De officiële dimensies van de PlayStation 4 zijn als volgt: 275 mm breed, 53 mm hoog en 305 mm diep. Daarmee is het apparaat de platste van de consoles die we erbij hebben gepakt - zelfs twee centimeter lager dan de PlayStation 3 Slim. Wel is de PlayStation 4 behoorlijk diep: met 305 mm gaat het ding bijvoorbeeld ruim over de (geschatte) 240mm heen van de Xbox One. Anderzijds: de Xbox One heeft die dimensie vooral in de breedte, 340 mm. 

Met een breedte van 275 mm is het ook een apparaat dat horizontaal weinig ruimte inneemt, slechts de Xbox 360 S is slanker met 270 mm. En dan laten we het nieuwe Xbox 360-model even buiten beschouwing dat werd aangekondigd bij Microsofts persconferentie - de afmetingen van dat niewe model zijn nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat dat apparaat nog dunner is, dus ook dunner dan de PlayStation 4. 

De uiteindelijke conclusie dus? De Xbox One is vooral een breed en diep apparaat (een groot blok eigenlijk), terwijl de PlayStation 4 toch een wat subtielere rechthoekige vorm kent en eigenlijk opvallend plat is. Hieronder de afbeelding (deze is helaas niet beschikbaar in de app - we hebben de afbeelding ook op de Facebook-pagina van Gamer.nl geplaatst). 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3