Titel: Chivalry: Medieval Warfare

Actuele prijs: €5,74 (75% korting)

Gisteren begon de sale met BioShock Infinite met een titel waar iedereen wel van gehoord heeft. Chivalry: Medieval Warfare zal echter heel wat minder belletjes doen rinkelen. Wat de game wel doet, is een hoop ledematen laten vliegen. Chivalry is een first-person fighting game waarin je je tegenstander van armen en benen kunt ontdoen, zelfs nadat ze al een fatale klap hebben opgevangen. Bloederig, maar simpel vermaak.

Koopadvies: Mwah... er zitten betere deals bij.

Titel: Just Cause 2

Actuele prijs: €2,99 (80% korting)

Een flinke korting en een prettig lage prijs voor een game waarin je uren rond kunt dwalen. Op het gigantische eiland Panau kun je je ultiem vermaken met veel spektakel en gestunt, mede door een briljante grijphaak. Natuurlijk, het verhaal heeft niks om het lijf en de voice-acting is niet om aan te horen, maar dat mag de pret niet drukken. Met 1000 vierkante meter aan jungle, stranden, woestijn en besneeuwde bergen heb je over afwisseling in ieder geval niets te klagen.

Koopadvies: Voor deze prijs kun je wel een ticket naar het eiland boeken. Wij gaven de game in 2010 een 8.

 

Titel: Surgeon Simulator 2013

Actuele prijs: €3,39 (66% korting)

We hopen maar dat deze titel niet écht als simulator bedoeld is. Surgeon Simulator is zo onbestuurbaar dat het grappig is, en dat is eigenlijk ook de hele bedoeling. Doordat je niet echt de controle hebt over je hand, belanden de organen van je patiënten op de vloer en laat je je gereedschap constant in hun lichamen vallen. Onze Gijs voelde zelfs de noodzaak een brief te schrijven aan zijn overleden klanten. Leuk voor even maar dat is ook het wel. Bovendien is de gratis versie die op een Gamejam werd ontwikkeld gratis te spelen.

Koopadvies: Operatie mislukt.

Titel: Anno 2070

Actuele prijs: €14,99 (50% korting)

Wauw, over nog maar 57 jaar ziet onze wereld er kennelijk zo uit als in Anno 2070. Vliegende trucks, roestige huisjes en onderwater-gebouwen. En, als het enigszins lijkt op hoe wij de game spelen, verhongerende burgers en een dikke laag smog. Oeps! Ach, je kunt het altijd nog een keer proberen, en nog een keer, en nog een keer... want als je eenmaal begint met deze citybuilder, dan hou je niet meer op. We gaven hem niet voor niets een 9.

Koopadvies: De prijs is goed, dus als je een toekomststad wilt bouwen, ga je gang.

Titel: Darksiders II

Actuele prijs: €9,99 (80% korting)

De eerste Darksiders was al een solide action-adventure, en het tweede deel deed daar nog een schepje bovenop. War werd ingeruild voor een andere ruiter van de Apocalyps, Death. Dat betekent natuurlijk veel schedels en een flinke zeis om mee te zwiepen. De game speelt het wel een beetje op safe, met traditionele dingen als immense kerkers en nieuwe vaardigheden waarmee je weer andere locaties kunt bereiken. Toch, met een 8,5 als cijfer kun je nauwelijks klagen.

Koopadvies: Volgens ons is hij al wel eens goedkoper geweest in een bundel, maar voor een tientje is het goed te doen.

 

Titel: Call of Duty: Black Ops II

Actuele prijs: €29,99 (50% korting)

We kunnen ons nauwelijk voorstellen dat jullie hulp nodig hebben met deze keuze, maar vooruit dan maar. Kort gezegd waren wij zeer te spreken over het verhaal en de balans in de multiplayer, maar vonden we de graphics soms om te huilen. Bovendien bracht de multiplayer eigenlijk weinig nieuws in vergelijking met vorige delen. Prima game, de prijs in deze sale is echter nog niet zo laag dat we hem zomaar aanbevelen. Als je de nieuwste CoD nu nog niet hebt gekocht, dan ga je dat voor 30 euro waarschijnlijk ook niet doen.

Koopadvies: Voor drie tientjes kun je drie keer zoveel andere deals kopen!

Titel: Sniper: Ghost Warrior 2

Actuele prijs: €4,49 (85% korting)

Sommige titels moet je zelfs voor een paar euro lekker laten liggen. Sniper 2 functioneert op zich prima en brengt de echte sluiper wellicht wat vermaak. Met een erg karige multiplayer en een extreem lineair verhaal heb je echter weinig om enthousiast van te worden. Bovendien is de game alleen op de hoogste stand een beetje uitdagend. Een echte titel voor de budgetbak, waar hij nu dus ook in ligt, en daar kan hij lekker blijven liggen.

Koopadvies: Neen.

Titel: FTL

Actuele prijs: €2,49 (75% korting)

Faster Than Light is een van de grote succesverhalen van Kickstarter. De ontwikkelaars vroegen maar om een schamele 10.000 euro, maar het vertrouwen in het spelletje was zo groot dat er meer dan 200.000 euro in het laatje stroomde. De game is in essentie heel simpel: je moet een ruimteschip van de ene kant van een zonnestelsel naar het andere komen. Je ziet het schip van bovenaf en in de verschillende kamers bestuur je de wapens, motor en het schild. Daarnaast is de game soms onvergeeflijk moeilijk. Toch begin je elke keer weer vol goede moed opnieuw.

FTL veroverde met al zijn indie-charme de harten van vele gamers en ook wij waren zeer tevreden met de game.

Koopadvies: Doen, de prijs is laag.

 

Titel: FEZ

Actuele prijs: €4,99 (50% korting)

Nog zo'n heerlijke indie-titel! De blokkerige charme van FEZ is niet alleen leuk om naar te kijken, maar biedt ook nog eens briljante gameplay. Gomez heeft de kracht om de spelwereld steeds een kwartslag te draaien, waardoor hij platformen en bruggetjes ineens van een andere kant ziet. Zo maakt hij nieuwe paden voor zichzelf om verder te platformen en geheime doorgangen te ontdekken. Wij waren in ieder geval diep onder de indruk.

Koopadvies: Doen! Veel goedkoper zal hij niet worden.

Titel: The Walking Dead

Actuele prijs: €6,24 (75% korting)

Wat moeten we nog zeggen over The Walking Dead? Zo'n beetje iedereen heeft al de loftrompet opgestoken over deze adventure in vijf delen van Telltale Games. En terecht! Het verhaal is meeslepend en spannend met onverwachte wendingen. De personages zijn realistisch en je gaat echt met hen meeleven. En je krijgt allerlei vreselijke keuzes voorgeschoteld waarmee je sommige van je mede-overlevers tot de dood moet veroordelen. Als game stelt het misschien niet al te veel voor, als verhaal des te meer.

Koopadvies: Als je hem nu nóg niet hebt gespeeld, zouden wij hem voor deze prijs toch eens oppikken.