Achtergrond

Het nieuws van de week: Profielpagina’s

Vervolg op Mirror's Edge verschijnt begin 2016

Geschreven door Ivo Jager op
In deze rubriek zetten we wekelijks het belangrijkste gamenieuws op een rij. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten, en wat het nieuws betekent voor de game-industrie en uiteraard voor gamers zelf.

Gamer.nl V6-update: Profielpagina's

Gamer.nl V6 is in bèta. We zijn druk bezig om zo snel mogelijk zoveel mogelijk functionaliteiten toe te voegen en bugs weg te werken. Ook deze week is er weer flink aan de site gesleuteld. Zo hebben Gamer.nl-bezoekers weer een eigen profielpagina. Daarin kun je een eigen gebruikersicoon en coverafbeelding instellen en zie je al jouw activiteiten op Gamer.nl.

Nieuw in V6 is de mogelijkheid om berichten te delen op jouw persoonlijke pagina. Ook zijn op je profiel alle door jou geplaatste comments in één oogopslag te zien, inclusief de reacties daarop. Daarnaast kun je door een e-mailtje op de hoogte worden gesteld als iemand op je comment reageert. Dit moet je wel zelf instellen. Daarnaast zijn er nog een aantal toevoegingen, die je hier kunt lezen.

Vervolg op Mirror's Edge verschijnt begin 2016

De nieuwe Mirror's Edge moet tussen 1 januari en 31 maart 2016 uitkomen. Dat heeft uitgever Electronic Arts bekendgemaakt tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Meer details maakte het bedrijf niet bekend over de game. EA onthulde het vervolg op de first-person freerunner in 2013. Het spel wordt ontwikkeld door Dice, dat ook het eerste deel maakte.

De game is een prequel van Mirror's Edge en laat de geschiedenis van hoofdpersonage Faith zien. Het spel draait op de Frostbite 3-engine en wordt volgens EA een openwereldgame. De eerste Mirror's Edge verscheen in 2008. In de game ga je wederom freerunnen over de daken van een futuristische metropool.

Tony Hawk's Pro Skater 5 officieel aangekondigd

Skategame Tony Hawk's Pro Skater 5 is officieel aangekondigd. Dat werd gedaan in het nieuwe nummer van tijdschrift Game Informer. Tony Hawk's Pro Skater 5 moet qua gameplay de lijn van de eerste vier games voortzetten; hiermee wil ontwikkelaar Robomodo terugkeren naar de hoogtijdagen van de franchise. Naast die oude vertrouwde gameplay bevat de game power-ups en in sommige missies de mogelijkheid om projectielen af te vuren. 

In de online modus van de nieuwe skategame kunnen spelers zowel coöperatief als competitief spelen. Naast Tony Hawk verschijnen er ook andere bekende skaters in de game. Andere skaters in de game zijn onder andere Nyjah Huston, Aaron Homoki, Ishod Wair, Riley Hawk, Lizzie Armanto, Chris Cole, David Gonzalez, Leticia Bufoni en Andrew Reynolds. Tony Hawk's Pro Skater 5 verschijnt later dit jaar voor PlayStation 4 en Xbox One. De versies voor de PlayStation 3 en Xbox 360 volgen later. Precieze releasedata zijn nog niet aangekondigd.

'Nieuwe Assassin's Creed heet Assassin's Creed: Syndicate'

De nieuwe Assassin's Creed-game voor aankomende herfst gaat Assassin's Creed: Syndicate heten. Dat meldt Kotaku op basis van een anonieme bron. De weblog wist eind vorig jaar al beelden te bemachtigen van de toen nog onaangekondigde opvolger van het in november verschenen Assassin's Creed: Unity. De game werd destijds gelekt onder de naam Assassin's Creed: Victory.

Op basis van de gelekte info speelt het volgende deel zich af in Victoriaans Londen. De echtheid van die informatie werd kort na het lek bevestigd door uitgever en ontwikkelaar Ubisoft. Het bedrijf liet donderdagavond weten dat het de game op 12 mei officieel zal onthullen. De titel van het aankomende spel werd echter niet genoemd.

World of Warcraft verliest drie miljoen spelers

Het aantal betalende spelers van World of Warcraft is afgelopen drie maanden gedaald van ruim 10 miljoen naar 7,1 miljoen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Activision Blizzard woensdagavond bekendmaakte. De forse daling volgt na een opleving van het aantal abonnees in november van vorig jaar. Halverwege die maand verscheen de vijfde uitbreiding voor de mmo, Warlords of Draenor.

Activision Blizzard meldt dat de inkomsten uit World of Warcraft wel relatief stabiel zijn gebleven. Dit mede dankzij betaalde functies bovenop het maandelijks abonnement en een stijging van de prijs van een maand speeltijd in bepaalde regio's. Activision Blizzard maakte verder bekend dat Destiny en Hearthstone: Heroes of Warcraft samen tot op heden voor bijna een miljard dollar aan omzet gezorgd hebben.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fans maken MediEvil-demo in Unreal Engine 4 Gameplaybeelden Vergil in Devil May Cry 4: Special Edition
5

Reacties op: Het nieuws van de week: Profielpagina’s

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • disgraziato

  • 9 mei 2015 16:23
  WoW verliest wel drie miljoen spelers, maar in content is het niet zo vreemd. Het was slechts een piek tijdens de nieuwe uitbreiding. Daarvoor zaten ze ook al rond de 7 miljoen spelers. Alsnog veel voor een meer dan tien jaar oude game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Cornish

  • 9 mei 2015 17:17
  Het is wel de eerste keer dat de piek van een nieuwe uitbreiding zo snel weer vervalt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • disgraziato

  • 9 mei 2015 18:24
  Hm ja, die geef ik je, but still impressive.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • VVG-Gamer

  • 9 mei 2015 18:55
  Ja dat van die reacties op je profiel en dat je dan een melding ziet, had ik zelf ook voorgesteld, en ben dan ook blij dat het er gekomen is.

  Ik hoop nog wel dat ze iets aan die Bio gaan doen, want als ik op wijzig klik staat alles weer goed los van elkaar geschreven, maar sla ik het op dan staat alles weer aan elkaar vast geschreven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShadowX

  • 9 mei 2015 23:42
  Wat ik irritant vind is dat als je een reactie plaatst en erna bijvoorbeeld op een ander een reactie wilt plaatsen krijgen je een fout melding en staat het bericht er niet maar als je dan de pagina refreshed dan staat je bericht er wel, kleine foutjes die ongetwijfeld opgelost gaan worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.