor de koopjesjagers, maar wie deze game al een tijdje op de radar heeft kan nu toeslaan.

Koopadvies: Was je al geïnteresseerd, dan is nu het moment om toe te slaan. Als impulsaankoop is het net te duur.

 

 

Titel: Hitman: Absolution

Actuele prijs: €6,24 (75% korting)

De kale Agent 47 heeft zijn rode stropdas weer omgeknoopt om opnieuw te sluipen en te moorden, maar de game is wat filmischer en actievoller dan zijn voorgangers. Daardoor kon Hitman: Absolution de fans van de serie niet altijd even bekoren, maar over het algemeen is het toch een toffe game. En dat voor zo’n prijs, daar doe je toch een moord voor?

Koopadvies: Voor dat bedrag kan alleen een pacifist Hitman: Absolution als miskoop zien.

Titel: Kerbal: Space Program

Actuele prijs: €13,19 (40% korting)

Altijd al een raket willen bouwen? Dat kan in Kerbal: Space Program. Op haast Minecraft-achtige wijze bouw je zelf een raket. Van de parachute in de neus tot de brandstoftanks en de vleugels, jij bepaalt wat en hoeveel van alles op welke plek komt... met alle gevolgen van dien. Raketten zullen ook regelmatig ontploffen, maar daar leer je weer van (en explosies zijn altijd leuk natuurlijk). Echt een game die je moet liggen dus, maar met deze korting is de investering weer iets minder groot.

Koopadvies: Als je grootste idool André Kuipers is, absoluut.

Titel: Arma II

Actuele prijs: €4,99 (50% korting)

Vergeet het schuilen achter een schuttinkje om weer health te genereren, of zelfs het ouderwetse healthpakketjes zoeken. Arma II is rauwe oorlogvoering waarin elke kogel fataal kan zijn. Directe confrontaties zijn er dan ook zelden, want een voorzichtig soldaat tuurt minutenlang naar de horizon om op dat ene stipje te schieten voordat dat stipje op jou schiet. Fans van de eerste Operation Flashpoint (van dezelfde makers als Arma) weten precies hoe het er aan toe gaat. Wie liever Call of Duty of Battlefield speelt, is echter aan het verkeerde adres bij deze oorlogsimulator.

Koopadvies: Zeker doen als je eens een echte oorlog van zo dichtbij mogelijk wilt meemaken (maar stiekem wel veilig achter je monitor wilt blijven).

Titel: Eador: Masters of the Broken World

Actuele prijs: €11,39 (40% korting)

De wie van de hoe de wat? Dat is het leuke aan de Steam Sales, soms duiken er ook titels op die wat minder bekend zijn dan BioShock of Tomb Raider. Dit is een indie turn based strategiegame die vooral wordt geprezen om de tactische mogelijkheden, maar ook wel wat bugs heeft. En zelfs met 40% korting blijft de game meer dan een tientje... voor dat bedrag haal je ook Total War: Shogun 2 en dan hou je nog geld over voor een andere game.

Koopadvies: Niet doen.

Titel: Total War: Shogun 2

Actuele prijs: €7,49 (75% korting)

Want als we het dan over strategiegames hebben, dan is de real time strategiegame Total War: Shogun 2 een betere keuze. Tienduizenden samoerai’s die op elkaar inhakken met katana’s en lange speren, heel veel beter dan dat wordt het toch niet? Nee even alle gekheid op een speertje, Shogun 2 is echt goed. De legers die je aanvoert zijn gigantisch, de taktieken geavanceerd en de tegenstanders zijn uitdagend.

Koopadvies: 買いなさい, zeggen we in volleerd Japans. En ja, dat betekent dat je het moet kopen ja.

 

 

Titel: De Sims 3

Actuele prijs: €22,49 (50% korting)

Tja, De Sims 3 doet eigenlijk niets fout. Spelenderwijs is er echt een alternatief leven te creeëren. Je eigen slechte eigenschappen ontkennen en de perfecte jij maken, die in het perfecte droomhuis woont met de perfecte droompartner, of juist de gestoorde kluizenaar maken die je altijd al had willen zijn, het kan allemaal. Tegelijkertijd is het merkwaardig dat deze game uit 2009 (!) nog steeds zo duur is... Misschien daarom nu wel hét moment om ‘m aan te schaffen.

Koopadvies: Altijd al De Sims 3 willen hebben? Schaf ‘m dan nu maar aan, veel goedkoper wordt ‘ie zelden.