The Witcher 3: Wild Hunt uitgesteld naar mei

Rpg The Witcher 3: Wild Hunt is uitgesteld naar mei 2015. Oorspronkelijk zou de game 24 februari uitkomen. Ontwikkelaar CD Projekt geeft als reden dat er nog “veel details gecorrigeerd moeten worden”. Ook heeft het uitstel te maken met de “omvang en complexiteit” van het derde deel in de fantasy-reeks.

Fans reageerden gek genoeg positief op dit nieuws. Het uitstel van een game is vaak niet leuk om te horen, maar fans zijn bereid wat langer te wachten op een game die helemaal af is. Het zal niemand ontgaan zijn dat bijvoorbeeld Assassin’s Creed: Unity eigenlijk te vroeg uitgebracht is en daardoor geplaagd werd door technische problemen die in de weken daarna nog opgelost moesten worden. CD Projekt heeft ook aangegeven dat het zo’n situatie wil voorkomen.

The Witcher 3: Wild Hunt

Microsoft ondersteunt Bitcoin-betalingen

Microsoft ondersteunt in de Verenigde Staten sinds kort Bitcoin-betalingen. Mensen kunnen deze virtuele munteenheid omzetten naar tegoed op hun Microsoft-account. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld digitaal films, games, muziek en apps op hun Xbox-consoles en Windows-apparaten aan te schaffen. Gebruikers die hun Bitcoins omzetten in Microsoft-tegoed, kunnen dit niet terugdraaien. Het is niet bekend of het in Europa ook mogelijk wordt om met Bitcoin te betalen.

Dit is een verrassende zet van Microsoft, dat als eerste grote bedrijf Bitcoin-betaling ondersteunt. Andere tech-giganten als Google en Apple doen dit nog niet. Het blijft lastig in te schatten wat voor invloed dit heeft, aangezien de prijs van Bitcoin erg fluctueert. Op het moment van schrijven staat 1 Bitcoin ongeveer gelijk aan 289,14 euro. Het kan koopjes opleveren wanneer Bitcoins veel waard zijn, maar net zo goed voor minder goede deals zorgen wanneer de prijs omlaag duikelt.

Battlefield 4 krijgt mogelijk remakes van oude Battlefield-maps

Battlefield 4 krijgt na de Final Stand-dlc nog meer content, mogelijk gaat het om remakes van oudere Battlefield-maps. Ontwikkelaar Dice vraagt Battlefield-spelers via een enquête naar hun favoriete maps. "We zijn ons bewust van de vele vragen om klassieke Battlefield-maps opnieuw te maken voor Battlefield 4", aldus de ontwikkelaar. Eén van de ontwikkelaars hint er in een tweet naar dat de mogelijke dlc of map pack gratis wordt.

Dit komt als onverwacht nieuws, gezien de recentste Battlefield 4-dlc Final Stand toch een redelijk definitieve naam had. Wellicht wil Dice wat goodwill opwekken door populaire oude Battlefield-maps een remake te geven. De ontwikkelaar stopte ook al remakes van Battlefield 2-maps in Battlefield 3. Ook zitten er in Final Stand enkele verwijzingen naar Battlefield 2142, gezien de futuristische insteek. Met het oog op de flinke lijst van alle Battlefield-maps wordt het nog een pittige klus om fans tevreden te stellen in de eventuele extra dlc.

Battlefield 4: Final Stand

Nintendo stopt met productie minder populaire amiibo

Nintendo stopt met de productie van minder populaire amiibo-figuren. In een verklaring zegt het bedrijf dat “we willen dat bepaalde amiibo altijd beschikbaar zijn. Dit zijn onze populairste personages zoals Mario en Link. […] Andere personages zullen waarschijnlijk niet meer beschikbaar zijn zodra de eerste lichting is verkocht.” Nintendo zegt niet welke amiibo-figuren precies uit de schappen zullen verdwijnen. Wel blijkt al dat sommige amiibo moeilijk verkrijgbaar zijn, zoals Marth, de Villager uit Animal Crossing en de Wii Fit Trainer.

Aan de ene kant is dit een begrijpelijke keuze van Nintendo: de minder populaire amiibo zullen het afleggen tegen bekende personages als Mario en Link. Toch is het vervelend voor verzamelaars die alle amiibo willen sparen. De zeldzamere amiibo worden online met veel winst doorverkocht. Het verzamelen van de Nintendo-figuurtjes kan dus best eens een dure hobby worden.

Amiibo

DayZ-maker start eigen gamestudio in Nieuw-Zeeland

DayZ-bedenker Dean "Rocket" Hall is op zoek naar werknemers voor zijn nieuwe studio RocketWerkz. In een tweet laat Hall weten dat hij programmeurs, artists en andere werknemers zoekt. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar yolo@rocketwerkz.com. Hall gaf in juni al aan dat hij bezig was zijn eigen gamestudio op te richten, hoewel hij er toen nog geen naam voor had. De eerste game van RocketWerkz wordt een Tycoon-achtige singleplayergame, hoewel de studio zich in de toekomst op multiplayergames wil gaan richten. Hall blijft wel werken aan DayZ, hoewel hij al is vertrokken als hoofdontwikkelaar.

Dean Halls zombiemod DayZ voor Arma 2 werd ongekend populair, en was zo'n beetje de pionier van het open wereld-survivalgenre. De mod werd zelfs zó populair dat Arma 2-ontwikkelaar mee is gaan helpen met de ontwikkeling ervan, en ook een standalone-versie van de mod ontwikkelt. Hoewel de populariteitsgolf van DayZ inmiddels alweer is bedaard, heeft het Hall wel beroemdheid en een carrière in de game-industrie bezorgd. De vraag is of Hall met DayZ eenmalig succes heeft geboekt, of dat hij een net zo populaire game kan maken.

Dean "Rocket" Hall