Windows 10 aangekondigd, werkt ook op Xbox One

Woensdag deed Microsoft zijn nieuwste besturingssysteem uit de doeken: Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem draait op pc's en laptops, maar vervangt ook Windows Phone en werkt op de Xbox One. Een belangrijke vernieuwing is dat Windows 10 zich aanpast aan het apparaat waar het op draait: is het een tablet, dan gebruikt het de touchscreenbesturing. Draait Windows 10 op een desktop of laptop, dan krijgen gebruikers de traditionele bureaubladweergave te zien.

Microsoft heeft besloten nummer negen over te slaan, en gaat van Windows 8 direct naar Windows 10. Het is niet helemaal duidelijk waarom, sommigen speculeren dat Microsoft geen negatieve associaties met Windows 8 wil oproepen. Gelukkig heeft Microsoft er in zijn nieuwste besturingssysteem voor gekozen om niet tegelijkertijd aan de wensen van tablet- en desktopgebruikers te voldoen, maar de twee te scheiden. Wie weet wordt Windows 10 de ware opvolger van het succesvolle Windows 7.

De Sims 4 krijgt gratis updates met zwembaden, geesten en kostuums

De Sims 4 krijgt dit jaar drie gratis updates waarin zwembaden, geesten en kostuums zitten. De eerste update met geesten en kostuums is nu te downloaden, de update met zwembaden komt in november, en de derde update met carrières en beloningen komt in december.

Maxis reageert hiermee op de negatieve feedback van fans toen die hoorden dat de Sims 4 geen zwembaden in het basisspel had. Het was voor het eerst dat dit onderdeel niet in het basispakket van een Sims-game zat. Door deze alsnog toe te voegen in een gratis update probeert de ontwikkelaar waarschijnlijk de fans tevreden te stellen. Nu alleen de peuters nog.

Visceral belooft stabiele lancering Battlefield: Hardline

Ontwikkelaar Visceral Games belooft dat Battlefield: Hardline niet dezelfde slechte lancering krijgt als Battlefield 4. Visceral zegt dat het bedrijf "het verschepen van een werkend spel serieus neemt". Wel meldt het bedrijf dat de lancering waarschijnlijk niet helemaal vlekkeloos verloopt, aangezien de game op vijf platformen tegelijk uitkomt. Toch vertrouwt het bedrijf erop dat Battlefield: Hardline een stabiele lancering krijgt.

Battlefield 4 zit nog vers in het geheugen van veel spelers die de lancering meemaakten. Het spel was nauwelijks speelbaar en bevatte een aantal bugs waardoor het spel niet meer werkte. Uitgever Electronic Arts heeft hopelijk geleerd van zijn fouten en ziet in dat een slechte lancering veel negatieve publiciteit met zich mee kan brengen.

Pillars of Eternity uitgesteld naar begin 2015

Gekickstarte rpg Pillars of Eternity is uitgesteld naar begin 2015. De game was eerst gepland voor een release aan het eind van 2014. Ontwikkelaar Obsidian Entertainment zegt dat er meer tijd nodig is om aanpassingen te doen op basis van feedback die spelers gaven na de bèta.

Het is nooit leuk om te horen dat een game uitgesteld wordt, maar in dit geval is er een goede reden voor. Obsidian wil de feedback van spelers in acht nemen om het spel verder te perfectioneren. Dat is extra belangrijk omdat de ontwikkeling van het spel door de spelers zelf gefinancierd is via Kickstarter. Overigens haalde Pillars of Eternity met vier miljoen dollar, waarmee het een van de succesvolste games op een crowdfundingsite is.

Nieuwe Hearthstone-uitbreiding voegt ruim 100 nieuwe kaarten toe

Blizzards digitale kaartspel Hearthstone krijgt in de volgende uitbreiding meer dan 100 nieuwe kaarten, aldus Jason Chayes van Blizzard. Verder is er nog niet veel bekend over de volgende contentupdate van het kaartspel, alleen dat de kaarten allemaal om een bepaald thema draaien. Chayes meldt ook dat Blizzard nadenkt over de snelheid van de game, "Ook van het uitbrengen van nieuwe content. We willen die snelheid goed genoeg hebben voor ervaren spelers en ook beginnende, die de game nog leren".

Op 22 juli kwam singleplayermodus Curse of Naxxramas voor Hearthstone uit. Deze uitbreiding voegde al 30 nieuwe kaarten toe. Ook deze kaarten stonden in het teken van een centraal thema. Blizzard lijkt meer vaart te willen zetten onder de volgende updates, dus Hearthstone-fans kunnen waarschijnlijk een hoop nieuwe kaarten verwachten in de toekomst.