Assassin’s Creed: Unity speelt zich ook tijdens WO2 af

Assassin’s Creed: Unity speelt zich voor een deel af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat liet Ubisoft zien in een trailer. Er zit een glitch in de Animus, waardoor hoofdpersonage Arno in het Parijs ten tijden van de Duitse invasie terechtkomt. Er zijn nog geen details bekend over dit deel van de game.

Het is een originele twist van Ubisoft om een andere tijdsperiode in het spel te verstoppen. Hoewel, verstoppen is misschien niet het juiste woord, aangezien de Assassin’s Creed-maker het nieuws al verklapte in een trailer. Het was misschien leuker geweest als spelers deze ‘plottwist’ zelf hadden kunnen ontdekken.

Klassieke LucasArts-games nu te koop op GOG

Gamedistributiesite GOG heeft een nieuwe uitgever die spellen verkoopt op de site: Disney. Dat betekent dat er nu onder andere een stel klassieke LucasArts-games te koop zijn op het platform. De site hintte al eerder naar de release van deze games op het platform. Onder andere Star Wars: X-Wing, Star Wars: Tie Fighter en Star Wars: Knights of the Old Republic zijn via het distributieplatform beschikbaar gemaakt. GOG belooft dat er later meer Disney-games beschikbaar komen.

LucasArts heeft een aantal gewaardeerde games op zijn naam staan. Zomaar een greep: Grim Fandango, The Secret of Monkey Island, en een hele reeks Indiana Jones- en Star Wars-games. Genoeg games om uit te putten in ieder geval, goed nieuws dus voor fans van deze klassiekers.

PlayStation 4-update met Share Play-functie uitgerold

PlayStation 4-update 2.0 is deze week uitgerold. De grootste nieuwe functie van de softwareupdate is de Share Play-functie. Hiermee kunnen spelers spellen delen met mensen die ze niet hebben. Daar hebben beide spelers wel PlayStation Plus-abonnement voor nodig. Ook kunnen spelers hulp inroepen van iemand anders, die dan tijdelijk de game bestuurt. Daarvoor hoeft alleen de speleigenaar een PlayStation Plus-abonnement te hebben.

De Share Play-functionaliteit is ideaal als een soort demofunctie, waarbij mensen een spel kunnen uittesten voor ze het kopen. Bovendien werkt het ook als een soort mond-tot-mondreclame, waarbij spelers hun vrienden een spel kunnen aanraden door ze het te laten spelen. Bovendien is Share Play ideaal voor spelers die moeite hebben in een game, en de hulp van een meer ervaren speler kunnen inroepen.

YouTube ondersteunt nu video’s met 60 frames per seconde

YouTube ondersteunt nu video’s met een framerate van 60 frames per seconde (fps). Tot nu toe was het merendeel van de YouTube-video’s in een framerate van 30 fps. De hogere framerate werkt alleen op een videoresolutie van 720p of hoger, en moet de bronvideo uiteraard met 60 fps opgenomen zijn.

Gamers gingen massaal YouTube op om gameplaybeelden met een hoge framerate te uploaden en de nieuwe functie te testen. Door de nieuwe functie kunnen game-ontwikkelaars nu ook de ware framerate van hun game laten zien. Mogelijk heeft dit een verregaande invloed op de game-industrie, omdat de hoge framerate nu ook zichtbaar is, in tegenstelling tot alleen de resolutie. Daardoor zouden ontwikkelaars zich meer kunnen gaan richten op een hogere framerate.

Bethesda annuleert Prey 2

First person shooter Prey 2 is officieel geannuleerd. Dat bevestigt Pete Hines, Bethesda’s vicepresident. “Het voldeed niet aan onze kwaliteitsstandaarden en we besloten het te annuleren. De game is niet langer in ontwikkeling”, aldus Hines. Prey 2 werd in 2011 aangekondigd met een trailer, en zou het vervolg worden van de oorspronkelijke game Prey uit 2006. Er gingen vorig jaar al geruchten dat het spel geannuleerd was, maar Bethesda ontkende dat toen.

Teleurstellend nieuws, helemaal omdat het nog niet helemaal zeker was dat de game geannuleerd was. Toch zag de toekomst van het spel er al niet heel rooskleurig uit, aangezien de game al eens van ontwikkelaar gewisseld schijnt te zijn. In ieder geval maakt Bethesda nu een einde aan de onduidelijkheid, en meldt dat het spel helemaal niet meer in ontwikkeling is.

Twitch maakt categorie voor streamen van game-ontwikkeling

Streamingdienst Twitch heeft een nieuwe categorie aangemaakt gericht op het streamen van game-ontwikkeling. Hier kunnen ontwikkelaars live de ontwikkeling van hun game streamen. Twitch meldt dat de categorie erop gericht is om mensen geïnteresseerd te maken in game-ontwikkeling en de interactie tussen gamers en ontwikkelaars te versterken.

Het streamen van game-ontwikkeling kan erg interessant zijn voor ontwikkelaars die hun game via crowdfunding financieren. Door te streamen waar ze mee bezig zijn, kunnen backers inzicht en inspraak krijgen in de ontwikkeling van de game. Daarnaast verbetert het streamen van ontwikkeling de interactie tussen gamers en ontwikkelaars, zoals Twitch al aangeeft.