Total War: Attila aangekondigd

Vrijdag kondigde Creative Assembly aan dat er een nieuwe Total War-game aankomt. Het spel heet Total War: Attila, en spelers moeten het verzwakte Romeinse Rijk besturen en beschermen tegen Attila de Hun. Hoewel het om een losse game gaat is het spel wat betreft de setting wel verwant aan het eerdere deel Total War: Rome 2.

Veel fans van de Total War-serie klaagden dat Total War: Rome 2 ongepolijst was, en veel onwelkome aanpassingen maakte aan de formule. Creative Assembly belooft dat er in Total War: Attila weer gameplayelementen op de schop gaan. Wie weet kan Creative Assembly weer wat fans terugwinnen met Attila.

Total War: Attila

Steam krijgt gepersonaliseerde voorpagina

Steam heeft zijn voorpagina grondig aangepast. Sinds de update van dinsdag zijn de spellen die spelers te zien krijgen gebaseerd op hun vriendenlijst, eerder gespeelde spellen en curators. Deze curators zijn bekende sites of personen die bepaalde games aanraden aan gebruikers die hen volgen.

Valve hintte al eerder naar een Curator-achtig systeem om orde in de chaos te scheppen. Er zijn namelijk wel heel veel games op Steam en dat aantal wordt alleen maar groter. Gamers konden door de bomen het bos niet meer zien, door de overvloed aan spellen. Met deze update wil Valve het makkelijker maken voor spelers om te zien welke games interessant voor hen zijn.

Blizzards 'Titan' was mmo-shooter

Dinsdag kondigde Blizzard aan dat het bedrijf zijn mmo in ontwikkeling annuleerde. 'Titan' was een mmo-shooter in een sci-fi-universum. Spelers hadden overdag gewone baantjes als slager of monteur, maar 's nachts pakten ze hun wapens om tegen elkaar te vechten. Er waren meerdere classes met allemaal hun eigen vaardigheden. De game zou wisselen tussen een eerstepersoons- en derderpersoonsperspectief.

Het concept van Titan klonk erg ambitieus. Misschien maakte het zelfs een kans om Blizzards andere mmo, World of Warcraft te overtreffen. Blizzard wilde een complete en levende wereld neerzetten waarin spelers zowel een alledaags baantje hadden als tegen elkaar konden vechten. Maar er is nog hoop: volgens een oud-medewerker is het project met de naam Titanweliswaar geannuleerd, maar is het kernteam nog steeds bezig met de game, alleen nu met een andere naam.

Child of Light-makers worden kernteam binnen Ubisoft Montreal

De ontwikkelaars van Child of Light zijn gepromoveerd tot kernteam binnen Ubisofts Montreal-studio. Ubisoft was blij verrast met het succes van de game, en gaat zich daarom meer richten op kleinere games. Eerder gaf Ubisoft ook al Valiant Hearts en Far Cry 3: Blood Dragon uit.

Wat ons betreft is dit goed nieuws: het is altijd leuk om wat afwisseling te zien. De Assassin's Creed-reeks begint een beetje muf te worden, hoewel Ubisoft met Unity wel zijn best doet om te innoveren. Toch geven losstaande en kleinere games meer ruimte om iets nieuws uit te proberen, wat Ubisoft wil stimuleren.

Child of Light

Assassin's Creed Unity krijgt losse game als dlc

Assassin's Creed Unity krijgt naast gewone dlc een losse game genaamd Assassin's Creed Chronicles: China. Dit is een tweedimensionaal spel en speelt zich af in Peking. Vrouwelijke assassin Shao Jun neemt wraak op de mensen verantwoordelijk voor de verwoesting van haar Brotherhood.

Veel Assassin's Creed-fans zouden graag een Assassin's Creed in het verre Oosten zien, of dat nou China is of Japan. Het gaat hier wel om een kleinere en tweedimensionale game. Wat dat betreft is het misschien niet helemaal waar gamers op wachten. Maar wie weet baant Assassin's Creed Chronicles: China wel een weg voor een volledige Assassin's Creed-game die zich in China afspeelt.

Assassin's Creed Chronicles: China

Fifa 15-demo door 5,5 miljoen mensen gespeeld

De demo van Fifa 15 is wereldwijd door maar liefst 5,5 miljoen mensen gespeeld. Daarmee is het de meest gespeelde demo ooit in de geschiedenis van alle EA Sports-demo's. De demo was ongeveer twee weken beschikbaar toen de teller op vijfenenhalf miljoen stond. Het volledige spel kwam donderdag uit.

Er is al vaak geklaagd over de Fifa-reeks van EA, omdat het te weinig zou innoveren. Toch weet de nieuwste Fifa-game altijd weer een goede score binnen te halen. Dat was ook het geval met Fifa 15, Gamer.nl gaf het spel een acht.

Fifa 15