Titel: Reus

Actuele prijs: €4,99 (50% korting)

Hoera, een Nederlandse game helemaal bovenaan de Daily Deals! En dan nog zo'n reusachtig goede game ook. Reus geeft een verfrissende draai aan de eeuwenoude godgame. Het is niet je doel om andere volkeren uit te moorden en de wereld te veroveren, maar om de dorre planeet Aarde weer wat nieuw leven in te blazen. Je krijgt de beschikking over vier reuzen, die je met hun speciale eigenschappen helpen om leven te creëren. Reuze leuk!

Koopadvies: Als het aan ons lag had je hem al lang gekocht, dus voor deze prijs raden we hem extra aan.

 

Titel: WarGame: Airland Battle

Actuele prijs: €19,99 (50% korting)

En nog zo'n game die van ons een mooie 9 ontving. Een RTS met een bijna ontelbaar aantal eenheden (het zijn er ongeveer 800), realistische gameplay en een grote hoeveelheid vrijheid voor de speler. Alle eenheden zijn gelijk aan het begin van het spel beschikbaar. Dat geeft je een leuke voorraad om mee te spelen, maar voor nieuwkomers is het een beetje lastig om te kiezen welke units je nou wel of niet moet hebben. Gelukkig is er een overzichtelijke interface om alles een beetje goed te kunnen besturen. De game is pas net uit, dus deze korting is een fijne verrassing. Voor nog 2 extra euro heb je ook het vorige deel erbij trouwens.

Koopadvies: Een stukkie te duur voor een impulsaankoop. Bedenk je dus even goed of je je in zo'n ingewikkelde RTS wil storten!

Titel: Killing Floor

Actuele prijs: €3,59 (80% korting)

Euh.... deze moesten we eerlijk gezegd even opzoeken. Dat is ook een van de leuke dingen aan de Steam Summer Sale, dat je soms een titel tegenkomt waar je nog nooit van hebt gehoord. In het geval van Killing Floor kun je de verrassing misschien beter even overslaan. In 2009 gaven we de zombie-game een matige 5. Die kun je dus zelfs voor nog geen 4 euro lekker laten liggen.

Koopadvies: Neen.

PS: Volgens onze community kun je voor dit prijsje wel wat coöp-plezier beleven. Zie de reacties onder dit artikel!

Titel: Warhammer 40,00: Dawn of War II - Retribution

Actuele prijs: €4,99 (75% korting)

Nog meer RTS-plezier met het altijd vermakelijke Warhammer. En dan wel een actievolle RTS vol met invloeden van Gears of War en RPG's. Met slechts een handjevol troepen verover je tactische punten in campagnes met zes verschillende facties. Helaas is er weinig nieuws onder de zon, maar de game biedt je heerlijk gemiddeld plezier. Retribution is overigens een stand-alone uitbreiding op Dawn of War II. Het hele pakket met de originele game, Retribution én Chaos Rising is ook in de aanbieding voor een tientje.

Koopadvies: Voor de fans.

 

Titel: Castle Crashers

Actuele prijs: €2,99 (75% korting)

Heeft niet iedereen ondertussen Castle Crashers al eens gekocht? Volgens mij is hij al zo vaak in de aanbieding geweest dat de kans groot is dat hij al in je Steam lijstje staat, ongespeeld of niet. Toch, for the record dan maar, deze beat 'em up is zeker geen miskoop. Vooral met een paar vrienden is het altijd lachen geblazen, met veel geram op knoppen en glimlachen om het leuke Flash-stijltje.

Koopadvies: Je hebt hem toch al?

Titel: Sins of a Solar Empire: Rebellion

Actuele prijs: €9,24 (75% korting)

Het lijkt wel RTS-dag op Steam vandaag! Dat betekent ook dat fans van het genre dit keer waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten. Alhoewel, een kwaliteits-titel als Sins of a Solar Empire zal je als fan inmiddels al een keer gekocht hebben. Dit is overigens een stand-alone uitbreiding voor de game, maar Rebellion bevat geen aparte campaign. Het is dus vooral op multiplayer gericht.

Koopadvies: Nog steeds aan de prijzige kant eigenlijk, maar voor de fans goed te doen.

Titel: Dust: A Elysian Tale

Actuele prijs: €6,99 (50% korting)

Een zeer ondergewaardeerd pareltje vind je in Dust: An Elysian Tale. Een prachtige hack-and-slasher met een bijzondere vormgeving, humor en vloeiende animaties. De gevechten zijn uitermate goed uitgewerkt en gaan niet vervelen. Bovendien is er een hoop te ontdekken in de wereld van Dust, zelfs als je het spel hebt uigespeeld. Dat het verhaal dan niet bijster origineel is (je wordt wakker met geheugenverlies...), is niet zo erg.

Koopadvies: Doen.

 

Titel: Dishonored

Actuele prijs: €10,19 (66% korting)

Kijk, dat is nou een prima deal waar gamers al een tijdje op zitten te wachten. Een van de originelere titels van vorig jaar voor een zacht prijsje. In Dishonored kun je de gameplay naar je eigen hand zetten en levels doorlopen zoals je dat zelf wilt. Als sluipmoordenaar kun je met geweld iedereen afslachten of stilletjes je doelwit besluipen. Helaas bracht het verhaal niet helemaal wat wij ervan verwachtten. De game is echter uniek genoeg om voor deze prijs aan te kunnen raden. Oja, de DLC is ook in de aanbieding voor een derde van de prijs.

Koopadvies: Downloaden maar!

Titel: Max Payne 3

Actuele prijs: €7,49 (75% korting)

Ach, die arme Max Payne. Hij wordt in zijn eigen stad uitgespuugd, en dus verhuist hij maar naar Brazilië om daar uitgespuugd te worden. Wat volgt is een enorm sfeervol verhaal vol met drank, medicijnen, en natuurlijk bullettime. Over de game hebben we dan ook niks te klagen, maar de prijs kon wel wat lager. Op Xbox Live is hij al eens voor 5 euro langsgekomen, en ook bundels met alle DLC is wel eens goedkoper geweest. Het hele Max Payne-pakket met alle games en DLC is trouwens ook in de aanbieding voor 18,73, ook aan de dure kant eigenlijk, maar leuk voor de nostalgische gamer die Max Payne nog eens wil herbeleven.

Koopadvies: Kan goedkoper.

 

Titel: Terraria

Actuele prijs: €2,49 (75% korting)

Terraria is een beetje het 2D-broertje van Minecraft. Grotten bouwen, op avontuur gaan, grondstoffen zoeken, monsters verslaan, en dat alles in dat pixelige stijltje. Je zou kunnen zeggen dat het een schaamteloze rip-off is, maar Terraria heeft zo zijn eigen kenmerken. Zo ligt de nadruk veel meer op het avonturen en zijn de grotten uitgebreider, inclusief eindbazen. Wij gaven de game een stevige 8. De game heeft overigens al eens voor deze lage prijs in de digitale schappen gelegen, dus qua aanbieding is het niets nieuws onder de zon.

Koopadvies: Lage prijs voor prima spel, voor de liefhebber zeker aan te raden!