Titel: Tomb Raider

Actuele prijs: €12,49 (75% korting)

Het is geen absolute bodemprijs, maar €12,49 is natuurlijk wel een mooi prijsje voor één van de betere games die dit jaar tot nu toe is verschenen. Op intrigerende wijze wordt Lara Croft in deze reboot opnieuw voorgesteld en ontzettend menselijk gemaakt. Vervolgens verandert ze af en toe in een medogenloze moordmachine, maar over het algemeen weet Tomb Raider toch te boeien en te ontroeren. Een bioscoopkaartje is even duur, maar de kans dat de film die je bezoekt minder goed geregiseerd is, is groot.

Tomb Raider scoorde een 8,5 op Gamer.nl in de recensie.

Koopadvies: Als je al van plan was ‘m aan te schaffen is dit hét moment. Voor de impulsaankopers onder ons slaat de prijs misschien net een te grote deuk in het budget.

 

Titel: Borderlands 2

Actuele prijs: €10,19 (66% korting)

Vergeet de last minute deals van je lokale reisbureau: Borderlands 2 is pas een vakantie om nooit te vergeten. Met zuurspuwende wapens en explosieven met extra explosies in de hand plunderend door een verwilderd landschap trekken, dat is Borderlands in een notendop. En ja, dat is net zo leuk als het klinkt, zeker met vrienden.

Borderlands 2 scoorde een 9 op Gamer.nl in de recensie.

Koopadvies: Doen en zorg dat een vriend ‘m ook aanschaft voor nog meer plezier!

Titel: RPG Maker VX Ace

Actuele prijs: €20,39 (66% korting)

Is dit een game? RPG Maker VX Ace is meer een stuk software die je, zoals de titel al enigszins doet vermoeden, RPG’s laat maken. Maak je eigen levels, werelden en schrijf je eigen verhaal met zelf bedachte personages, dat werk. RPG Maker VX Ace is zelfs in de Sale niet bepaald goedkoop, maar mikt dan ook op een bepaald publiek.

Koopadvies: Dit is geen game, dus schaf ‘m niet zomaar in een opwelling aan.

Titel: Mars: War Logs

Actuele prijs: €9,99 (50% korting)

Een cyberpunk RPG die zich in de toekomst afspeelt op een door conflicten verscheurd Mars. Tja, zo’n setting hadden we zelf ook wel kunnen bedenken. Het is zo’n game waar op zich niets mis mee is, maar die tegelijkertijd in niets echt uitblinkt. En dat terwijl je voor vergelijkbare bedragen Mass Effect of Deus Ex in huis haalt. Dan is de keuze snel gemaakt.

Koopadvies: Laat maar links liggen.

Titel: Resident Evil 6

Actuele prijs: €14,99 (50% korting)

“Een 40 uur durende clusterfuck aan briljante momenten gemixt met frustratie,” luidde Marcel’s conclusie over Resident Evil 6. Het is zo’n game die niet weet wat ‘ie wil en daarom vlees noch vis is. Het is geen authentieke Resident Evil door de onnavolgbare quick-time events, maar tegelijkertijd probeert de game wel de oudere Resident Evil-fan te behagen met geliefde gameplay en veel survival. Wat moeten we hier nou mee?

Resident Evil 6 scoorde een 7 op Gamer.nl in de recensie.

Koopadvies: Hou je van Resident Evil? Dan nee. Hou je van moderne actiegames? Dan ook nee. Ben je lichtelijk masochistisch? Dan ja.

 

Titel: Age of Empires II HD Edition

Actuele prijs: €9,49 (50% korting)

Age of Empires II geniet nog steeds veel populariteit en in een tijd van HD-heruitgaves werd ook deze game eerder dit jaar opnieuw uitgebracht. Helaas viel deze HD-versie licht tegen. Grafisch is de game nauwelijks opgepoetst (iets wat je bij een game met HD in de titel toch zou verwachten) en verder is er vrijwel niets aan getweaked. De gameplay staat echter ook anno 2013 nog als een huis.

Age of Empires II HD Edition scoorde een 6 op Gamer.nl in de recensie.

Koopadvies: Doe maar niet. Wie weet wat voor andere strategiegames nog in de sale verschijnen.

Titel: Sniper Elite: Nazi Zombie Army

Actuele prijs: €3,73 (66% korting)

Dankzij Call of Duty zijn nazi zombies helemaal hip en daar probeert Rebellion een graantje van mee te pikken met Sniper Elite: Nazi Zombie Army. Cool idee, een beetje met een sniper op ondode moffen schieten, maar de gameplay van Sniper Elite is gewoon te brak om echt een goede game te worden. Maar och, voor dit geld is ‘ie nog best leuk. B-film-leuk.

Koopadvies: Niet met serieuze intenties aanschaffen. Maar in plaats van een B-film met haaien in tornado’s aan te schaffen is Nazi Zombie Army wel te pruimen.

Titel: Might & Magic Heroes VI

Actuele prijs: €10,19 (66% korting)

Might & Magic Heroes VI is een prima turned based strategygame met een matig verhaal, maar toffe tactische mogelijkheden. Dat is maar goed ook, want de game biedt genoeg content om eindeloos door te spelen. Alleen de singleplayer campagne al duurt tientallen uren en dan zijn er nog custom games en de multiplayer om te verkennen. Probeer niet te verslaafd te raken, anders mis je weer de rest van de Steam Sales.

Koopadvies: Niet doen. Straks ben je tientallen uren kwijt aan de singleplayer en heb je de rest van de Steam Sales gemist!

Titel: Stardrive

Actuele prijs €10,19 (66% korting)

We kunnen het je niet kwalijk nemen als je nog nooit van Stardrive hebt gehoord. Echt aansprekend zijn de beelden van deze indiegame ook niet. In deze strategiegame verover je steeds meer planeten, speel je steeds meer schepen vrij en voer je af en toe oorlog met een ander ras. Redelijk standaard allemaal en nergens echt uniek in. De originele prijs is te hoog, maar ook nu is het niet echt een meepakker.

Koopadvies: Hou je geld maar lekker op zak voor de rest van de Sale.

 

Titel: The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition

Actuele prijs: €4,99 (75% korting)

Nog even afsluiten met een klapper. The Witcher 2: Assassins of Kings ziet er fenomenaal uit en de spelwereld is fascinerend om te zien, maar de game speelt ook nog eens goed weg. Bovendien heeft The Witcher echt een eigen stijl. Helemaal perfect willen we ‘m niet noemen, mede door wat bugs en een tergend einde, maar desondanks is er praktisch geen reden om The Witcher 2: Assassins of Kings niet te kopen. Zeker niet voor deze prijs.

The Witcher 2: Assassins of Kings scoorde een 9 op Gamer.nl in de recensie.

Koopadvies: Doen. Gewoon doen.